Nemam sa komu zdoverit, vlastne nechcem, aby som svojim najblizsim neublizila, ze strasne zialim. Strasne tuzim po dietatku. Manzel ma na krku 40tku a hovori, ze aj on so mnou chce mat dieta, len nevie kedy. Zaver je taky, ze mam pockat, kym bude aj on chciet.
Zacinam ho za to nenavidiet, uplne sa mi sprotivil za tieto manipulatorske reci a neviem, co si pocat.
Manzel nechce dieta
Ahojte. Stale strasne tuzim po dietatku, velmi ho chcem mat s manzelom. Uplne mi to zatemnilo mozog, castokrat placem. On na to nijak nereaguje... Proste dieta bude, az on povie. Normalne ma to uraza na hrdosti, ze mi takto skace po hlave a zaroven ma to mrzi. Mal by byt predsa rad, pocteny tym, ze prave ja chcem mat s nim dieta. Ci nie? Dost nam to nici vztah, pretoze ja na tu tuzbu neviem zabudnut. On to s detmi tak dobre vie... Zaroven ma priserne rozculuje, ked sa kontaktuje s kamaratmi/kamaratkami a nechava si vykladat o ich detoch a potom mi o tom rozprava doma. Mna cudzie deti absolutne nezaujimaju, ja chcem nase dieta. Neviem, ci sa to da pochopit... To moze asi pochopit len zena s rovnakou tuzbou, ktora zmieta mna. Fyzicky sa citim vyborne. Mala som take mensie zdravotne problemy, momentalne som v uplnom poriadku. To mam cakat kym mi zase bude na figu? Nie, nemyslim si, ze ked dupnem nohou, aby mi urobil dieta, ibaze viem, ze v drvivej vacsine pripadov (ak neratame neplanovane tehotenstva), je to tak, ze zena prisla za muzom, povedala, ze tuzi po dietatku a tak jej ho urobil... Nechapem, ako moze tvrdit, ze ma miluje, ked vidi, ze mam zrevane oci, suzujem sa a nevadi mu to. Este stale nevyjavil, dokedy mieni cakat. Nuz, aby si raz nepovedal, ze mohol mat rodinku a teraz je rozvedeny a bezdetny a sam... Som zufala.
bibi123:
dohodnute je, ze to este nejaky ten rocik pocka. Najskor by malo predsa len nasledovat stahovanie, svadba a az potom dieta. Tak pekne postupne... :)
AdamKrt-1, nemam rada odkazy na bulvarne casopisy-skor na clanky publikovane vo vedeckych casopisach, knihach... lebo viem, ako sa pisu...
2, na vek sa pozerat z etickeho hladiska, ked budem mat ako 60tnik dieta, asi sa nedozijem ani jeho stuzkovej a trauma zo straty rodica je asi najvacsim stresom, ktore moze clovek zazit...
a ty si ako na tom so svojou partnerkou? Uz ste sa dohodli na babe alebo sa stale hra na pstrosa pri tejto teme?
bibi123:
to, ze niekomu sa narodi zdrave, neznamena, ze sa to tak vo vseobecnosti deje. Ono priroda i tak najcastejsie sama tomu zabranit - napr. samovolnym potratom, alebo znizenou schopnostou oplodnit. Samozrejme, niekto je na tom lepsie, niekho horsie.
Cim viac je clovek na svete, tym dlhsie je vystaveny vplyvu roznych latok a dnesny svet uz neni ciste mieste pre zivot. Vsetko ma vplyv na nase zdravie...
AdamKrt-to zas nie je pravda, vravi sa, ze cim ma neskor muz dieta, tym je dieta inteligentnejsie, Moj stryko ma s druhou zenou 12rocneho chlapceka, splodil ho v 47cke a dieta je strasne nadane-hra na 3 hudobne nastroje, komponuje hudbu, uci sa na same 1 a dokonca je velmi peknucky a venuje sa este spolocenskemu tancu. Clovek az nechape, ako moze tak vsetko zvladat...
origami-tu na zdravi bola v minulosti tema o tom ako niektori ludia nechcu mat v zivote dieta a vobec to nepovazuju za dolezite oznamit partnerom, manzelom. Podla mna by si mala s ultimatom prist za muzom-bud dieta alebo rozvod. Ak Ta lubi, tak Ti splni Tvoje zelanie, ak nie, urcite najdes ovela lepsieho partnera. Znamu takto natahoval jej ex asi 13rokov, az si v 40tke povedala, uz dost, nasla si partnera a v 42jke mu porodila zdrave dievcatko. Ale kolko zien moze mat rovnake stastie??? Urcite na nic necakaj, asi nemate rovnake priority a je pravdepodobne, ze by ste sa neskor rozisli, lebo by si ho vinila za to, ze nemate dieta...
to od neho nie je fér, že ťa tak naťahuje, ano, nie,ano ,nie. máš svoje roky už, nemôžeš čakať večne. neviem na čo čaká, čoho sa bojí. treba sa o tom riadne porozprávať, bez vykrucania sa, narovinu,uprimne.
S vyssim vekom dochadza k poskodzovaniu DNA a tak je to pre dieta horsie. Opytaj sa ho, ze na co caka ?
Keby aj teraz mal dieta, tak o 20 rokov, ked bude dospele, bude uz stary muz. Chce sa vobec dozit aj vnucat ?
Toto sú veľmi zložité veci a ťažko je radiť. Ale myslím, že takéto záležitosti si dvaja majú ujasniť už pred vstupom do manželstva.
Poznám jeden podobný prípad.Len je to obrátené. Manželka môjho bratanca ( sú manželmi asi 12-13 rokov) tiež stále hovorí, že ešte sa necíti na deti. A na ňom to tak strašne vidieť, že on by už chcel, ale...A ona pritom má veľmi dobrý vzťah k deťom, je bývala učiteľka v MŠ a aj s cudzími deťmi to "vie", len sa ešte necíti na vlastné a to už má, myslím ,35-36 rokov.
ORIGAMI, myslím, že by si mala tiež argumentovať tým,že síce si ochotná čakať, kým deti bude chcieť aj on, ale potom to už možno nebude možné, predsa len roky utekajú a u žien je vek v tomto dosť rozhodujúci.Ak ťa má úprimne rád, nemôže byť v tomto taký sebecký!
Neviem na co sa vlastne pytas. Vjednej vete pises, ze manzel nechce dieta, v druhej ze chce, ale nie teraz. Potom zase pises, ze ma manipulatorske reci, ale ziadne neuvadzas. AK si to predstavujes tak, ze ty dupnes nohou a on ta hned obskoci a urobi ti dieta, tak bude asi lespie, ked zostanete bezdetni.
Vieš, takéto veci sú veľmi zložité. Ak niekto netúži po dieťati, nesmieš ho nútiť, nebude dobrý rodič, nebude mať k nemu veľmi blízky vzťah a to nevie nikam.
Ja sama nechcem mať deti, pretože nemám k nim prirodzený vzťah, nerada ich chytám, nerada s nimi komunikujem, nerada ich mám vo svojej blízkosti (na zopár výnimiek, kedy som z toho malého tvora happy).