hcela by som sa spýtať žien, čo majú deti alegické na pšeničnú múku, či sa to prejavilo len žalúdočnými potiažami alebo aj vyrážkami. moja malá mala v auguste 2 mesiace a od septembra sa vyhadzuje, nemôžem prísť na to, z čoho. nič nové z jedálnička ani z drogérie som jej nezaviedla. večer sa to vždy zhorší ale napríklad dnes som odpozorovala, že tvárička sa výrazne zhoršila, keď spapala rožtek s maslom. je to vždy horšie na večer a a doobeda, kedy jedáva pečivo. v podstate ma to napadlo až dnes že by to mohlo byť aj bielym pečivom. Vysadila som čokoládu, kyselé, rajčiny, vymenila som latexové dudle za silikónové, myslela som, že ide aj o alergiu na chlór keďže sa to zhoršilo večer po kúpaní ale ako tak sledujem, objaví sa to večer aj bez kúpania, tak už neviem, ale v každom prípade sa chcem dať objednať detskej alergologičke, už mám dopredu z toho obavu, u nás v rodine na bielu múku nikto nie je alergický, ale prečo by sa to prejavilo až teraz? má to také drobné vyrážky a keď sa to večer zhorší, tak má také fľaky ako by do žihľavy padla.
Prejavy alergie na pšeničnú múku
redka-myslim ze chcela napisat dva roky...lebo sice temu zalozila v novembri,cize dieta malo vtedy asi 5 mesiacov, ale ani 5 mesacne deti urcite nejedia rozky s maslom a ako pise dalej-ani kysele,cokoladu a rajciny :-))
ja som malemu zacala davat od polroka banan rozmixovany s mrkvou,nastruhane jablko,vareny zemiacik atd...rozok az ked isli zubky,vtedy deti rady zuzlu :-)ale bez masla samozrejme :-)
Tema je stara a asi zle vidimci co. Mala ma 2 mesiace? A uz je rozok s maslom? Nie som matka ale tak male deti toto nejedia ci?
ja mam taký istý problém, ja niečo zjem a idem na wc na velkú niekedy vôbec niekedy aj 4 x za hodinu ... niekedy ma len brucho bolí a to po párkoch, saláme, mlieku , niekedy ani neviem po čom, lebo mna bolí brucho stále .. a už sa to rieši, alergol . mi brala krv na HIT ..
Ja sa trápim s alergiou už vyše 2 rokov, a mám také isté prejavy ..celý den nič, večer a v noci sa stav tak zhorší, že musím brať denne antihistaminiká, lebo mám po tele doslovne naliate mapy.
Malá môže mať celiakiu, takže tam je prísne stravovanie..každopádne k lekárovi!
určite niečo škodí dieťaťku. Musíš s nou ísť ku alergologičke a tá zoberie malej krv a zistí na čo je alergická a taktiež jej urobí testy na pele, zvieratá, plesne a pod. Môže to byť aj histaminova intolerancia, je to vyšetrenie tzv. DAO.
Možno netoleruje mlieko a mliečne výrobky. Ak sa stav zhoršuje, tak netreba čakať, lebo alergia je veľmi nebezpečná a môže dôjsť aj k šoku, kde sa môže aj zomrieť. Každopádne jej daj ako prvú pomoc možno dithiaden a žihľavka by mala ustúpiť..ale každopádne to rieš, lebo alergia nie je sranda!