Prejavy alergie na pšeničnú múku

Príspevok v téme: Prejavy alergie na pšeničnú múku
anonymný

hcela by som sa spýtať žien, čo majú deti alegické na pšeničnú múku, či sa to prejavilo len žalúdočnými potiažami alebo aj vyrážkami. moja malá mala v auguste 2 mesiace a od septembra sa vyhadzuje, nemôžem prísť na to, z čoho. nič nové z jedálnička ani z drogérie som jej nezaviedla. večer sa to vždy zhorší ale napríklad dnes som odpozorovala, že tvárička sa výrazne zhoršila, keď spapala rožtek s maslom. je to vždy horšie na večer a a doobeda, kedy jedáva pečivo. v podstate ma to napadlo až dnes že by to mohlo byť aj bielym pečivom. Vysadila som čokoládu, kyselé, rajčiny, vymenila som latexové dudle za silikónové, myslela som, že ide aj o alergiu na chlór keďže sa to zhoršilo večer po kúpaní ale ako tak sledujem, objaví sa to večer aj bez kúpania, tak už neviem, ale v každom prípade sa chcem dať objednať detskej alergologičke, už mám dopredu z toho obavu, u nás v rodine na bielu múku nikto nie je alergický, ale prečo by sa to prejavilo až teraz? má to také drobné vyrážky a keď sa to večer zhorší, tak má také fľaky ako by do žihľavy padla.

ni-ka

redka-myslim ze chcela napisat dva roky...lebo sice temu zalozila v novembri,cize dieta malo vtedy asi 5 mesiacov, ale ani 5 mesacne deti urcite nejedia rozky s maslom a ako pise dalej-ani kysele,cokoladu a rajciny :-))
ja som malemu zacala davat od polroka banan rozmixovany s mrkvou,nastruhane jablko,vareny zemiacik atd...rozok az ked isli zubky,vtedy deti rady zuzlu :-)ale bez masla samozrejme :-)

redka

Tema je stara a asi zle vidimci co. Mala ma 2 mesiace? A uz je rozok s maslom? Nie som matka ale tak male deti toto nejedia ci?

sssonulqaa

ja mam taký istý problém, ja niečo zjem a idem na wc na velkú niekedy vôbec niekedy aj 4 x za hodinu ... niekedy ma len brucho bolí a to po párkoch, saláme, mlieku , niekedy ani neviem po čom, lebo mna bolí brucho stále .. a už sa to rieši, alergol . mi brala krv na HIT ..

janka666

Ja sa trápim s alergiou už vyše 2 rokov, a mám také isté prejavy ..celý den nič, večer a v noci sa stav tak zhorší, že musím brať denne antihistaminiká, lebo mám po tele doslovne naliate mapy.
Malá môže mať celiakiu, takže tam je prísne stravovanie..každopádne k lekárovi!

janka666

určite niečo škodí dieťaťku. Musíš s nou ísť ku alergologičke a tá zoberie malej krv a zistí na čo je alergická a taktiež jej urobí testy na pele, zvieratá, plesne a pod. Môže to byť aj histaminova intolerancia, je to vyšetrenie tzv. DAO.
Možno netoleruje mlieko a mliečne výrobky. Ak sa stav zhoršuje, tak netreba čakať, lebo alergia je veľmi nebezpečná a môže dôjsť aj k šoku, kde sa môže aj zomrieť. Každopádne jej daj ako prvú pomoc možno dithiaden a žihľavka by mala ustúpiť..ale každopádne to rieš, lebo alergia nie je sranda!