ahojte, chcela by som sa opýtať, je to normálne keď sa mi namiesto menštruácie pravidelne objaví len hnedý výtok(špinenie)? príde vždy na čas a trvá tak 4-6dní, no nekrvácam.. menštruáciu som nikdy nemala pravidelnú a toto trvá už od júla, kedy som sa presťahovala k priateľovi a začali sme aktívne sexuálne žiť.. antikoncepciu neužívam, no vždy sme použili kondóm a nespozorovala som žiadne zmeny, či náznaky, že by som mohla byť tehotná..myslíte si, že ide o niečo vážne? bojím sa ísť s tým k lekárovi..
hnedý výtok namiesto menštruácie?
Ja mám rovnaký problém, vôbec nekrvácam, len hnedý výtok 5-7 dní, už asi pol roka,ale idem na preventívku o týždeň, tak to určite spomeniem. A ty by si asi tiež mala, vyzerá to na hormonálnu poruchu, aspoň čo som sa dočítala kade tade na nete.
Pozri, tým, že sa bojíš nič nevyriešiš. Podľa mňa nie je normálne, aby si mala len hnedý výtok miesto menzesu. Keby si brala antikoncepciu, tak by sa to mohlo stať, ale takto to asi nie je o.k. Ja by som to tipovala na hormóny. Ja som začala tiež v lete so sexom a tiež mi to odvtedy chodí všelijako, len nie normálne. Ale nabrala som odvahu a išla k lekárovi. Ten ma najprv vyšetril, či nemám napr. cystu, pretože pred rokom som bola s cystou na operácii. Keďže tam žiadna nebola, tak mi teraz nasadil lieky. Tak hádam sa mi to upraví. No a po minuloročných peripetiách s tou cystou som mala obrovský strach ísť znova k lekárovi, aby mi zase niečo nezistil, ale nakoniec som sa prekonala. A teraz sa mi dosť uľavilo a začínam s liečbou. Takže naber odvahu, držím palce.