Ahojte začnem asi tým že mám 15 a kvôli tomu že som 3 mesiace nemala menzes som bola u gynekologičky. Ako sme sa rozprávala povedala som jej aj o tom že som v poslednom čase (od januára tohto roku) schudla skoro 25 kíl. Nie však žiadnou drastickou diétou ale zdravou stravou a cvičením. Doktorka sa ma spýtala že či som nie normálna. Že skoro 30 kíl je normálne schudnúť za 5 rokov nie od januára. Potom že musím začať jesť všetko. Dosť opakovala že musím jesť vyprážané a sladkosti. Keď som jej povedala že som raňajkovala ovsené vločky bolo na nej vidno že ani nevie čo to je. Keď som povedala že na desiatu bol chlebík s grepom a acidkom tak len vzdychla keď som povedala že chlebík bol celozrnný. Takže teraz neviem čo robiť. Odkedy som na tejto strave mám krajšie, lesklejšie vlasy, krajšiu kožu a nechty. Len ten menzes. To naozaj je také zlé nejesť sladkosti, vyprážané ale miesto toho celozrnný chlieb, cz cestoviny, cz ryžu, pohánku, špaldu, probiotické jogurty, tvaroh, zakysané mliečne výrobky, nízkotučné syry, cottage, orechy, semená, zeleninu, ovocie, ryby, panenské oleje? K predošlej strave sa vrátiť nechcem keď som si raz dala osolené, premastené zemiaky bolo mi hrozne zle, no neviem čo mám robiť. Budúci týždeň mám prísť na odberi a potom doktorka stanoví ,,liečbu"
prvá návšteva gynekológa - divné odporúčania
lenze ona ma 15 rokov..tam to nie je dobre schudnut tak rychlo tak vela..nehovoriac o tom ze 15 rocna by nemala chudnut vobec
25kg za 10-11 mesiacov je úplne v pohode... Je v poriadku, keď schudneš nanajvýš 1kg ma týždeň, je to úplne v pohode. na tvojom mieste by som kašľala na reči doktorky, pokiaľ budeš mať dobré výsledky.
btw. spolužiačka schudla za 2,5 mesiaca 22kg!!! Toto je už extrém, ktorý podľa mňa rýchlo naberie späť keď začne jesť normálne... tvoje chudnutie je úplne zdravé ak ješ pravidelne a zdravo ;)
v žiadnom prípade sa k predošlej strave nevracaj a tú liečbu si dva krát premysli - najskôr ťa bude chcieť nacpať hormónmi... :(
zlatko, napíš najskôr že koľko si mala kíl pred schudnutím a koľko máš teraz...
ja na schudnutí 25 kíl za 10 mesiacov, záleží dosť od toho aká bola východzia váha...
a nie, vyprážané jesť naozaj nemusíš, a celozrnné pečivo papaj aj naďalej...a ak ti nechutia sladkosti, tiež ich nejedz :)
no ono za 10 mesiacov to vychadza 2,5 kila na mesiac, co je celkom v pohode..ale dalsi fakt je, ze si vo vyvine a dalej, ze ako si na tom teraz s vohou a mierami,telesnym tukom a tak, ci to neprehnala a nie si chuda az moc
a druha vec..ty si este vo vyvine a fakt mas jest vsetko..tak toto som este nepocula..tvoja mama v pohode?ako vobec jej to nevadi????
hlavne ze sa zaoberas zdravou stravou a nezaoberas sa tym, ci je zdrave schudnut 25 kil za 10 mesiacov???????