Bolesť bruška u chlapčeka

Príspevok v téme: Bolesť bruška u chlapčeka
jancecka

Ahojte,mám 7 týždňového chlapčeka a večer ho bolieva bruško, vraj sú to večerné koliky. Nič nám nepomáha, mastičky, cvičenie, či kvapky. Najhoršie je, že on začne vždy plakať pri papaní. Mám kojenie prerušiť? Alebo ho kŕmiť ďalej a sledovať ho ako sa trápi? Vo chvíľkach pokoja nevie či by spinkal, alebo či by papal. Takto to trvá asi tretí týždeň, pred tým plakal medzi papaním. Neviem prečo ho to vždy chytí pri papaní po kúpaní. Niekedy aj dva krát, pred kúpaním a po kúpaní. Potom už neplače. A neviete niečo poradiť na dobrý spánok? Lebo on papká každé dve hodinky, aj v noci. No vždy ho zobudia prdy. Len vzdychá a zdýma a tlačí. Tak sa v noci zobudí zakaždým. Ďakujem

Ari691

Ahoj, ja som sa od lekarky dozvedela, ze niektore babatka nemaju este uplne vzvinutu crevnu mikrofloru a nevedia tak uplne stravit laktozu v mlieku. Vyskusaj kvapky Coliprev vzdy pred papanim alebo pridaj do mlieka ak ho krmis z flase. su cisto prirodne a obsahuju len enzym laktaza, ktory pomaha malemu travit mliecko. U nas to fungovalo. Upravilo sa mu travenie aj zapchy povolili.

janka666

Mala som tiež so svojím svynom takéto problémy. čo mu dobre zaberalo bolo, že som s ním po kúpaní cvičila, aby sa bruško uvoľnilo. Je dosť možné, že tvoje mlieko obsahuje niečo, čo jemu škodí. Treba sa poradiť s detskou lekárkou, či by nebolo dobré prejsť čiastočne na umelú stravu, aby sa maličký netrápil. Môjmu synovi po trápení (koliky, grcanie v ľahu prúdom, plač) som potom dávala len umelú výživu a urpavilo sa to. Často som robila aj klystír, to mu tiež pomáhalo. Treba sa ale poradiť s lekárkou, lebo škoda dieťaťka, aby sa trápilo a nespávalo.

Zuzula12

Ahoj Jančečka, blahoželám k synčekovi :-) Ja mám tiež 7-týždňového zaprdeného chlapa a prežívam to isté, ako ty. Avšak nie je stále nafúknutý ... Len menej spí a viac plače ako moje predošlé deti. Chcem len jednu vec: nedávam mu vobecčaj, na smad ma predné materské mlieko. Ja som bola zpočiatku tiež na rasci a feniklovom čaji, no lekárka ma upozornila, že babatká majú problém tieto koreniny v sebe spracovať - a tak mi zrušila tieto čaje a nariadila piť veľmi slabý zelený alebo čiernyčaj. Okrem toho mu pred spaním davam simplex kvapky - a spí aj 5 hodín. Nie každá noc je super, ja saaž tak neobmedzujem v jedle ako ty, malý reaguje dobre na mrkvu, šalát, ošúpané jablká a hrušky či broskyne. Vylúčila som surové mlieko a jedávam vločky a čisté musli s bielym jogurtom, celozrné žemle s jemnou šunkou a ementálom, ryby, hydinu a z času na cas aj hovadzinu. Mám skúsenosť pri predošlých deťoch, že pri veľmi prísnej diete somprišla o zuby, bola som veľmi unavená atď. Ja skúšam, na čomalý ako zareaguje. Keď spí cez deň málo - čo je vacšinou a ak spí, tak vonku - v noci sa budí 2 až 3 razy. Ale každé dieťa je iné, starší syn sa budil aj 10x za noc, až kým sme neprišli na to, že mu idú zúbky- prvé dva mal v troch mesiacoch a do rokavšetky von. Bol to ťažký rok, ale ja si každé babatko užívam. Veď čoby sme pre nich neurobili, že? Tak sa opatrujte, vytešuj sa z malého, on z toho naozaj vyrastie.

Cheri39

jancecka, vygoogli si "dojčenská kolika", je tam o tomto probléme toho dosť, aj od odborníkov, spomínajú sa Espumisan kvapky, krém Pupík, jemné masáže, pritúlenie a pestovanie bábätka, a zachovať kľud - čo bolo pre mňa skoro nemožné! ale všeobecne platí, že aj keď je to stresujúce a psychicky vyčerpávajúce, do tých 3 mesiacov to budete musieť vydržať...

jancecka

mliečko mám silné,malý riadne priberá, od hladu plačká inak, sub simplex nepomohli a tie sa nemôžu dlhodobo užívať

usiko

mz davame malej Sub Simplex kvapky do kazdeho jedla, prdi,kaka, brusko neboli.....skusala si? tiez pije feniklovy cajik od Hipp.....

xyxyz

Príčiny podmienené výživou

Vychádza sa z toho, že cca. tretina kolík dojčiat je vyvolávaná neznášanlivosťou bielkovín kravského mlieka. Tieto bielkoviny kravského mlieka sa nevyskytujú len vo „fľaškovej“ strave. V malých množstvách môžu byť obsiahnuté aj v materskom mlieku. Ďalšou príčinou môže byť nadmerný prísun laktózy, čiže mliečneho cukru, v strave, čo môže viesť k zvýšenému nadýmaniu v čreve.

Zvýšený obsah vzduchu v čreve môže byť podmienený aj zvýšeným prehĺtaním vzduchu pri prijímaní potravy. U detí, ktoré pijú z fľašky, môže byť toho dôvodom aj príliš veľká dierka v cumli.