Som doslova šokovaná z toho, ako ustavične priberám. Momentálne mám 53 rokov. Celý život som bola chudá ako prútik, mávala som pri výške 168 okolo 45 kg. Nie a nie pribrať, hoci som konzumovala hlavne sladkosti, koláčiky, zákusky, zmrzlinu, šľahačku a pod. Až do svojích 45 rokov som nemala nikdy viac ako 53 kg. Okolo 50-ky sa váha začala samovoľne zdvíhať. A ide stále hore, nie som schopná ničím ju zastaviť. Na nešťastie mám postavu typ "jablko", takže sa mi všetky kilogramy držia okolo brucha. Vyzerá to strašne, ale nepomáha žiadne cvičenie ani diéty. Konečne vidím, čo znamená to slovné spojenie "priberať aj z vody". Na sladkosti sa môžem už len pozerať, hoci samozrejme - tiež by som na ne mala chuť. Je mi jasné, že v mojom veku už potrebujem menej jedla, lenže ja jem naozaj veľmi málo. Čo mám preboha robiť, veď vyzerám ako sud a cítim sa zle aj zdravotne. Vnútorné orgány obrastené sadlom, to už je naozaj zdravotný problém. Vie mi niekto z vás poradiť? Predsa nejaké riešenie byť musí. Chápem, že je to individuálne, že jednému sa váha udržiava ľahšie a inému ťažšie, ale čo sa mohlo stať s organizmom, ktorý celý život mal problémy s podváhou, že odrazu začal takto nekontrolovateľne priberať? Štítnu žľazu mám v poriadku, bola som na vyšetrení. Ďakujem Vám za Vaše rady.
Je tu nejaký odborník na chudnutie?
zabudla som ešte : po 17h už nejesť! :)
nestastnazen...
Nepísali ste,či ste už v menopauze-vtedy je to so ženou ako v tehotenstve-neovplyvníte hormony.Moja mamina tak pribrala cez 40 kíl..
Metaboliznus sa mení žene vekom,tehotenstvom, aj pri braní hormonalnej liečby..
Treba znižiť kalorie:
..nepotrebujete jesť už tolko čo mlade telo
..skuste aj jogu- schudnete a budete sa cítiť lepšie
...treba vynechat biele pečivo a koláčiky-to je kamen urazu pre mnohe ženy.Skuste to nahradiť ovocím alebo cereálnou tyčinkou,sušeným ovocím..
...nejest ťažke vyprážane jedlá,len lahke mäso /dusene)
...nezabudnite piť dostatok tekutín,1,5 l denne..
...na stratu chuti do sladkeho a redukčných dietách pomáha aj chlorella-25tbl /den..
ahoj,
napis mi mail na fitstravovanie@gmail.com
nieco vymyslime :)
Téma :nestastnazen.
Vaša téma je vynikajúca,ale si myslím,že dá sa to zvládnuť. Jesť všetko rad za radom, ale viackrát denne po malých dávkach. Niekto minule povedal, že ja jem len raz denne a som obezná. Áno, preto,lebo organizmus všetko odloží ako rezervu. Máte rada chleba? miesto jedného krajca na raňajky jedzte len polku, Vylúčiť biely chlieb, múku, biely cukor,/len trstinový/. Vydaj by mal byť väčší ako príjem a pravdaže denne aspoň 10 000 krokov urobiť./podľa zdrav stavu. Najhoršie je, keď ľudia jedia pred TV, lebo nekontrolujú sa. Verte mi , nikto vám nepomôže, len vy sebe. Žiadne lieky na chudnutie neexistuje to je len obchodný ťah.Čokoládu len horkú, denne asi dve kocky.Žiadne trýznenie tela. Na záver moja mala zomrela v roku 2005 ako 95 ročná. Nikdy nepotrebovala držať diétu, ale ona na raňajky zjedla len toľko chleba ako dve prsty spolu. Stále varila len z maslom a zo smotanou, ale nie kyslou ,ale 33%- ou aj na to povedala, že je to o ničom.Veľa ovocia a zeleniny. ďakujem za pozornosť. A prejem Vám veľa šťastia.
a chcem sa spýtať aj ja- už som počula že treba jesť toľko koľko ti chutí, teda navýšiť príjem energie lebo ked ješ málo zastaví sa aj chudnutie...a ked som to tak urobila behom troch dní som pribrala 2 kilá! a to som sa neprejedela a veľa som chodila lebo sme boli vo viedni....ale vraj to je normálne na začiatku že trošku ešte priberiem...ale ja sa bojím že už to potom nezastavím dáko
zázvor si kúp čerstvý,na pol litra vody pristrúhaj ho celý aj s šedou šupkou,stačí ho len umyť,kúsok stačí, zaliať horúcou vodou ako u čaju, zistíš množstvo aj podla pálivosti čaju,môžeš aj jemne osladiť medom,ale až čaj má menej ako 40 stupňov.
nestastnazen- ak si nemala do prechodu problémy s váhou a bola si štíhla,mala si dobré spaľovanie,no zmenou hormónov sa zmenilo aj tvoje spaľovanie.Štítnu žľazu máš v poriadku,preto stále platí pre teba rovnica vačší príjem energie, menší výdaj energie = priberanie.Ak si doteraz jedla sladké, nemusela si sa kontrolovať,po prechode to už neplatí,musíš obmedziť príjem a zvýšit energ. výdaj,začni pohybom,najlepšie denne svižnou chôdzou,najprv menej a potom si pridávaj minúty,váž sa len raz za týždeň a meraj si obvod pása a ako ti tu už radia, napíš si všetko, čo počas dňa zješ.Uvidíš,že je toho priveľa.Zo vzduchu a z vody ešte nikto nestlstol.
alchamilka, kolko davas toho zazvoru na pol litra vody? napisala si, ze si z toho varis caj. to tam das ten zazvor a potom to uvaris? inak - dik za vsetky rady vsetkym. mozno este niekto nieco prihodi.
V prechode začína často haprovať aj štítna žľaza, ktorá môže byť zodpovedná aj za neprimerané priberanie hmotnosti.