Zdravim vsetkych,
Mam choreho otecka, ktoremu bol diagnostikovany tumor zaludka. Zacalo to cele niekedy v januari. Maval obcas bolesti zaludka,ked nieco zjedol necitil sa dobre. Pomaly zacal stracat na vahe a niekedy v aprili zacal mat uz riadne bolesti. Bol u lekara - gastroentorologa, ktory mu dal nejake tabletky na zaludocne stavy a tym to pre neho haslo.Otec velmi malo jedol, skoro po kazdom jedle zvracal a mal zaludocne stavy. Asi po mesiaci isiel znova k lekarovi, ktory mu urobil sono vysetrenie a povedal mu, ze zaludok ma v poriadku, a ze to zrejme bude len nejaky "piesocek" v zlcniku. Preco mu neurobil kompletne vysetrenie zaludka gastroskopiou mi nie je dodnes jasne. Otec siel z vlastnej iniciativy do nemocnice na rontgen zaludka a vysledok nas sokoval. Velka pravdepodobnost tumoru zaludka, operacia o 2 dni! Vyoperovali mu nador velkosti 15x6x3 cm a museli mu vyoperovat cely zaludok. Vysledok histologie: adenokarcinom antra zaludka, zastihnutych 25 regionalnych lymfatickych uzlin, z toho v siestich uzlinach pritomne metastazy :( velmie zle, a poviem Vam najradsej by som lekara u ktoreho bol 2 x s bolestami a ktory mu neurobil kompletne vysetrenie zazalovala, pretoze keby mu bol urobil gastroskopiu vcas, nemuselo to byt v takom stave v akom je.
Ocko je statocny...bojuje.Po operacii sa ako tak zostavil, uz absolvoval aj 5 tyzdnovu radio a chemoterapiu. Ma vsak problemy s prijimanim potravy, pretoze pri prehltani ho strasne pali v krku. Nevie jedlo prehltat a robia sa mu stavy. Ked bol u lekara (uz u ineho, pretoze z vyssie uvedenych dovodov uz k tomu predchadzajucemu nechcel ist) tak mu povedal, ze zaludocne stavy mat nemoze, kedze zaludok uz nema,ale moze skusit napr. Malox. Robil mu gastroskopiu kvoli bolestiam v krku,ale nic tam nenasiel, krk bol len zapaleny akoby podrazdeny. Tym, ze ocko nemoze normalne jest, znova nechcene chudne :(.Teraz ho caka cca 11 mesacna liecba chemoterapiou a ja si skutocne neviem predstavit ako to zvladne :( Robia sa mu stavy neviem ci crevne alebo pecenove, v tom sa nevyznam, ale ma problem skoro s kazdym jedlom. Jedava vacsinou len polievky a kasu (krupicovu alebo ovsenu). Chcem Vas poprosit, ak mate niekto podobne skusenosti, ci by ste nam nevedeli poradit, co by sme mu pri problemoch, ktore ma varit?a hlavne ako a cim liecit tie stavy z ktoreho predpokladam ma ten bolavy krk?
Dakujem pekne vsetkym za pomoc
Leonie