Dnes sa mi stala jedna zvláštna vec. ako som tak kráčala námestim, zahľadená do zeme, z ničoho nič mi niekto pred oči strčil krásny obrázok s Pannou Mariou. Dvihla som zrak. Bol to Róm,trosku ufulany,zmrznuty ktorý sa na mna usmial,a akousi zvlastnou "recou" ma poprosil o pár centov na polievku, strcil mi obrazok do ruky a povedal, "nech ta zehna Boh..z vrecka som teda vytiahla 10 centov.ako som mu ich davala, vsetci okoloiduci na mna hladeli s hrozou, akokeby som sa previnila neviem cim, a jeden pán mi dokonca skrical."to co nemate kam davat peniaze?" Ostala som ticho, v uzase. To su ludia fakt tak závistliví, že vám zavidia este aj to ze niekomu date par drobnych ktorymi chcete pomoct? Aký máte nazor vy? Prispievate podobným "pripadom"? :))
Aký je váš názor?
ja som asi rasistka, no fakt z hlbky duse neznasam romov...ako fakt poznam zopar co normalne ziju, maju rodinu, pracu, primerany pocet deti- tak to je v poriadku...ale tiez sa mi stala taka drzost ze isty clovek ponukal jedlo romom a ti mu odvrkli ze,,A peniaze nemas?\"....takze takto to je s nasimi ciganmi
preco by to nemohlo byt aj na stravu? myslite si ze oni vydrzia aj tyzden nejest?
nezabudka, je fakt tvoja vec, co robis s peniazmi. priznam sa, mna tito ludia vacsinou vytocia. jednoducho neverim, ze tie peniaze minu na stravu. ak pomoct, tak v materialnej forme...stare deky, zachovale oblecenie a pod. na charitu. existuju predsa utulky, kde tito ludia dostavaju nejaku teplu stravu....len su v niektorych pripadoch "hrdi" takyto utulok navstivit pripadne im vadi, ze by boli obmedzovani podmienkami zavedenymi v utulku.....verim tomu, ze mas dobry pocit na dusi. lepsi by bol, keby clovek vedel, ze peniaze boli pouzite na spravnu vec.
AdamKrt, tak na pivko, aj tak mam dobry pocit :D
nezabudka_a:
nechcem Ti kazit naladu, ale na 99 percent si mu nedala na polievku, ale v tom lepsom pripade na pivko... :)
anna vies ale vtedy som sa citila akoby mi ten pan dal facku. ten rom nebol opity a vyzeral tak, proste mi ho prislo luto. a este som sa ho aj opytala ze ci je to fakt na tu polievku. Aspon sa mi bude dobre spat, niekomu som dnes pomohla :)
a tak ako vraví xy:) aj taký sa medzi nimi často nájdu!!!
Ahoj,vôbec sa necíť previnilo,ja tiež prispievam bezdomovcom a veľmi rada,potom mám veľmi dobrý pocit na duši ak viem že tá osoba si za to kúpi potraviny,alkoholikom zásadne nedávam,to vidím predsa rozdiel medzi normálnym bezdom. a alkoholikom! A ľudia sú veľmi závistlivý to máš pravdu,to je mi veľmi ľúto,pa
ostatni ludia neboli zavistlivi, oni totiz vedia vo co de. mna tiez neobmakcia kadejake svate obrazky. zasadne neprispievam. minule som stala na zastavke, a bol tam aj jeden chlap, od toho vydrankali male cigancata nejaky ten peniaz. dal im euro, kukli na to a povedali, ze ci im nemoze dat radsej 2. ludska drzost nema hranic.
Je Tvoja vec, co robis s peniazmi.