Ako je to u Vas so snami, cielmi...
Pracujem a robim si externe vysku.Na nic mi neostava cas. Jazyky by som sa mala ucit ale kedy...vecer padam mrtva do postele. vzdy som chcela cestovat... malo zarabam a ako student ani moc vyskakovat nemozem.
nervy zo skoly mam v kybli, praca je nudna jednotvarna..mam ju len kvoli tomu, ze mi toleruju vypadky co som v skole. ked sa nahodou podari a skoncim ju, treba si nahanat roky praxe..najst si stabilne miesto. to je strasne daleko a mam pocit ze uz teraz melem z posledneho. skola, praca,skola praca...nemam cas ist ani na prechadzku.uz nevladzem. kazdy si niako plni sny, jeden ide tam, druhy tam, nechapem kde vsetci beru tie peniaze.
Kedy v zivote zit
Musis sa niecoho vzdat,inac nervovo,dusevne aj fyzicky skolabujes.
uplne tomu rozumiem :D detto situacia, som z toho doslova vyzmykana, vikendy nepoznam uz dobrych par rokov, nemam cas jednoducho. na pnke som bola naposledy - vlastne ani neviem kedy :D je to strasne tazke sklbit vsetky aktivity a podla mna sa to ani neda, poznam vela dalsich v podobnej situacii, bohuzial, treba zatat zuby a vydrzat i ked niekedy tie ciele a sny vidim bledsie a bledsie.
domnievam sa, že v živote sú dôležité správne rozhodnutia..kam do školy, študovať to, čo by ma vedelo uživiť a práca aby mi bola potešením..to je základ pre život..vzdelanie..potom výber vhodného životného partnera..istota, rodina, deti..mať dobrý stabilný domov..a potom zamestnanie také, ktoré ma bude obohacovať..a vlastne na základe týchto splnených vecí v živote príde ten čas, ked si možno poviete, že áno..darí sa mi a som šťastná...hoci čo je šťastie?..asi dobrý pocit..okamihy dobrých pocitov..
vydrz, si na dobrej ceste postarat sa o lepsiu buducnost, ked budes jasne vidiet svoj ciel, verit si, ze ho dosiahnes a robit si drobne radosti kazdy den, ktore nestoja ani vela penazi ani casu, potom lahsie preklenies toto nelahke, prechodne obdobie, aj ked po skonceni skoly pridu zase dalsie povinnosti a zase bude treba bojovat s casom, ale vsetko je otazka priorit a netreba zabudat na seba a obcas na chvilu vypnut v kazdej faze zivota, aby clovek naozaj zil, nie iba existoval ako robot
Nie, ta cesta nikdy neskonci. Ja studujem dosial, taham vyse 60 hodinove pracovne tyzdne a najdlhsia dovolenka bola 17 dni v celom mojom zivote.Mam 64 rokov.
A musel som kompletne presedlat z odboru, co som skoncil na Vysokej skole na uplne iny, len kvoli tomu, ze bol lepsie plateny, kde mam hromadu manualnej prace, nudnej repetetivnej.
Treba si najst aj v tej robote a studovani nieco oblubene, zaujimave ,byt hrdy na vysledky, nech su v comkolvek a akokolvek male, vybrat si dobreho partnera, deti sice prinasaju hromadu roboty a problemov, ale aj naplne zivota. Teraz je to uz aj vnucka.
A neverit televizii, ktora predstavuje uplne nerealisticke obrazy zivota.
Dobra pointa je VYDRZAT...
Schvalne. skus to, zaznac si niekde svoje pocity DNES, a vrat sa k tym poznamkam za 3-5rokov ;)
pokial sa nestane nic tragicke alebo priliz negativne, tak budes mozno sokovana ako sa velmi tie casy menia za tak kratku dobu..
alebo si vezmi ze ake si mala o tomto pocity pred 2-4 rokmi.. a ci si POSTUPILA k cielu, ak ano, tak si na dobrej ceste :)
ale ta cesta mozno nikdy neskonci, ktovie, tak daleko som sa este osobne nedostal...
Kde ich beru?
No mozno minaju 120% toho co maju, dnes je to trendy, proste "in".. zit na dlh.
Ale ver mi ze ak patris do lokality, kde vacsina je bohatsia, aspon na prvy pohlad, tak mas stastnejsi zivot, ako keby to malo byt napak, a to... dostavat zavistlive pohlady na kazdom rohu.. tam sa neda vydrzat..
a kedy zacat zit?
no vezmi si.. budes mat skolu, prax a dobru pracu, potom budes zit ostostest :)
mozes zacat aj IHNED.. avsak ak ti ten level ktory si uz dosiahla nestaci, tak treba este pretrpiet.. chvilku..
radsej obetovat teraz 3-5 rokov na dobru skolu ako potom v 40tke plakat ze "mohol som....".. no mohol...
len pokoj, vsetko ma svoj cas.zila som rovnako, ked som dostudovala, tak som zacala cestovat a fotit.
treba zit tu a teraz. zvoľni, ulej sa...zivot mas len jeden
co studujes? v ktorom si rocniku? kolko mas rokov? bavi ta aspon ta skola?