Dobrý deň, môže dať rozvedená matka pokrstiť svoje dieťa?
Rozvod, krst
katka, to mozem skusit, lenze to je strasne, ona ako dojde na nejaku taku temu, tak sa rozplace a dalej sa s nami nebavi ani (typicke detske hadzanie sa o zem)... dost veci si tak vydupala na nasej svadbe, ale toto by mi uz prislo moc, skusim tak ako si ty napisala, ked nezaberie, tak sa asi zasa ozvem, bo si viem predstavit ako zareaguje :-/
Isabella, babke to nevysvetlis. Ale povedz jej, ze to chcete nechat na dceru a ked bude starsia a rozhodne sa sama pre krst, tak jej v tom branit nebudete.
no a ked sa tu uz ta tema rozbehla, mohli by ste mne poradit ako vysvetlit mojej babke, ze svoje dieta jednoducho pokrstit nechcem dat? lebo moja babka ide na mna cez citove vydieranie, vzdy sa mi rozplace a potom mam vycitky svedomia, ale ked ja ani manzel nepraktizujeme vieru, tak nam pride hlupe malu davat krstit, alebo keby len ten krst, ale potom prijimanie a taketo volovinky, to si uz vobec neviem predstavit... najhorsie je, ze ona si to vysvetlit neda a vzdy len slzy v ociach ked vyjadrim svoj nesuhlas, co s tym mam robit?
farar je povinny dieta pokrstit v kazdom pripade,inak keby sa nieco s diettatom nepokrstenym stalo,farar prebera smrtelny hriech.To ze niektory farari nechcu taketo deti krstit,je ich vymysel.
a hlavne - pisateľka témy nenapísala o akú Cirkev sa jedná - a my všetci (vrátane mňa - I´m sorry) tu riešime rímsko-katolícku Cirkev
nie je pravda, že rozvedený nemôže chodiť na spoveď. musí sa ale pred tým zaviazať, že nebude žiť v inom vzťahu... ale na spoveď môže chodiť - tým pádom aj na sv. prijímanie
kafik, rozmýšľam, že podľa akého kľúča si prišla na to, že pisateľka témy nepraktizuje svoju vieru v kostole, a neprisupuje k sviatostiam???
nemudrujte o veciach, ktorým nerozumiete !
Môžeš ho dať pokrstiť ale krsny rodičia musia sľúbiť že budú dieťa vychovávať v kresťanskej viere.aj tak musia žiť teda nemôžu byť rozvedený.Farár ti nesmie odmietnuť krst.Inak neznamená že keď je človek rozvedený že nemôže chodiť do kostola akurát nemôže primať sviatosti ako spoveď.Možno chceš vychovávať svoje dieťa vo viere a to by podľa mňa nemal farár odmietnuť krst.Podľa mňa.
kafik, prepac, ale preco sa jej do toho staras? je to jej zivot a mozno aj chodi do kostola, to, ze nemala stastie na zivotneho partnera este neznamena, ze by nemala davat svoje dieta krstit ak chce... nepoucuj ju ak jej nejdes k veci poradit alebo odpovedat na to na co sa pytala...
Prečo chceš dať pokrstiť svoje dieťa?