Dobrý deň, môže dať rozvedená matka pokrstiť svoje dieťa?
Rozvod, krst
isabella, lioness,
presne to, čo som mala na mysli vo svojom príspevku, ste napísali aj VY 18:31 a 18:36. Asi som sa nevyjadrila najlepšie. Vám ro išlo oveľa krajšie :)
slavka, nesúhlasím s tým čo si napísala - krst rozhodne nie je najdôležitejší - najdôležitejšie je žiť svoju vieru...
slavka, ale aky by to malo vyznam ked my tak nezijeme, predsa tym, ze sa nam narodi dieta nezacneme chodit do kostola, bolo by to pokrytecke a az sa raz dcera bude chciet vydavat v kostole, tak sa bezne davaju aj neveriaci krstit, preco by nemohla ona ak to bude chciet... predsalen, pre mna je dolezitejsie to, ci z nej vychovam cestneho cloveka ako to ci sa budeme tvarit ako velki krestania
a vobec, ake vacsie problemy by s tym mala mat, keby sa sama neskor chcela dat pokrstit?
Ani sa babke nečuduj krst je v cirkvi najdôležitejší viem to podľa seba keď som ja dávala krstiť a bolo to neskoršie tak som iné nič nepočúvala len aby už koniec mal prist.Ale keď vy dvaja nechcete a ani dieťa nebudete k tomu viesť je to zbytočné.Ale keď bude staršie bude vo väčší problém keď sa bude chcieť dať pokrstiť.No ale to je ešte ďaleko.Ale babka bude musieť pochopiť vaše rozhodnutie.Nech sa robí čo chce
veru, narocne, ked clovek nechce ublizit nikomu
ufff, tak to máš náročné
svadbu sme si nastastie organizovali sami dvaja, no babka nam strasne do toho kafrala, ze co by sa malo atd atd... mama je rozvedena a zije stale s rodicmi (mojimi starymi rodicmi), ktori ma v podstate vychovali, za co som im sice velmi vdacna, no predsalen som samostatny clovek
lioness, to mam sice v plane, ale ked mne je jej tak luto, vies to je take klasicke dedinske rozmyslanie, ze sa to "patri" a inak hadzes hrach o stenu, ten isty nazor ma sice aj dedko a mozno aj moja mama, ale ti nam vyslovene sceny nerobia... to je take hlupe, ja jej nechcem ublizovat, ale chcem zit po svojom a ono sa to strasne bije, keby som aspon bola nejaky bezcitny clovek, ze sa ma to ani nedotkne...
babka ti organizovala svadbu ??? ty nemáš rodičov, len babku, alebo ako ? nechápem :(
isabella - povedať babke, že to, že dieťa dáte pokrstiť pre vás nič neznamená, že neplánujete svoje dieťa vychovávať vo viere, a fakt, že by bolo pokrstené mu nijako nepomôže, aj keby bolo - vo viere nebude vychovávané... a nenechať sa vydierať ak to ty sama nechceš, tak to nerob