Chlapi, chcela by som sa vás spýtať,či chodíte na nejaké pravidelné kontroly /raz za rok atď/ s pipíkom. My ženy chodíme pravidelne, tak by som chcela vedieť, či sa aj vy staráte o svoje zdravie tam dole nejak pravidelne. Bavila som sa o tom s priateľom a ten mi povedal, že nevie o tom, že by ste mali nejak pravidelne chodievať a vraj vám stačí samovyšetrenie. Čo vy na to ?
Preventívka - áno/nie/ako často
Inner-je pravdivy, gynekologicky to nerobia pod tymto vekom (aspon tu v BA).
ale tu sa bavime o dlhorocnych partneroch, nie o prietrtnikoch, co zasuvaju kazdy vikend do inej, ti nasi nemaju mat ake pohlavne choroby, ak su verni a na to, aby dodrziavali hygienu - to ich mala naucit mama... kedze nie su predpisane preventivky pre muzov, tak je zbytocne sa o tom bavit, nikto nebude vysetrovat muza len preto, ze ho frajerka poslala... ak to niektori lekari takto bezdvovodne robia, ochudobnuju zdravotne poistovne a nezostane na drahe lieky proti rakovinam a pod.
a este co sa tyka cytologie, nemam este 23 a kazdy rok mi ju lekar dal skontrolovat, aj mojim kamoskam. Nikdy som za to neplatila. Takze ten udaj, ze cytologia az od 23 nie je v praxi pravdivy...
bibi,
ale intimne zdravie je nieco uplne ine, to sa tyka oboch partnerov, nielen jedneho. Jasne, ze nechodim ku kazdemu odbornikovi na prevenciu kazdy rok, ale na gyneko ano, pretoze ide o velmi citlivu oblast. Chcem vediet, ci som v poriadku, ci mam v poriadku kultivaciu, vajecniky atd. Aj muzom sa robi kultivacia + plus ine vysetrenia. Muzi su casto nositelmi nakazy a zena je ta, co ochorie. 80% zapalov sposobuje zene muz nedostatocnou hygienou a prevenciou. A to je dostatocny dovod na to, aby raz rocne na tu preventivku siel.
Hm ?- pomylila som sa, je to od 23. roku, kedy sa robi cytologia na rakovinu krcka maternice
www.kontakt50.sk
mladi muzi nie su nijako ohrozeni, staci to sebavysetrovanie, dokonca nie su ani take kapacity doktorov, aby take mnozstvo muzov zvladli... Ty tiez nechodis na ORL kazdy rok, ci mas v poriadku mandle, na gastro, ci nemas skrytu krv v stolici,.. taketo zbytocne vysetrovanie by bolo kontraproduktivne... za kazde vysetrenie sa plati, preto existuju aj vymenne listky, lebo ludia chodili zbytocne k lekarom-aj moja sestra je taky hypochonder, co si kazdy tyzden vymysli novu diagnozu:O))) takze je aj dobre, ze sa to nejakym sposobom reguluje...
Mne spravili prvé cyto v 17-tich, takže od 24 rokov asi ťažko.. Ja osobne pomstychtivá nie som, len myslím na zdravie svojho priateľa a chcela som sa len informovať, či je nejaký chlap, ktorý chodí nejako pravidelnejšie na nejakú kontrolu atď...
baby, Vy to mate nejake pomylene:O)))) ani Vy ked idete na gyndu Vas nevysetruju na pohlavne choroby, musite mat priznaky, inak Vas napr. na chlamydie nevysetria-zeny chodia na preventivne, ci nemaju zmeny na krcku maternice, pripadne sa im kontroluju prsniky, ale nerobia Vam kompletne rozbory...navyse sa cyto robi az tusim od 24rokov-az vtedy je hradena poistovnou... Muzickov ste si mali nahnat k urologovi pred 1. spolocnym pohlavnym stykom s tym, aby ho za priplatok vysetrili(bez priznakov to nemusi byt hradene z poistovne) na tie pohlavne choroby... Preventivna sa robi az po 50tke, kde sa vysetruje prostata, ale samozrejme, my pomstychtive zeny by sme ich tam posielali aj v 18tke:O)))
presne tak ! chcelo by to aspoň jedného ROZUMNÉHO chlapa, čo dbá o svoje a partnerkino zdravie:)
ale aby som nebola len zlá:) tak moja sestra má komošov, čo chodia pravidelne aj na HIV testy..
Baby baby, súhlasím s vami, ale očakávala som mužské vyjadrenia... Hádam sa aj nejaký ozve :)
Ja som v tomto pedantna a chodim kazdy rok na gyneko. No priatel po navrhu, aby sme sa o svoje intimne zdravie starali obaja rovnocenne iba odvrkol, ze on tam nepojde, ze on je tam dole ok. Dalej som s nim nepohla a sama viem, ze by to nemalo zmysel.
Ale jednoznacne je na uvazeni, mili pani, ci uz len kvoli svojej polovicke ako prejav lasky a starostlivosti by sa tych 15 minut rocne nedalo u urologa prezit. Ked mozu zeny, mozete aj vy.
no tak myslím, že nič také neexistuje a ako píše cica, tak až ked je zle, tak idú.. oni sú boja doktorov :) alebo len zubárov? :D
podľa mňa by na nejaké vyšetrenia,by mali mužom robiť! hlavne tie na pohlavné choroby-bo tie sa u chlapov skoro neprajavujú a sú prenášačmi potom na ženy..oni nemajú žiadne výtoky, svrbenie a pod..tak si myslia, že sú zdraví..