uz 3. tyzden mam neznesitelne zachvaty kaslu. v stredu idem na odbery krvy lebo mam vsetky priznaky cierneho kasla. len by som potrebovala vediet kolko dni budem musiet cakat na vysledky. pripadne ked niekto z vas mal cierny kasel ako dlho sa liecil. dakujem
------------------
Pertussis (čierny kašeľ, divý kašeľ) www.zdravie.sk
Čierny kasel
Vitavi, očkovanie proti čiernemu kašlu je účinné 10 rokov, potom treba preočkovať. Pre ochorenie Tetanus platí to isté.
Neúčinkuje vám vakcína ?
Ja som mala tiež atypický čierny kašeľ a žiadne príznaky som nemala. Pôvodne mi predpísali antibiotiká z ktorých mi bolo ale zle, takže mi ich jedna lekárka, ktorá sa zaoberá aj homeopatiou vyradila. Odporučila mi tiež Solmucol - granulát, C vitamín a zázvor. Toto som všetko dokopy užívala vyše 2 mesiacov a teraz som o.k..
Dobry den, mam alergiu na prach a sucasne potvrdenu astmu, podlozenu najma na vonkajsom faktore - prachu.
Manzelovi a mne sa potvrdil cierny kasel z odberu krvi...doteraz nechapeme ako je to mozne, ked obidvaja nemame ziadne priznaky cierneho kasla... nakolko chceme deti a nedari sa nam, mozno to bude aj s tym suvisiet...chceme to liecit, ale lekar nam povedal, ze nie je co liecit,kedze priznaky nie su a mame cakat...poprosim Vas o radu, ake lieky mame uzivat, ako sa zbavit cierneho kaslu... Niekde som citala, ze solmucol je vraj na to...
Dakujem za odpoved
Ahoj,
ja sa tiež doličujem z čierneho kašla ale ešte stále mám tlak na hrudníku a občas kŕč v hrdle. Prosím ťa ako sa ti prejavili príznaky na chrbtici a srdci, lebo mne dr. povedala, že je to normálne po čiernom kašli a ako si sa liečila?
Ja som mala len antibiotiká a Solmucol.
Ja sa doliečujem z čierneho kašla práve teraz,kašlala som od polovice januára,dnes som bola na infekčnom pre výsledky na opakovaný odber a konečne boli výsledky negatívne.Kašel konečne po 3 mesiacoch,skončil ale chytilo mi popri tom srdce a chrbticu,tak dúfam že sa do konca mesiaca dám dokopy a konečne nastúpim do práce ak ma žiaľ v skúšobnej dobe neprepustia....
Babybkonas/ prosím ťa ktoré C konkrétne to užívas hod link ďakujem
Práve sa doliečujem na čierny kašeľ a keďže som si pozháňala informácie okolo jeho liečenia, ktoré zabralo dosť rýchlo, rada s nimi podelím. V prvom rade som ihneď začala brať C vitamín. Ale nesmie to byť hocijaký. Ja mám čistý výťažok zo šípok a ríbezlí - 1000 mg v tbl. Brala som a stále beriem 6 ks denne po 3 tbl. K tomu užívam výživový doplnok na odkyselenie organizmu, ktorý tiež obsahuje aj vit. C /Royal plus/ a Chlorellu - 10 ks denne. Okrem toho Himalájsky pľúcny čaj. To všetko mi poradili a kúpila som vo Vita predajni v Blave na Groslingovej ul. Môžem povedať, že do troch dní mi kašeľ ustúpil na 2-3 zakašľania počas dňa a cítim sa plná energie.