Začnem tým, že mám 15 rokov. Môj otec s nami prestal žiť keď som mala 6 rokov, presťahoval sa od nás 260km, ale stále som s ním bola v kontakte a aj som. Otec má priateľku a mama manžela s ktorým aj žijem. Po celých 9 rokov som si vôbec nepripúšťala, že rodičia sú rozvedený, nikdy som nad tým nejak nepremýšľala, nikdy ma to nejak nebolelo. Avšak asi pred 3ma dňami hovoril jeden učiteľ škole, koľko rodičov je teraz rozvedených a ako to na deti zle pôsobí, ale že niektoré deti to berú normálne, ale že aj tak, proste to nieje ono, keď rodina nieje kompletná. A to ma strašne zasiahlo, celé 3 dni ma to strašne bolí a dosť som si aj poplakala. :( Nechápem prečo ma to po 9 rokoch tak zasiahlo, dala by som všetko za to aby som mohla mať kompletnú rodinu. :´( Nedokážem o tom ani rozprávať. :( Čo mám robiť? :( Ako sa mám k tomu teraz postaviť? Neviem či to dokážem brať ako pred tým. :(
Po 9 rokoch.
Napísala som pravdu. Vidím, že registruješ moje odpovede.
Žijem v zákone stanovenom partnerskom vzťahu (niekedy sa tomu hovorilo: druh-družka).
Nemusela by som ti to písať vôbec, lebo ide o moje súkromie, ale ked ťa to tak zaujíma, tak prečo nie?
Máš ešte nejaké otázky?
janab
ja coment mám:
a. 11.10.10 13:14 uvádzaš na fóre...mám priateľa....,pol roka v Kanade(priateľ je kanadan)
b. dnes 15:45 píšeš,..ja nadivoko nežijem,nikdy som nežila a nebudem žiť..
Ktoré je pravda?...stačí uviesť a.,alebo b.
so long
Marika č.:
--no coment...
janab
určite trepeš a urážaš pedagóga,ktorý 15ročným žiakom osvetlil reálny stav na Slovensku a chce s nich vychovať slušných ľudí,v budúcnosti poriadnych rodičov.Ja s tým problém nemám.
Prosím,nespomínaj teraz sviatosť manželstva,keď si v predchádzajúcom príspevku zaútočila na náboženstvo,čo si mám o tom pomyslieť?
Tvoje súkromie ma nezaujíma,ale píšeš akoby ideálna moderná rodina si mala brať vzor zo šimpanzov z amazonského pralesa...lebo taká je doba.
Ten štvrtý odstavec sa mi páči,škoda že si to dievča neoslovila v Tvojom prvom príspevku(tam si sa zmohla iba na urážanie učiteľa,ktorého nepoznáš)..a máš pravdu,netreba emotívne reagovať,ale v takej rovine ako reagovali ostatní,ktorí chcú Nykite pomôcť.
Marika č:
..no myslím si, že netrepem, pretože štatistika na Slovensku nepustí..je to reál, každé tretie manželstvo sa na Slovensku r o z v á d z a,..nezaregistrovala si to?..tvoj problém..
..všade kam sa otočíš, všade žijú mladí ľudia bez sviatosti manželstva a navyše ešte aj s dieťatom, resp. deťmi a neberú sa...ale jedno je pravda, tvoria kvázi rodinu..
..čo sa týka môjho súkromia, do toho nikoho nič nie je, ale ja na divoko nežijem, nikdy som nežila a nebudem žiť..
..netreba emotívne reagovať, pretože je to diskusné forum a naviac sa snažím mladej kočke napísať, že nech z toho nemá mindrák, že rodičia sa rozviedli..vždy to tak bolo, je a bude, že rozvodom väčšinou trpia deti, niektorým to zase na druhej strane pomôže...ale to je zase o inom...
myslim, ze to co teraz prezivas, je pocit krivdy. zrazu si si uvedomila,ze máš nárok na niečo, čo si nikdy nemala. nechaj ten pocit odist, je zbytocny. mas sa dobre, naozaj, mat komletnu, stastnu rodinu, je priam zázrak. iste, kazdy z nas by chcel mat spravnu rodinu. ver tomu ze kebyze mas doma oboch rodicov, mas s nimi takisto problemy, vsimni si ostatne temy tvojich rovesnikov.
ucitel len zovseobecnil to, co je pravda. myslim, ze aj tak by si sa niekedy nad tym zamyslela, skor ci neskor. vacsina ludi chce mat kompletnu rodinu, no nie vzdy sa to podari, ale to este nie je dovod, aby si prepadala zufalstvu. pokial ti doteraz bolo dobre, bude dobre aj nadalej, len to tak neprezivaj. proste to ber tak, ako to je.
janab
kto tu trepe si jedine ty...a neoháňaj sa svetovým trendom,lebo Švédsko nie je celý svet a to,že ty žiješ na divoko ešte neurčuje správny smer ktorým sa majú mladí ľudia vydať...ty si dobrá doba!
Ak by si ten učitel dal námahu a zistil v triede počet rozvedených rodín, tak by o tom možno netrepal..a nedá sa už vôbec zovšeobecnovať , každý prípad je individuálny. čo to bola hodina náboženstva?..celosvetový trend je taký, že mladí žijú na divoko, bez uzatvorenia manželstva, lebo doba je taká aká je a každé tretie manželstvo sa na Slovensku rozvádza, tak o čom to trepal???!!!!
A nespomenula som že s nevlastným otcom vychádzam veľmi zle. :(