ahojte uz neviem co mam robit, nevladzem. som dospela, zijem s rodicmi, avsak nerozumieme si. Velmi ma to boli, odstahovat sa nemam moznost, a ani nechcem. skor si chcem s nimi normalne vychadzat. Ale to sa mi nedari uz niekolko desiatok rokov. Zijem v hroznom psych.tlaku,citovom vydierani, ponizovani a ked priratam sceny z detstva kt. si pamatam, je to zle...Pripadam si ako cvok a to vazne niekedy. Hrozne sa bojim navstivit odbornika, v nasom meste ani ziadneho dobreho nepoznam, ale takto uz nevladzem. Co mam robit???
nevladzem
Ked žije niekto v prostredí, kde je stále pod pressingom, tak môže aj ochorieť. Aj z detstva sa prenášajú zlé spomienky do dospelosti. Jedine sa odpútať od rodičov a odísť z domu. Osamostatniť sa nejakým spôsobom, aby neboli dalej roztržky, ponižovanie a citové vydieranie.
nemusí odchádzať,ale nech sa ona začne správať milšie,napr.pomôcť v hocičom-možno to pomôže-v mojom prípade to pomohlo.
A naši to velmi ocenili.
Odid, za kazdu cenu. Samavies, co musis urobit,len mas pocit, ze to nedokazes, ze nemas kam a ako. Najdi si podnajom. Ak ho neuplatis sama, tak najdi spolubyvajucu - na internete a odid. zacni zit sama. Na druhej strane, nezacykli sa obvynovanim rodicov. To Ti este viac ublizi. Oni tiez maju zit svoj zivot a nie Tvoj. Rodic nie je povinny sa starat o dieta cely zivot. Dieta musi vypadnut a zit si svoj zivot.
Tak vela sil do rozhodneho kroru
Ved aj tu je to anonimne. momacik kludne napis a rozpis co ta trapi a skusim poradit, povzbudit.
ok, napisala som.
Nie, nie som žiadny kvalifikovaný odborník s titulom ale viem sa vžiť do iných ludí a poradiť. A email som zvolil preto aby to ostalo anonymné. Ak nie nič sa nedeje.
A mozem vediet kto sa ozval, ci nejaky odbornik alebo kto? Mam totiz iste skusenosti, pre ktore nechcem vyjst z anonymity a nejak viac to rozpiplavat s neznamym clovekom..
Najdi si odbronika v okoli ale urcite by si to mala riesit s odbornikom moze ti dat rady ako si najst cestu k rodicom a ako s nimi komunikovat.
Napíš mi na mail introvert444@gmail.com a môžme sa o tom porozprávať a poradiť.