Nová mamička

Príspevok v téme: Nová mamička
saskia11

Podelim sa s vami o svoj pribeh, som už z toho na nervy snad mi niekto poradí....Zila som so svojim exmanzelom 5rokov ostala nam 9ročna dcerka.Nasiel si inu,opustil nas a o dieta sa roky nezaujmal.Až kym som si aj ja nenasla po rozvode priatela a nezacali sme spolu žit.Zrazu ho mala zacala zaujmat a do vsetkeho sa nam sprtal.Vsetko mu vadilo dokonca kritizoval aj to ked som sa nalíčila a tak....Vraj je to ako pre matku nevhodne.Musim podotknut ze moj ex odvtedy pekne zbohatol.Samozrejme nie čistou cestou ale to je uz jeho vec do toho sa nemiesam.Najhorsie je ze si nasiel dalsiu priatelku ktora mu skace po hlave a robia mi zo života peklo.Ak je mala unho...tak ma pred nou ohovaraju,mala ma strasne skaredy slovnik.Kupuju si ju darcekmy,ktore si ja nemozem dovolit jej kupit.Dokonca ju vola mamičkou.Jej mamu babkou a tak....no nechcite vediet aky je to pre mna pocit (((preplakala som dni a noci.Moja dcera sa velmi zmenila,nepocuva,ignoruje ma,a ked na nu zakricim vyvolava MAMKE.Ta ju polutuje a ubezbeci ze ma vydrzat a cez vikend že ju vezmu.Skusala som sa porozpravat s exmanzelom no neda sa to.Ona ho doslova ku mne nepustí.Ked pride po malu stoji pri nom ako nejaky privesok.Vlastne spolu chodia asi vsade.Je to vybite dievca (ma 23rokov )pochadza z chudoobnej rodiny a na exmanzela sa nalepila hned,vlastne sa k nemu po 2tyzdnoch randenia aj nastahovala.Mam veky strach o malu....deti sa este daju kupit darcekmy(((Hrozne to bolí ked ju oslovi slovom MAMKA.

saskia11

Viete ja o malu bojujem ale nechcem aby sa to zmenilo na hru KTO DA VIAC.Mala ma u mna vsetko čo potrebuje aj ked si velmi nemozem dovolit rozmaznavat ju drahymi darcekmy.Davam jej lasku,a opateru,učim sa s nou (čo sa jej velmi nepaci lebo u ocka sa učit nemusi ked ju berie na vikend)Je mi z toho nanič,doteraz sme zili normalnym životom a zrazu sa objavila ona a vsetko sa rozpadava.Za psychologom pojdem určite aspon po radu.Moj ex ju vytiahol z chudoby a ona robi vsetko len aby ju neopustil.Je naozaj smutne kupovat si dieta peniazmy.

wowo1

mozno si ta 23 nova partnerka hra na matku aby ho namotivovala ,,tvojho ex k este vacsiemu priputaniu.Predpokladam ze to nebude az tak dlho trvat ten vztah ,ale kludne moze tak cca 3 roky.Mozno to moze byt osud tvojeje dcery ze ma natvrdo pochopit ze ty si matka a nie ta partnerova,ale to pochopi ked ta nova 23- ka mu zmizne zo zivota.
Nic s myslenim decka nezmenis, ak k nemu odrazu budes milsia.Bud taka ako si stale.Tvaoj dcera to pochopi ked bude mat viac rokov.Ak by si ju k otcovy dala na mesiac....alebo 3,,uvidis ze hned bude chcet ist domov, lebo to nebude take ruzove a odrazu bude otec vsedny a aj ta 23-ka bude odrazu zla..nechces to vyskusat?to by bola najrychlejsia liecba aby mala pochopila

janab

Ja by som to riešila tak, že by som si vyhľadala v práci sociálnu kurátorku (určite ste ju pri rozvode mali) a všetko jej povedať. Ona určite poradí čo dalej..ja by som to potom asi dala na súd s tým, že otec nemá dobrý vplyv na dieťa. Ale robiť niečo musíš, lebo to nie je normálne, aby takto ste si obaja zničili dieťa..čo ten tvoj ex?..to musí byť riadny primitív...nepozerá na dieťa, ale na to,a by ťa nasral..to čo je?,,a tú ščandu čo má teraz pri sebe, to je otázka času kedy ju vymení, takže tvoja dcérka bude asi viacerým ludrám hovoriť "mamka", takže určite sa vzoprieť a rázne protestovať..dieťa nemá rozum a jasné, že ide tam, kde všetko má dovolené a všetko má čo chce, ale to nie je správna výchova..súd ju určil na výchovu a starostlivosť tebe, tak sa k tomu musíš aj ty takto postaviť, si za nu zodpovedná.

bleee

saskia, si v ťažkej situácii, myslím, že je to situácia vhodná pre psychológa. Keď nechceš zájsť k nejakému osobne, čo by asi bolo to najlepšie, skús aspoň nejakému napísať.
skús napr.
onlinepsycholog.sk, či detskypsycholog.sk, alebo inú online poradňu. Sú to vážne problémy, tiež by som sa na tvojom mieste veľmi o dcérku bála. Rada odborníka nikedy nie je na škodu

saskia11

nemenka dakujem za povzbudenie,vies ja sa aj snazim so svojim ex normalne vychadzat no on na mna pozera ako na nejaku spodinu.vybudoval si karieru na chybach inych,vela ludi oklamal vela priatelov stratil.Strasne rad sa povysuje a ona tiez.Keby si to videla ako hrdo vystupuje stale zo svojho noveho auta a moja mala k nim beži lebo uz jej ukazuju tasku s darcekmy.Pozera na nu ako na nejaky idol,ako na bohynu.Hrozne to bolí pretože som to bola ja kto musel Daške (dcerke) stale odpovedat na otazky kde je ocko,preco nepride,kto je ta teta a tak...tri roky po rozvode to bolo strasne mala v kuse plakala a ja som si vymyslala klamala aby som kryla jej otca.A tohto sa mi dostalo.Zivt je nespravodlivy a keby nie Dasky tak by som si nanho siahla.Ona je jedina čo ma pri nom drží....nechcem ju stratit.

nemenka

Ahoj saskia...Tak to ma fakt mrzí. Verím ti, že to musí byť strašné, ked sa ddieťa od teba takto odvráti, kôli materiálnym veciam a pekným rečičkám. Ale myslím si že raz príde na to kto je jej skutočná mama. Lebo nieje mama tá ktorá dáva darčeky a usmieva sa, ale tá ktorá ľúbi, odpúšťa a čaká s otvorenou náručou. Podľa mna by si jej mala dať čas. Ona je určite tiež z toho zmetená. Človek je stvorený na to aby žil v úplnej rodine,aby videl otca a mamu ako sa majú radi a hrajú sa s deťmi., lenže reali ta už bohužiaľ je iná, a preto sú deti často zmätené a nevedia na ktorú stranu sa prikloniť. Určite ta tvoja dcérka ľúbi, len teraz má také obdobie, no verím že nakoniec láska k svojej mame zvíťazí. Ja si myslím, že by si mala podľa možností čo najlepšie vychádzať z bývalým aby to tvoja dcéra mala aspoň trošku ľahšie. Veľa šťastia...