Rodičia ma ničia

Príspevok v téme: Rodičia ma ničia
nevládzem

Čaute. Môj problém spočíva v rodičoch. Máme super vzťah, ale oni ma skrátka nenechajú dýchať... Môj tatko robí týždňovky, doma je len cez víkend. Mama dlhý a krátky týždeň. S priateľom môžme byť spolu len cez víkendy a chcem sa preto naplno venovať len jemu. Celé roky som sa prispôsobovala tatkovi, že keď bol cez víkend doma a mama pracovala, tak som zostala s ním, alebo došiel vtedy priatel k nám, aby proste nebol sám doma. Chápete.. po týždni dojde za rodinou a doma nikto.. Ale mňa už to nebaví. Nie vždy sa to tak dá naplánovať a poslednou dobou sa stáva, že keď je doma sám, ja som preč, u priatela. Celý víkend mi vypisuje a vyvoláva, lebo sa doma nudí a potom keď prídem v nedelu, tak je ešte aj urazený a nebaví sa so mnou, lebo som ho nechala doma samého. Ludia, ja už nevládzem, oni proste nedokážu pochopiť, že mám aj svoj život. Najradšej by som sa kvôli tomuto odsťahovala, ale nemáme na to s priatelom financie momentálne.. Celý týždeň som doma. Len do prace a domov, víkend si chcem ako-tak užiť a vždy mi to vyčítaju. Že kam zas lezem atď.. Doma len počúvam, že nič nerobím. Poupratujem celý barák a chcem mať pokoj, aj ja chcem mať víkend ! Ibaže môj tatko je hyperaktívny a v kuse len niečo opravuje a rieši... A keď mu nepomáham, už je zle ! Večne ma zobudia aj ráno o siedmej - samozrejme nechtiac.. Moje víkendy sú proste: nevyspím sa, neoddýchnem si, v kuse sa im musim v niečom podriaďovať a urobiť veci vtedy, ked sa mi zrovna nechce, alebo sa zas niekto na mňa urazí. Nebodaj keď som u priatela a chcem mať pokoj a nezdvíham telefon, tak to je koniec... V kuse sa im musim hlásiť kde som, s kým som, kedy dojdem. Furt telefonat, furt sms.. Ja im neberiem, že sa o mňa boja, ale pre krista nemam 17 a mam už rozum... Nevládzem...

nevládzem

Nepindám za to auto, neprekrucuj láskavo moje slová ! Niekto sa tu pýtal, tak som reagovala. Či je 100 málo alebo vela ja neurčujem. Oni chceli 100, tak dávam 100 a ani som sa nesťažovala, že im musim dávať vela na bývanie, alebo niečo podobné, tak si nevymýšlaj !!

isabella

neviem v akom svete ziju tvoji kamarati, ale mne nepride suma 100 ecok ako vobec nieco vysoke a strasne (30 mi pride skor ako almuzna, ktoru si mozu dovolit v domacnosti, kde maju rodicia penazi plnu prdel) a ak si myslis, ze je to tak moc, tak sa odstahuj a zi na svoje naklady, lebo to lacnejsie isto nebude... a to ci ta obmedzuju alebo nie... dospely clovek si ma vediet ustrazit hranice a ak ta neprivazuju k posteli, tak nevidim problem, ak ti to vadi a nevies s tym zit, mozes sa odstahovat, predpokladam, ze ta nikto drzat nebude... chyba je vo vztahu, ktory s nimi mas a ked tak velmi pindas na to auto co si mame nechala, tak naco si jej ho davala? na to aby si jej mala do smrti co vyhadzovat na oci? to si potom nemusela, vztah ma byt obojstranny a nie sa len stazovat a nic pre to nerobit...
ja som vztah s rodicmi bohvieaky nemala, pindat mi do zivota skusaju aj ked uz nie som pod ich strechou, takze ak si myslis, ze sa to niekedy skonci, tak zabudni, ide len o to, ci si to nechas... ja som si nenechala, mam na haku ked sa rodicom nepaci, predsalen ma uz nezivia a nebyvam pod ich strechou, ale aj ked som byvala, tak som si kecat do nicoho nedala, je to v tebe a o tebe a nie o nich... oni si dovolia len tolko, kolko im dovolis ty

xy:)

tu nejde o peniaze, ide o tvoj vztah k rodicom, resp ich ku tebe. zrejme ti chcu riadit cely zivot a "nevsimli" si ze si vyrastla, a uz nebudes skakat podla toho ako oni piskaju. otec chce s tebou travit cas, no uz nemas 15, ze ano. treba sa s nimi porozpravat s tym, ze mas vlastny zivot, v klude. ak to nepochopia, tak si zit podla seba (v ramci moznosti, kedze este stale zdielate spolocnu domacnost) a nezdvihat telefonaty, vyhradit si vikend pre seba, nechat odkaz kde si a nezdvihat. mali by tolerovat tvoje sukromie. to sa podda :)

nevládzem

Ja som si na to auto našetrila doslova krvou. Nástupný plat zasratých 12 tisíc a splácala som 5 litrov mesačne, tak si vieš predstaviť, jak som asi žila. To, že som jej ho dala bola len moja dobrá vôla...
A k tomu plateniu. Čo mám zistené aj od kamarátov, aj po internete, každý dáva buď nejakých 30 euro alebo nedávajú nič. Tak si myslím, že 100 euro je dosť, keďže sa aj stravujem v práci a doma tomu jedlu moc nedávam, ešte aj ked som cez víkendy preč..
Nechápem ale, prečo sa tu rieši moja pladba za "podnájom", keď mi ide o to, ako vyriešiť problém ten, že ma nenechajú žiť svoj život. Stále trčím doma a keď niekam idem cez víkend, tak majú kolo toho milión rečí a ešte ma aj bombardujú cez mobil...

isabella

necitala som diskusiu, ale k tym peniazom, 100€ mesacne mi vobec nepride vela ked tam byvas a k tomu autu, ved to ma byt o vzajomnom vztahu, moj manzel mame tiez nechal auto co mal a jazdi na druhom a pritom s nimi ani nebyvame... a este jej aj auto pravidelne umyva a opravuje ked treba... vztah by mal byt vyrovnany, ale niekedy to ide az ked kazdy ma svoj zivot a uvedomi si ake je tazke stat na vlastnych nohach... ale ako vravim, necitala som celu diskusiu tak sa ani nejak vyjadrovat a inak radit nemienim, vela stastia...

nevládzem

jaska - ďakujem, konečne to niekto pochopil.

janab - nie je to také jednoduché, oni si stále trepú svoje, šak rodičia...

Mozne je to - niekto má, niekto nemá. žial, je to tak, ale ja za to nemôžem, takže sa na mňa neosočuj ! A áno, vadilo mi to aj pred tým. Zato, že som nemala priateľa presta neznamená, že som cez víkend trčala doma...

líštička - dávam im 100 € mesačne a ešte som aj mame nechala svoje auto a kúpila si druhé. málo ... ?

jaska

Jedna zena, naco rypes, ked nevies poriadne citat??? Najprv trepnes, ze ma 17 a potom ju obvinujes ako je financne zavisla na rodicoch a posielas ju pracovat. Ved pise, ze cely tyzden chodi len do prace a domov !!!
A ani 3 zamestnania by jej nepomohli k tomu, aby si kupila vlastny byt!
Nevladzem, asi ti nepomoze nic ine, len sa ozaj porozpravat s rodicmi, ked budu mat nejaku fajn naladu.

líštička

Kým bývaš u rodičov, musíš dodržiavať určité pravidlá bez ohľadu na vek. Až sa osamostatníš, tak si budeš môcť zariadiť život, ako chceš sama. Ale keďže na to nemáte s priateľom peniaze (dovoľ mi otázku, prispievaš aspoň rodičom na bývanie? vek na to už máš), tak to musíš vydržať.

Mozne je to

Aspoň vidíš aké veľké je v Tebe sebectvo !!Mnoho mladých nemá ani rodičov ani kde bývať!
Ty máš všetko !!! a za to , ten luxus je treba platiť ! Niečo obetovať. Zamysli sa ! pred tým ako si nadviazala vzťah so svojín milým , Ti to tiež tak vadilo ? Nevznikli tieto problémy po zoznamení, keď ste sa jeden druhému posťažovali akých despotov máte rodičov ?

jajka001_

treba si s nimi sadnut a vysvetlit si to. rozvrhnut si vikendy tak, ze budes raz dvakrat s priatelom a raz s otcom. mal by si najst nejake konicky, je pekne ze chce byt s tebou ale aj tak, ty potrebujes sukromie. momentalne si v pozicii jedinacika, tak su zamerani len na teba, presne ako pises. poziadaj ich aby ti stale nevolali ked si s priatelom, povedz ze ak to nebudu respektovat, proste to nedvihnes a mobil vypnes. ohlas sa kedy prides. zlate casy bez mobilov :D