Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Inteligencia podla rasy.....

0vecka

inteligencia sa podla mna neviaze s ludskostou...

a urco ide o geneticku danost aj o vychovu ale podla mna to nieje 50 na 50 .. tam ta vychova nehra az taku rolu ako genetika...

podla mna je hlupost ze vsetky rasy maju strednu hodnotu inteligencie rovnaku ... to by bolo brutalna nahoda ... ale ak ano tak mi vysvetlite preco ziaden cernoch neslavil ziadne svetove uspechy napr v sachu... to je podla mna podobne ako ze cernochov vecsinou vidno v niektorych behoch a vyhravaju vsetky medaile.... pritom napr zase niesu az tak silni kedze vecsina najsilnejsich 'muzov su biely'.... podla mna tie rozdielnosti su zjavne a nedaju sa popriet....otazne je len ze ake velke tie rozdiely su....

ta3

Slobodna, tak to s tymi masovymi vrahmi mas pravdu, suhlasim
no rozmyslam, ci je inteligencia rozvijatelna tak ako povedme talent, velmi sa mi to nezda

Slobodna

:)) rozhodne nie, prečítaj si nejaké štúdie o tom, aké vysoké IQ majú napr. masoví vrahovia. To sa skôr viaže na talent a nie na inteligenciu.

Slobodna

...nie je podmienená ale má podiel...
príklad: každý človek sa narodí s nejakým talentom, gény=50% úspechu, no ďalších 50% úspechu tvorí rozvíjanie tohto talentu, to isté s inteligenciou. Aj geneticky danú inteligenciu treba rozvíjať, musí mať priestor na svoj rozvoj- knihy, školy, podpora atď.
A ja zas poznám opačný prípad, dievčatko veľmi inteligentné a šikovné, bohužiaľ rodičia jej inteligenciu nepodporovali a nerozvíjali, práve naopak. Takže tak...

ta3

este ma v suvislosti s inteligenciou napada, ze inteligencia sa uzko viaze so skromnostou a ludskostou, cize inteligentny clovek nikdy nie je namysleny, povysenecky alebo nasilny, suhlasite?

ta3

inteligencia je prirodzena schopnost poradit si v kazdej situacii, je to dane v genoch, neda sa jej naucit v skole, preto vobec neplati, ze niekto s vysokou skolou je automaticky aj inteligantny a Slobodna, nesuhlasim, ze inteligencia je podmienena vychovou, poznam jeden vysokointeligentny manzelsky par, ktory si adoptoval dievcatko, bolo velmi smutne vidiet, kolko toho sa snazili do dievcatka vlozit, zial bezuspesne, jednoducho na to dievcatko nemalo, jednoducho to v nom nebolo a rodicia sa mohli aj pretrhnut, vsetko bolo zbytocne, cize inteligencia je vrodena, ak ju nemas v genoch, nik Ti ju do hlavy nevtlcie

jajka001_

ovecka - je to štatistický nezmysel. vzali vzorky ktore im vyhovovali a urobili vysledok aky im vyhovoval.
uhlie - dobry prispevok

0vecka

jasne ze inteligencia je v DNA.. v com inom by to bolo?? akoze je tu aj vplyv okolia ale daj macke hocjake okolie skratka ona ti diferencialne rovnice pocitat nebude... navyse o okoli sa tu nebavime...

to ze inteligencia sa tazko definuje s tym suhlasim aj s tym meranim suhlasim ale zase si myslim ze su pripady ked vieme urcit ze jeden clovek je inteligentnejsi ako nejaky iny...

ja som sa o to zacal zaujmat ked som spoznal zopar aziatiek a vsetky sa mi zdali dost chytre urcite chytrejsie ako priemerne belosky... len ma zarazilo ze sa niekde pise ze priemerne IQ cernochov je 85 co je teda sokujuce a osobne tomu ani neverim...

lost

To je zaujimave, jedine ze by bola inteligencia, alebo jej limit, alebo jej potencionalny rast/rozvoj zakodovana do DNA.. Ale zaujimava je aj otazka co je to inteligencia..
IQ testy to uricte nezistia presne..
Vysla bnakove konta taktiez nie..

To prezitie bez modernej techniky je zaujimavy napad a mozno jeden z najlepsich :)

lenze co ak sa nejaky "neinteligent" nabifloval zo serialu "prezitie v divocine" zopar trikov a uz by prezil, ale ten co ma genialne myslenie napriklad vo fyzike alá Einstein, by neprezil, lebo by nevedel co a ako.. cize mi to pripada take relativne, ze clovek musi mat aj kus stastia..
18 rocny chalan co mal prisnych mestskych rodicov, napr v new yorku, a nikdy nevidel prirodu, tak asi by mal mensie sance na prezitie ako nejaky 18r chalan z texasu.. ale zase, co ak by ten new yorkcan dokazal sikovne mysliet, napr inteligentne a vsetko by si "domyslel" uz ked hra hru "na ostro"... dost mi to zatocilo hlavu...