Caute, len sa chcem opytat, co sa teoreticky stane s clovekom ktory potlaca svoje city? Napriklad ze niekoho ma velmi rad a chce s nim jednoducho byt, ale uz si kvoli tomu vela vytrpel a tak teraz sa chova radsej tak bezcitne a tvrdo, a nedava vobec najavo city, a nielen tomu cloveku, ale aj druhym. A nielen toto, to bol len priklad. Jednoducho ako to moue mat nasledky?
Potlacene city
Ahoj Naopob, to nerob, city nepotláčaj , lebo sa Ti začne žiť ťažšie a ťažšie a môžeš skončiť u psychiatra. Ja som to robila tiež,a teraz zisťujem,že lepšie je nepotláčať city a aj keď máš problém,radšej von s tým.Veď prečo by si sa mala tak chovať aj k ľuďom čo ťa majú radi.
Gratulujem ti,
ak dokazes ovladat do istej miery svoje city, stava sa s teba clovek.
Presne, ako ti tu pisali podo mnou. So mnou sa rozisiel jeden byvaly nieco pred Vianocami. Skory cely december a polovicu januara som bola chora. Za normalnych okolnosti by som bola zdrava uz za tyzden (maximalne dva tyzdne). Tu sa vsak opakovalo nachladnutie, angina, chripka. Tusila som, ze to bolo skor psychicke. Ja som totiz toho cloveka lubila a nechcela som sa rozist. A on povedal, ze sa chce rozist a ma nemiluje. A k tomu pred Vianocami. Uz ani z Vianoc som sa nevedela vobec tesit, ako predtym. Musela som potlacat svoje city, lebo uz ma nechcel. Pre mna to dopadlo dost zle, ako som pisala.
Prírodu proste neo***eš... asi tak by som to zhrnula.
Nuž predstav si hrádzu z ktorej neodteká nič ale stále niečo priteká. Jedného dňa sa pretrhne. Ak niekto potláča hnev, raz vybuchne ako sopka. Treba vedieť ventilovať zlosť spôsobom, ktorý neubližuje druhým. S tými pozitívnymi citmi (láskou) veru neviem ako to je. Ale vlastne to už máš vo svojom príspevku - pretože ti city neboli opätované a ty nevieš ako ich pustiť von (držíš ich v sebe ako mlieko v hrádzi a jednoducho skysli), zatrpkla(ol) si, stvrdla (prepáč, ale myslím si, že si dievča:) a chováš sa bezcitne k ľuďom, ktorí za nič nemôžu. Oni ti predsa nič neurobili. Ani ten dotyčný, čo ťa neľúbi. Proste ťa neľúbi.
Dostaň to zo seba von. Buď to dotyčnému povedz, alebo napíš s krátkym dovetkom - chcela som to dostať zo seba von a zabudnúť, prestať sa trápiť, prestať snívať. Ak si netrúfaš priznať mu svoje city, napíš mu ten list a spáľ ho, roztrhaj, zakop. City nepotláčaj. Priznaj si ich (áno, ľúbim ho), porovnaj so skutočnosťou (on mňa nie, nezaujala som ho, nepozná ma, nemá záujem..) a oni možno samé odídu. Aspoň mne to takto funguje perfektne.
Ešte k tým následkom - potláčané city sa odrazia aj na telesnom zdraví.
Bezcitnych ludi nemaju ludia radi. Taky clovek nebude oblubeny.