Zasa som to pokazila..

Príspevok v téme: Zasa som to pokazila..
ladyinred

Mám bulímiu, dva dni sa ako-tak držím a potom to celé pose.iem - aj dnes, doobeda som sa držala, nič som nezjedla, len som pila kávu a poobede zasa nebol nikto doma a ja som sa prežrala jak sviňa a vracala som aj 10x...proste ja keď sa nažeriem až do prasknutia, vyvraciam sa a idem na to znova a tak stále dookola, až kým nie je špajza a chladnička prázdna...sa hanbím za seba...vždy keď ráno niekam idem, celý deň sa držím, jem len ovocie a pijem kávu s mliekom alebo cappuccino, a akonáhle prídem domov, príde na mňa strašná chuť sa prejesť...nie, to nie je hlad, ten už vôbec nepociťujem...myslíte, že je to tým, že doobeda aj do 16. hodiny nič poriadne nejem? Myslíte že by som mala ísť na liečenie? V nemocnici som už bola x-krát, v BA aj v Pezinku, nepomohlo to...poraďte ako z toho von, som už zúfalá, nechcem prísť o zuby!!!!!!

zuzka1911

bambi25 - amen :-)

presne tak, mam tie iste pocity. jedno mensie zlyhanie v praci, blba poznamka od nejakeho dementa a uz sme naj hajzlom a trestame tym len a len seba, nie toho dotycneho. ublizujeme tym len sebe a to si treba uvedomit. kazdy normalny clovek by to zobral jednym uchom dnu a druhym von, no my nie, my si vsetko berieme az prilis osobne. treba sa naucit brat veci s istym nadhladom. a ako pises, je ovela jednoduchsie nakupit kopu zradla, ktore do seba natlacime v prebehu pol hodiny a potom hura na wc. treba vediet - zacat sa ucit riesit problemy racionalne a nie vsetko len cez jedlo. clovek si mysli, ze "potrestam rodica tym, ze tyzden nebudem jest", ale to je takaaaa blbost ! trestam seba. len seba. a presne tak, jedlo ovlada nas a to nechceme. iba ja rozhodnem co a ako. jedlo je na to, aby sme si ho uzivali a nie aby to bol nas hlavny nepriatel !

bambi25

ahojte,ja sa uz 4 den drzim,nevracala som.asi to bude aj tym ze som sa konecne nastvala,ze mi bolo zo seba zle,aj teraz mam chut prastit s tym,ale je ovela lahsie vracat si a nic nerobit,ako naucit sa pravidelne jest,hybat zadkom a uzivat si zivot.je velmi pohodlne nakupit potraviny prist domov,natlacit to do seba a potom strcit prst a zopakovat to aj 10krat.ja som bola na lieceni,a viem ze mi tu doma chyba psychoterapia,proste sa len vyrozpravat.jedlo je jedine cim mozeme manipulovat a to sa nam paci,ale ja toho mam uz dost lebo jedlo manipulovalo so mnou,viem ze pridu este chvile ked zlyham,ale chcem bojovat a ja to zvladnem,ked som raz zvitazila nad anorexiou a maniodepresiou.stale sa liecim ,lebo sa chcem liecit a stoji mi to za to zit opat normalne.tak sa baby naserte a bojujte,vsak mate len jeden zivot,tak si ho vazme.

LadyOpium

desím sa víkendu...čo ak zase bude bulimický ako ten predšolý,boha ja chcem tuná byť furt už navždy a načo to tajím keď to celá trieda vie...odvážim sa sobotu a nedelu a potom žijem zas normálne prečo musím ís´t domov?ja tu chcem ostať

zuzka1911

LadyOpium,

Tebe niet rady ani pomoci :-( Načo sem chodíš, keď si nechceš dať poradiť ? Ani vyliečiť ? Ja som sem prišla po radu, podporu a pomoc, dostalo sa mi a teraz som na najlepšej ceste ! Ale Ty sa vyliečiť nechceš !!!!!

zuzka1911

Ahoj ladyinred,

Myslím, že Tvoje záchvaty sú preto, lebo celý deň nič normálne nezješ. Je to presne o tom, ale to by si mala vedieť, keďže si sa už x-krát liečila, ako vravíš. Ja som tiež skúšala sa "vyzdravieť" z bulímie tým štýlom, že som akože celý deň nič nejedla, aby som nemala výčitky z jedla a tým pádom aby som nevracala. Lenže týmto spôsobom som si privodila anorexiu. Jediná cesta ako sa z toho dostať je začať normálne jesť. Jasné, nedá sa normálne začať jesť zo dňa na deň, no postupne. Najdôležitejšie sú asi raňajky-potom je celý deň Tvoj žalúdok spokojný, ukľudnený... Neviem ako dlho už toto praktizuješ, ale mne trvalo taký týždeň-dva, kým si telo zvyklo na to všetko jedlo, že ho treba aj nejako spracovať. Zdúvalo ma, mala som pocit, že mám 500 kíl. Treba to len vydržať, potom sa to začne upravovať. Treba piť bilinkové čaje, mätový pomáha na trávenie, veľa minerálky, raňajky plus nejaké normálne jedlo. Polievky sú super... Veľa zeleniny, ovocia. Ale nie iba to ! Naozaj, jediná cesta ako z toho von je začať normálne jesť. Rozprávať sa o svojom probléme. A ak si sa liečila už x-krát a nepomohlo, možno by si sa mala ešte ísť liečiť.

kyblik.

ladyopium, ked budes pravidelne jest (nemusis vela a neboj nepriberies!) a to hlavne, NEPRIDE 1600 zachvat
ine sa poradit neda prepac...

AdamKrt

Jedz 5x denne mensie davky jedla, aby si bola stale najedena. Ak mas potom este chut na jedlo, skus vypit pohar vody. Ak budes mat stale chut, daj si dalsi pohar a dalsi a dalsi... Ked vypijes nejaky 1-1,5L vody, uvidis, ze ani jest sa Ti nebude chciet...