Mám priateľa s ktorým bývame a čakáme bábo. Priateľ má zamestnanie v zahraničí a pred 2-mi týždňami prišiel domov. V priemere, každý druhý deň má vypité. Niekedy menej, niekedy viac... Vždy mi povie, že ide niečo vybaviť. Povie mi aj čo, ale nakoniec ide aj do "hospody"... Neviem, ako mu už mám dohovoriť. Už som aj dverami tresla, aj dohovárala... No vždy to pomôže na jeden deň a potom je to zas to isté. Či po dobrom, či po zlom... stále je to to isté. Veľakrát mi aj pomôže, či s varením, alebo upratovaním. Všetko by bolo v poriadku, keby nešiel do krčmy... Vždy, keď ide preč, tak som nervózna, kedy príde a aký príde. Snažím sa sa ukľudňovať kôli bábu, ale je to strašne ťažké, a keď príde v takom opitejšom stave, tak sa hádame a mňa trasie od sklamania a hnevu.
Keď úraduje alkohol
Dúfam, že to tak bude, že bude taký aký je momentálne. Je to ozaj radosť. Sám od seba aj uprace aj navarí a rozumieme si... Nechcem lietať v oblakoch a tak sa radšej držím na zemi.
Leninka,
potesujuca sprava, tak drzim palce, aby to uz navzdy zostalo v tejto rovine, stavaju sa aj zazraky, mozno k totalnemu a trvalemu zvratu dojde az ked svojho synceka alebo dcerku bude prvykrat drzat v naruci, zalezi ako je citovo stavany, tento okamih moze byt aj pre muza najkrajsi na svete a v tom pripade je sanca, ze ho to zmeni na zodpovedneho a milujuceho manzela a otca, vsetkym Vam drzim palce
ďakujem za Vaše slová, za Vašu podporu... Už pár dní (hoci je to málo) nechodí po krčmách a je pri mne, a veľmi mi pomáha.
Netrápiť sa, to sa nedá. Tiež sa nechcem trápiť, nechcem mať pred očami to, čo som mala, ale to nejde... Ak to pôjde takto, tak v tom prípade to chce čas, a ak sa opäť zvrtne ku starým šľapajám, tak sa to ukončí. Zatiaľ to vyzerá dobre (klop,klop). Strach mám ako to pôjde neskôr. Malé zatiaľ ešte nieje na svete, no každopádne, nechcem aby videlo to, čo som zažívala....
ked sa zacne hned liecit zo zavislosti, este je sanca
adruska,urobila si to dobre.Tonie pises aby sa netrapila,no to sa neda.Ja som to tiez prezila a trapila som sa,hoci som si hovorila nebudem,nedalo sa to.Alkoholik ma svoj alkohol,partnerka je druhorada.Kazdy alkoholik klame.Trpia hlavne deti.Slubuje ze prestane,no nikdy neprestane.
jaj,ja som konečne štastne rozvedena....
on bol a aj bude alkoholik,hoci si to neprizna.to je jeho udel....
mrzi ma,že neplati na dceru vyživne,ktore musi platit zo zakona.zevraj nema peniaze a bla,bla,bla...same dristy...
držim ti palce,aby si to zvladla.ja som trpela pred svadbou, aj po svadbe.teraz som konečne sama a nepotrebujem ku sebe dalšieho alkoholika....
:)
Nedaj sa Leninka a netrap sa, kde je a aky pride, lebo on sa netrapi, ze ty sa trapis. Viem, ze je to tazke, ale to iste som prezila aj ja, rozviedla som sa a znovu vydala.Musi sa rozhodnut, bud ty alebo alkoholicke radovanky. Tym dennodennym trapenim si ublizujes a aj tvojmu dietatku, ktore nosis pod srdcom. Len aby si nedopadla tak ako ja, ze po porode som mala poporodnu depresiu a uzkost a liecim sa na to uz 6 rokov! Za to vsetko moze moj byvaly manzel!Drzim ti palce, aby vsetko dobre dopadlo!!!
sama to nezvladnes, on je uz chory, zavisly, musi sa cim skor liecit zo zavislosti na alkohole, musi sa liecit, ist k lekarovi a liecit sa, lekar ho bude varovat,
najprv ale on sam musi dobrovolne ist k lekarovi, musi pochopit, ze si znici zdravie ak neprestane so sustavnym pitim
leninka-alkohol nebol NIKDY na degustaciu, zo zaciatku pivo bolo vytvorene,lebo voda bola znecistena,napit sa vody vtedy bol risk,potom ked prisli technologie na cistenie vody prisla slavna prohibicia alkoholu,lebo uz ho nebolo treba. Ozranom,bohacom a tak sa nepacilo,ze pridu o svoju drogu,tak pasovali atd. vytvorili kampane aby obnovili,dostavali sa do politiky az nakoniec prohibicu zrusili a vsetci si uzivaju ozieranie. A kto povie,ze mu alkohol chuti,tak je pokrytec, vsechen alkohol chuti rovnako,ako nieco s liehom a komu chuti lieh? Nikomu,lebo je to jed. Vyrastal som v rodine plnej alkoholikov,tazke mam prax a odstup od nich,alkoholu,viem ake to je svinstvo,je to velmi tazke,nervy a strach rvuce...neprajem to nikomu,ale na nich treba len zeleznou pastou a tvrdym rezimom,ak povolis tak zaplatis,musis byt tvrda a dominatna,musis si ho vycvicit,zkrotit,ako to zeny vedia,ved to budes vediet,ak sa neda,tak rozvod.
Tolko parov som vydel alkoholik muz,zena abstinent. Ten muz bol pod papucou,ale neprisiel domov opity,mozno sem tam,ale poriadne to schytal. Vztah fungoval,proste musis ho poriadne vycvicit,ako sa hovori, za kazdym uspesnym muzom je zena,skrot ho a budete stastny,ale nie moc,ohladom alkoholu 100%.
ta3, ďakujem Vám za slová. Urobim to zrejme tak, že len čo bude malé trošku väčšie, tak si nájdem robotu, a ak priateľ bude dovtedy stále taký, tak mi bude aspoň ľahšie, že sa môžem postarať o malé. Nepotrebujem hory peňazí..., len aby sme prežili a mali na ten základ...
Veru, mali ste to veľmi ťažké. V ten deň, keď ste sa tak rozhodli, tak to muselo byť oslobodenie...
Alkohol je zlá vec. Bol stanovený na degustáciu, no ľudia z alkoholu urobili to, čo urobili... Začali sa opíjať...