Keď úraduje alkohol

Príspevok v téme: Keď úraduje alkohol
leninka

Mám priateľa s ktorým bývame a čakáme bábo. Priateľ má zamestnanie v zahraničí a pred 2-mi týždňami prišiel domov. V priemere, každý druhý deň má vypité. Niekedy menej, niekedy viac... Vždy mi povie, že ide niečo vybaviť. Povie mi aj čo, ale nakoniec ide aj do "hospody"... Neviem, ako mu už mám dohovoriť. Už som aj dverami tresla, aj dohovárala... No vždy to pomôže na jeden deň a potom je to zas to isté. Či po dobrom, či po zlom... stále je to to isté. Veľakrát mi aj pomôže, či s varením, alebo upratovaním. Všetko by bolo v poriadku, keby nešiel do krčmy... Vždy, keď ide preč, tak som nervózna, kedy príde a aký príde. Snažím sa sa ukľudňovať kôli bábu, ale je to strašne ťažké, a keď príde v takom opitejšom stave, tak sa hádame a mňa trasie od sklamania a hnevu.

leninka

Ďakujem Vám, veru je to teraz také ako ste napísali. Chce to čas, kým sa to ukľudní a keď sa malé narodí, tak sa to zlepší... Termín mám za 2 a pol mesiaca...

ta3

Leninka, blahozelam, nezlyhala si, to zlyhal on, ak Ti je luto a to verim, ze Ti je, vyhladaj si clanky na tomto fore o alkoholizme, je tu toho vela, precitaj si to a verim, ze razom Ti bude lepsie, ked sa dietatko narodi daj vediet, drzim palce Tebe aj malemu

rollo

gratulujem ti k spravnemu rozhodnutiu.Verim,ze sa citis nanic,no to potrva kratko,horsie by bolo keby si trpela cely zivot a tvoje dieta tak isto.Nic si nevycitaj,aj tak by si ho nezmenila keby si ake divy robila.

leninka

Ahojte, tak už nastala definitívna zmena. Teraz, pred Vianocami. S priateľom už nie sme spolu. Opitý nechodil síce...(nemal ani peniaze), ale takmer všetko zhadzoval na mňa. Skoro stále sme sa len hádali... Bolo toho dosť. Teraz mi je smutno za tým pekným, čoho bolo málo... a cítim sa ako najväčší plačlivec... Pripadám si, akoby som zlyhala, že som ho nedokázala zmeniť...

leninka

Už som raz sekla a poriadne. Zatiaľ je dobre. Veruže je zmenený a poučený na poriadok... tak už len treba aby skutky dobré robil... A keby bol znovu taký, tak rodičia mi pomôžu. Už sme sa rozprávali o tom, tak som oveľa kľudnejšia...

leninka

Pozerala som jeden seriál a z toho mi vyplynulo, že ešte nepatrí k alkoholikom. O alkoholizme viem toho strašne málo, takže za každý názor som vďačná... Rodičia chcú len dobre. Priateľ veľmi chce, až môže aspoň byť pri mne a nechce sa schovávať, lebo že to by nevydržal. No ja cítim, že by som to nemala ešte hovoriť rodičom, že je momentálne pri mne. Ak opäť spadne, tak oni by mi už nepomohli. Myslím, že priateľ by to mal pochopiť, že nejde všetko hneď a ak to nevydrží, tak už mi to nebude tak vadiť. Budem aspoň vedieť, či je trpezlivý a chce mňa aj malé...

6fatima

Leninka ja netvrdim,ze tvoj priatel je alkoholik. To si posudila sama,ze s tym ma problem. Alkoholikov je viac "druhov". Moj tiez dokazal nepit. Ale ked sa napil tak potom do nemoty. Alkoholik nie je len ten clovek,co kazdy den pije.
Dala si mu sancu,drzim Ti palce nech sa nesklames a nech to vydrzi!!!
p.s. rodicia ho poznaju viac ako ja, presli si uz vselicim. Iste Ti nechcu zle. Rodicia nikdy nechcu zle svojim detom.

leninka

Ani by som moc nepovedala, že môj je alkoholik, ale skôr pijan... No teraz 8 dní nevypil ani kvapku alkoholu a ozaj vidno na ňom, že je iný. V noci, keď sme boli spolu, tak mal stále ruku na brušku a cez deň to isté. Bojí sa, že nás stratí, že o nás príde a už vie čo je pre neho dôležitejšie. Teraz ma trápia rodičia. Majú ma moc radi a určite mi nechcú zle. Neviem, ako im mám povedať, že mu dávam šancu. A bojím sa, že mu dám šancu a sklame ma...

6fatima

leninka
Rodicia Ta maju radi a preto Ti chcu len to NAJ. Asi boli a su svedkami ako sa k tebe priatel sprava.
Aky je abstinujuci alkoholik??? Vies, vela zalezi od povahy. Moj je clovek ktory stale musi nieco robit. Takze aj to co nemusi spravit hned ON musi (aspon tak je to u neho). Moj nie je zly. Ale ak chyti zlost, tak je to poriadna zlost. Tommy°Lie Ti pekne napisala, nie vsetci su zli. Ja mojho nepoznam predtym ako pil, iba po lieceni. Urcite nie je zly clovek,pretoze pomaha kazdemu ako moze. Co mi ide niekedy poriadne na nervy (ako samaritan), samozrejme je to na ukor rodiny. Skor da prednost niekomu ako synovi. Tak to funguje u nas. Vsetko je o individualite osobnosti.
Drzim Vam vsetkym palce co riesite tieto problemy.