Manzelsky problem

Príspevok v téme: Manzelsky problem
evalis

sme spolu 16 rokov, 3 male deti a napriek tomu som dokonale nestastna. mame takmer vsetko a hlavne mame uzasne deti po ktorych sme dlho tuzili, hlavne On vyzeral ze tym velmi trpi a tak som vzdy myslela, ze ked uz sa to podarilo, bude fajn. naopak sa to zhorsilo-teda aspon pre mna. on ostal aky bol, ale ja som koli dietatku nemohla(predtym som zila velmi aktivnym aj spolocenskym zivotom), nemala cas ani energiu a prisli zavazky a povinnosti co nejdu odlozit-aspon zo strany matky. on je navonok uzasny pre kazdeho. mily, prijemny, obetavy, vzdy ochotny \\\"pomoct\\\" kazdemu,len nie mne. je uspesny aj znamy vo svojej oblasti. vyzera dobre. ja tiez. ked je doma s nicim nieje spokojny, stale len upratuje, aj tak nieje spokojny-ja som to vzdala-lebo to nikdy nebolo dobre a uz som na to nemala energiu a ani chut sa vecne hadat o tom istom. ked neupratuje a je doma, hra sa s detmi. alebo je unaveny alebo chory alebo je prec-odcestovany ci uz pracovne,ci sukromne \\\"aktivity\\\"-rozny pseudokamarati...(vtedy niesom konecne napata i ked som na vsetko sama)aj ked mi vzdy vadilo ze odchadza aj ked nemusi len pretoze sa mu chce a chce sa uvolnit a odreagovat(co ja nemozem uz roky), Ale peniaze mi doteraz daval aj vsetko platil co sa domacnosti tyka-vydavky a tak. nikdy mi nic nedal (teda uz roky rokuce) k sviatku, anilen kvet-maximalne tak poslal SMS. nespi so mnou v izbe(spi s detmi)len ked \\\"potrebuje\\\" pride a potom odide, lasku v tom necitim, napriek tomu tvrdi ze ma lubi. ja jeho-netusim. ale zvykla som si. nemam na vyber. vobec sa o mna nezaujima, aj ked som chora je mu to jedno, ale o inych sa zaujima o kohokolvek ineho viac nez o mna, problemy kohokolvek ho trapia viac nez tie moje. o \\\"jeho\\\"(teda nasich spolocnych-na tuto temu sa vzdy pohadame,lebo co zarobi ON je JEHO!hoc predtym ked sme spolu zacali nemal NIC, ja aspon nieco) takze o \\\"jeho\\\"financiach nemam absolutne ziaden prehlad, peniaze mi dal vzdy ked som potrebovala kolko uznal za vhodne a vsetko zabezpecil, tak ma to az tak netrapilo i ked zaujimalo. neviem nic o jeho uctoch z jeho niekolkych zamestnani, aj sukromnych. a mohla by som pisat a pisat a... rozoberat svoje pocity...
proste som to nechala plynut, lebo pri malych detoch a stale na materskej(9-ty rok) je vzdy co robit a casu je malo a nevladzem sa hadat-aj tak to nikam neviedlo, dobre bolo len ked som bola ticho a tvarila sa stastne,vtedy bol spokojny On. zabudla som povedat, ze za cele tie roky som nikdy nemala ziaden volny vecer ci den pre seba. nikdy. nebola som si ani raz napr.zacvicit ci na kozmetike. niesom na znackove handry,peniaze co dostanem miniem na kvalitne biopotraviny(to je moja vasen) pre deti alebo na rozne doplnky do domacnosti-aspon tak sa odreagujem,to ma uspokojuje. napriek tomu vyzeram stale dobre(nastastie aj v tielku a rifliach) a chyba mi laska a pozornost muza(akehokolvek). rozpravat sa spolu mevieme, vzdy to skonci hadkou a ked sa pohadame, tak mi nejaky cas prestane davat peniaze a tak zistim ze ho potrebujem.
aj ked som si myslela ze nie,ale trapi ma to, isty cas som sa uzavrela a tvarila ze ano, takto som spokojna,ale poslednu dobu sa tym neviem prestat zaoberat a dost ma to obmedzuje,nerobi mi to dobre
zazili ste niekto nieco podobne? ako to dopadlo?bojim sa toho

evalis

vsetci mate pravdu
ale take jednoduche to nieje, skusala som vselico, zatial vzdy s rovnakym efektom, ked on ma take "rozumne" argumenty...
a hlavne vzdy musi zabezpecit rodinu
a stale "musime" chodit na nejake tie "dovolenky" ked aj ma trochu volneho casu,nikdy nie na mna, vzdy sme niekde s niekym...

jingles

porozprávaj sa s ním nie pohádaj ked vraví že ta "lúbi" tak nech pre vas myslím tým celú rodinu niečo spraví a začne sa vám venovat nie sa o vas len starat a byt s vami sama musis prist na to čo chceš a potom to zistit aj od neho čo chce a ísť si za tým zmenit to čo vám vadí bojovať a nevzdať sa ked to necháte takto tak to bude stále také rovnaké časom možno horšie a možno potom si poviete že ste mohli aspon skúsiť to napravit a s praviť si z toho taký život aký ste chceli nie taký aký ste mali

jajka001_

mozno zvonku vyzeras stale dobre, ale pritazliva pre neho nie si. pritazliva je sebadovera. pritazliva je neistota. ked vie ze ta ma v hrsti, nema o teba zaujem.

jajka001_

cudujem sa ze aj ked si videla ako sa stavia k rodine tak si po prvom mala dalsie dve deti. riesit si to mala uz davno. zijes ako nejaka arabska zena. vo vztahu bez lasky plnis len svoje ulohy kym on si uziva zivot. aj ine zeny, tomu ver. co zarobi, vsetko si necha. tvoja kariera neexistuje, tvoja seberealizacia neexistuje, stratila si samu seba. najdi si niekoho na strazenie deti a zacni s cvicenim, kozmetikou, nauc sa uvolnit sa, najst si cas pre seba. zapoj ho do starostlivosti o deti. bud mrcha. nechaj mu deti, nech sa stara. aj ked sa budes bat ci to zvladne. ked zisti ze ta straca uvidis ze sa zmeni. mozno bude spociatku agresivny. preto musis najprv najst sama seba, svoju sebadoveru, to, čím si bola, kým si. nájdi si prácu. chod viac medzi ľudí.

bibi123

evalis, vymysli si, ze mama alebo niekto z rodiny mal uraz a musis jej ist pomoct-najlepsie do ineho mesta a aspon na tyzden, nechaj mu deti a celu domacnost na krku, nech si uvedomi, co musis pri 3detoch zvladat. mozno je to klamstvo, ale on Ta tiez klame v oblasti financii... alebo zacni navstevovat nejake kurzy pripravy do zamestnania, ze dost si sa venovala rodine, teraz chces si aj ty budovat karieru... skus navstevovat jazykovky a pod, ma to vyhodu, lebo po 9rokoch sa Ti praca bude hladat tazko, takto budes v kolektive, naberes vedomosti a nie je to naplnujuce len byt zienka domaca...

bleee

mas dve moznosti: bud este pockas, kym sa ti manzelstvo rozpadne uplne, alebo zacnes so zmenami. A zacat treba samozrejme od seba. Co potrebuje je opätovne vybudovanie vlastnej sebaucty. Potrebujes si zacat vazit sama seba. Ako? Najst si cas LEN pre seba. Prosim ta, nehovor, ze sa to neda. Deti su aj manzelove, nech s nimi travi 1-2 vecery do tyzdna. A ty si najdi zalubu, ktorej sa zacnes venovat. Najlepsie pohyb, aby si odventilovala ten dennodenny stres. Skus aerobic, taebo, brusne tance - cokolvek. Za 9. rokov matersekej si si zvykla nechat sa ubijat dennodennymi povinnostami, cize zmenit to nebude pre teba lahke, ale da sa to. A uvidis ako na tvoju zmenu zareaguje manzel. Ked ste nemali deti, tak si bola sebavedoma, atreaktivna, mala si spolocensky zivot. Nezostava ti ine, len sa k svojmu "staremu" spravaniu vratit naspet, aj ked v obmedzenej miere...