sme spolu 16 rokov, 3 male deti a napriek tomu som dokonale nestastna. mame takmer vsetko a hlavne mame uzasne deti po ktorych sme dlho tuzili, hlavne On vyzeral ze tym velmi trpi a tak som vzdy myslela, ze ked uz sa to podarilo, bude fajn. naopak sa to zhorsilo-teda aspon pre mna. on ostal aky bol, ale ja som koli dietatku nemohla(predtym som zila velmi aktivnym aj spolocenskym zivotom), nemala cas ani energiu a prisli zavazky a povinnosti co nejdu odlozit-aspon zo strany matky. on je navonok uzasny pre kazdeho. mily, prijemny, obetavy, vzdy ochotny \\\"pomoct\\\" kazdemu,len nie mne. je uspesny aj znamy vo svojej oblasti. vyzera dobre. ja tiez. ked je doma s nicim nieje spokojny, stale len upratuje, aj tak nieje spokojny-ja som to vzdala-lebo to nikdy nebolo dobre a uz som na to nemala energiu a ani chut sa vecne hadat o tom istom. ked neupratuje a je doma, hra sa s detmi. alebo je unaveny alebo chory alebo je prec-odcestovany ci uz pracovne,ci sukromne \\\"aktivity\\\"-rozny pseudokamarati...(vtedy niesom konecne napata i ked som na vsetko sama)aj ked mi vzdy vadilo ze odchadza aj ked nemusi len pretoze sa mu chce a chce sa uvolnit a odreagovat(co ja nemozem uz roky), Ale peniaze mi doteraz daval aj vsetko platil co sa domacnosti tyka-vydavky a tak. nikdy mi nic nedal (teda uz roky rokuce) k sviatku, anilen kvet-maximalne tak poslal SMS. nespi so mnou v izbe(spi s detmi)len ked \\\"potrebuje\\\" pride a potom odide, lasku v tom necitim, napriek tomu tvrdi ze ma lubi. ja jeho-netusim. ale zvykla som si. nemam na vyber. vobec sa o mna nezaujima, aj ked som chora je mu to jedno, ale o inych sa zaujima o kohokolvek ineho viac nez o mna, problemy kohokolvek ho trapia viac nez tie moje. o \\\"jeho\\\"(teda nasich spolocnych-na tuto temu sa vzdy pohadame,lebo co zarobi ON je JEHO!hoc predtym ked sme spolu zacali nemal NIC, ja aspon nieco) takze o \\\"jeho\\\"financiach nemam absolutne ziaden prehlad, peniaze mi dal vzdy ked som potrebovala kolko uznal za vhodne a vsetko zabezpecil, tak ma to az tak netrapilo i ked zaujimalo. neviem nic o jeho uctoch z jeho niekolkych zamestnani, aj sukromnych. a mohla by som pisat a pisat a... rozoberat svoje pocity...
proste som to nechala plynut, lebo pri malych detoch a stale na materskej(9-ty rok) je vzdy co robit a casu je malo a nevladzem sa hadat-aj tak to nikam neviedlo, dobre bolo len ked som bola ticho a tvarila sa stastne,vtedy bol spokojny On. zabudla som povedat, ze za cele tie roky som nikdy nemala ziaden volny vecer ci den pre seba. nikdy. nebola som si ani raz napr.zacvicit ci na kozmetike. niesom na znackove handry,peniaze co dostanem miniem na kvalitne biopotraviny(to je moja vasen) pre deti alebo na rozne doplnky do domacnosti-aspon tak sa odreagujem,to ma uspokojuje. napriek tomu vyzeram stale dobre(nastastie aj v tielku a rifliach) a chyba mi laska a pozornost muza(akehokolvek). rozpravat sa spolu mevieme, vzdy to skonci hadkou a ked sa pohadame, tak mi nejaky cas prestane davat peniaze a tak zistim ze ho potrebujem.
aj ked som si myslela ze nie,ale trapi ma to, isty cas som sa uzavrela a tvarila ze ano, takto som spokojna,ale poslednu dobu sa tym neviem prestat zaoberat a dost ma to obmedzuje,nerobi mi to dobre
zazili ste niekto nieco podobne? ako to dopadlo?bojim sa toho
Manzelsky problem
evalis: Máš to veru ťažké,prečítala osm si všetky príspevky a veru by som nechcela byť v tvojej situácii.Takého manžela by osm nechcela ani zadarmo.Aj keď, vo svojom okolí tiež poznám pár takých,ktorí sa tvária,že sú super oteckovia a popritom je to len "pro forma".
Tiež by som ti odporúčala začať sa venovať aj sama sebe,aj keď viem,že to nie je ľahké pri troch deťoch.
Resp. za normálnych okolností by sa to aj dalo,ael to by si musela mať doma tolerantného muža,ktorého nemáš.
A tá poriadkumilovnosť,to by vru aj mňa porazilo z toho.Ale nechaj ho tak,keď chce, nech riadi.
nieje preco? to tak vyzeraju inzinieri? :)
janab a ake to je, ostat zrazu uplne sama(deti velke) a bez muza co si kedysi milovala a zila s nim roky a mas s nim 2 deti...
alebo zijes s niekym? a co on sa ma ako? a kto podal ziadost?
ja by som financne stratila asi vsetko,kedze muz to ma osetrene tak aby som nic nedostala-teda len to nevyhnutne minimum a on si bude uzivat nase peniaze,co ma vdaka mne a mojej tolerancii mozno s kymsi kto na tom nema ziadnu zasluhu bude rozhadzovat nas spolocny majetok a ja bez prace a ked deti vyrastu aj bez dochodku kedze nestihnem ani nasetrit(niesom najmladsia)ani zivotnu poistku nemam a tu co ma on(ani neviem aku ) tak nema napisanu na mna, to mi povedal
do prace ist?no, to musim najskor nejaku kde ma vobec prijmu v tomto veku s malymi detmi pohladat, ale to mozem az ked budu vsetky deti v skolke, lebo mi nema kto pomoct a postrazit a pocitam, ze mi to bude trvat aj rok, ak vobec sa podari, som realista a pracu potrebujenm taku aby sme vsetci vyzili a aby som mohla rano odviezt a poobede vyzdvihnut deti v normalnom case(ked budu vsetky zdrave) co ak pridu chripky,budem musiet ostat doma(jesen zima) no jednoduche to nevidim
rodicia,zial nepomozu,otom sa rozpisovat nechcem
dovolenky su, az privela,ale pre mna je to utrpenie,to vecne balenie a vybalovanie a aj tak tam robim dookola to iste a on si to uziva(napr. s najstarsim dietatom sa vyberu dakam na cely den)ja ztoho mam figu,len to pretrpim koli nim, lebo On si ma nevsima presne tak isto ako aj doma a doma mam aspon to svoje.
on sa detom venuje(teda ak nema nic "lepsie na praci" tak naplno, ale mne nie-nikdy,na mna nikdy neostane cas, a ak by aj nahodou bol-co sa zriedka stalo,ze sme mali len jedno dieta doma,tak vymysli ze ideme za jeho "kamaratmi"ci kdekolvek inde kde su ludia a tam si ma ako inak-zasa nevsima, proste sa mi absolutne nevenuje, pre neho som strata casu byt so mnou aspon chvilu sam len tak to je naozaj luxus ktori si on dovolit "nemoze"vzdy ma vsetko dokonale naplanovane na minutu,vsade ma nahana,som v neustalom casovom strese. u neho je doma prvorady poriadok, az potom su deti! a bodka, potom je to zasa poriadok(teda ked je doma) a kedze som to zacala ignorovat,upratuje jak blazon vkuse-asi ma nejaku poruchu a potom sa tvari unavene ked upratuje uz aj upratane...a deti nemozem uviazat(kym su tak male) aby nic nerozhadzali a kedze jemu to vadi(mne nie)tak je ztoho logicky unaveny(ja som unavena aj bez toho)- z neho. inak keby sa miesto toho radsej hned povenoval vsetkym detom, ja si pri tom upratovani velmi rada oddychnem ked pride konecne domov, lenze u neho je na prvom mieste ten poriadok-teda tych par riadov a nieco co stihli deti namrvit na podlahu (ked neratam pripadne jeho "pracovno-zaujmove"aktivity) a az potom tie deti, takze smola, a to nechce pochopit
Toto poznám veľmi dôverne. Proste ty si sa zahrabala doma s deťmi a on si žije dalej akoby slobodný človek, ktorý má prácu, priateľov, koníčky, voľný čas atd..ty máš len dookola tú domácnosť (v ktorej on stále vidí problém) a deti a žiadny voľný čas, žiadne kámošky, žiadne odreagovanie, žiadna kultúra..proste nič..spoločensky a ľudsky úplne strádaš..9 rokov je dlhá doba byť len pri deťoch, prídeš o kontakt s ľudmi..a deptá ťa to aj psychicky. Radím čo najskôr do práce , nejako to musíš vyriešiť..roky ti bežia a budeš aj pre trh práce neprijateľná..nepíšeš, či máš rodičov, ktorí by ti občas deti postrážili, aby si aspon na chvíľu unikla z denných povinností. Je ťažko poradiť, lebo tvoj manžel nemá povinnosť okrem vás financovať asi žiadnu..akože starostlivosť citová k tebe a tvojím deťom, ..dovolenky?..sú nejaké, kde ste spolu?..potrebovali by ste aj spolu vypadnúť , odviazať a porozprávať sa ako dalej..toto nie je život..to je prežívanie zo dna na den..v mojom prípade som počkala kým dospejú deti a potom som sa s otcom mojich detí rozviedla..bol športovec a jasné, práca hrou..celý život a ja doma 6 rokov pri deťoch ako uviazaný pes..poznám to..neviem, či sa tvoj manžel skonsoliduje a dozrie, ale veľmi tomu neverím...takže chytiť pod krk a rázne povedať čo sa ti v manželstve páči a čo nie a čo nebudeš trpieť, lebo....
janka12345 idem teda na mail...
evalis, napíses? ci uz mám íst spat.
jajka zaujmy by aj boli, len chyba priestor a energia. a kamosku mam jednu,lenze ona ma deti uz velke a pracuje a ma celkom inak zadelene povinnosti a cas a pochopitelne tak trochu aj zaujmy a tiez byvame od seba dost daleko na nejake kratsie stretnutia a ja po pracovnom case a po skole, skolke, som v jednom kolotoci sa zastavim unavena az o takomto case-najskor. no a v noci este stale vstavam k najmladsiemu dietatku
evalis, môj mail: ceterisparibus@azet.sk
nemas ani ziadne kamosky ze? ani zaujmy, pri detoch ani nestihas.