Stále chory?

Príspevok v téme: Stále chory?
peter r

Dobrý deň, chcel by som sa poradiť s mojím problémom, ktorý ma už dlhšie trápi a moja doktorka už nevie čo so mnou. Asi v polke júla som ochorel /// sople, bolesť hrdla, mierne zvýšená teplota///, snažil som liečiť sám, ale ked chorobné príznaky neustupovali šiel som k doktorke, ktorá mi zobrala krv a výter 22.7.2010 /// v krvi bolo CRP 4,2, ASLO 329, krvný obraz OK, sedimentácia ery 2/4, výter z krku našiel streptococcus viridans, a z krvi som mal ešte anti EBV VCA- EA-EBNA IgG – 130U/ml pozitívny, IgM negatívny, IM test negatívny, Paulova – Burnnelova reakcia negatívny/// a bol som odoslaný ku krčnej, ktorá mi predpísala FROMILID UNO 500 mg, za týžden mi bolo už trošku lepšie, ale stále som sa cítil chorý, tak som šiel na kontrolu ku krčnej a ona zhodnotila stav ako zlepšený, predpísala ešte JOX a Bioparox a povedala, že to prejde, poctivo som ich bral, ale stále som mal pocit že som chorý /// taký pocit svalovej slabosti, zľahka únavy, bolesť hrdla, krčných uzlín///, tak som zašiel znova ku svojej obvodnej doktorke 16.8.2010, ktorá mi znova zobrala krv /// S-GLUKOZA-ok, S-KREATININ-ok,, S-MOČOVINA – ok , CRP -6,5, ASLO- 342, AST-ok, ALT-ok,GMT- 0,86 norma 0,17-0,82, S-SODÍK- ok, S- DRASLIK-ok, S-VAPNIK-ok, FOSFOR-ok, IMUNOGLOBULIN A-ok, IMUNOGLOBULIN G- ok, IMUNOGLOBULIN M- 0,35 norma je 0,6-2,8, IMUNOGLOBULIN E- 141 norma je 0-100, TSH 3 – 6,160 norma je 0,25 – 4,2, VOL.TYROXIN FT4- ok,, anti B.burgdorferi s.l. IgM negatívny, anti B.burgdorferi s.l. IgG 1,790///, a odoslala ma na interné vyšetrenie, kde som absolvoval EKG – ok, počúvala ma, prehmatala uzliny, a dala doplniť sono vnútorných orgánov a štítnej žlazy a odoslala ma na alergologiu, že môj stav je spôsobený alergiami /od malička som alergický na trávi, peľe/, u alergologičky som bol na vyšetrení, skontrolovala ma a predpísala mi dlhodobo brať BRONCHO VAXOM PRE a CEZERA, ktoré beriem do dnes. 23.9.2010 som bol na sone/// šítna žlaza –ok, pečen – ok, žlčovody – ok, žlčník – ok, pankreas-ok, slezina – ok, obličky – ok,///, a odniesol ho k internej doktorke a ona povedala, že je to ok a mám prísať koncom novembra na kontrolu. Lenže ja sa stále necítim dobre, stále pocit slabosti, ľahkej únavy, ráno ma pobolieva hrdlo, 1.10.2010 som išiel darovať krv, pred darovaním mi ale v krvnom obraze našli 11 000 leukocytov a vyradili ma, ostatné hodnoty krvného obrazu som mal v norme. Lenže v ten den som aj ochorel /// sople, bolesť hrdla, suchý dráždivy kašel, mierne teploty/// , tak som šiel znova ku svojej obvodnej doktorke, ktorá mi predísala FROMILID, JOX, liečil som sa asi dva týždne, po týždny som mal prísať na kontrolu krvného obrazu, /// tam boli leukocyty už 12 100, ale o dalších 5 dní už klesli na 9 300, vždy všetky ostatné hodnoty KO boli v norme, vždy mi robili aj difierenciál /// tak to zhodnotila ako že sa mi stav zlepšil. Lenže ja mám stále aktuálne problémy, stále ma sem tam bolia svaly ako pri viroze, stále pocit slabosti, sem tam hlavy a hrdla a uzlín pod sánkou, večer vždy mierne teplota zvýšena na 37,00. Tie moje chorobné pocity sú najhoršie po námahe, napríklad keď ráno vstanem, alebo večer ležím v posteli tak mi je dobre. Posledný týžden ma aj začali bolievať klby v kolenách a sem tam aj rukách. Podľa doktorov a výsledkov som zdravý a ja už neviem za kým mám ísť. Beriem stále aj vitamín C, probiotiká, vitamín B17, magnezium.

jaja jajovit

Milý TrainingBoy,

ohľadne vitamínu C mám info od mojej internej lekárky, ale informácie sú bežne prístupné aj na nete, skús si ich preštudovať bližšie. Prioritne je potrebné do tela dodávať vitamíny z ovocia a zeleniny, nie tobolky z lekárne, ani od iných presudofarmaceutických firiem, ktoré distribuujú svoje produkty formou pyramídového systému.

Vitamín C – kyselina askorbová – Človek si na rozdiel od iných živočíchov tento vitamín nedokáže syntetizovať sám, preto je dôležité pravidelne ho dopĺňať. V zdravom ľudskom tele sa nachádzajú až 3g vitamínu C vo forme zásob. Jeho hladina sa zvyšuje v miestach regenerácie bielkovín. Zúčastňuje sa na oxidačno-redukčných dejoch, chráni organizmus pred infekciou a podieľa sa na regenerácii poškodených tkanív (pomáha hojiť rany). Je veľmi dôležitý pre tvorbu kolagénu, potrebného na obnovu a rast tkanivových buniek ako aj kĺbového mazu. Chráni organizmus pred voľnými radikálmi (sú schopne spôsobiť rakovinu). Ďalej pomáha vstrebávať železo z potravy a tak nepriamo pôsobí proti chudokrvnosti (amemia). Znižuje hladiny cholesterolu a tak aj výskyt krvných zrazenín, ktoré sú nebezpečné pretože môžu spôsobiť embólie. Zoslabuje účinok alergénov.
Chýbanie vitamínu C v tele (avitaminóza) spôsobuje: skorbut- krvácanie do koze a kĺbov, zápal ďasien, vypadanie zubov, poruchou kostného tkaniva, zlým hojením rán, chudokrvnosťou, jej prejavom je nadmerne riedka krv.
Nedostatok spôsobuje zvýšenú náchylnosť na infekcie, vznik rakoviny, vznik alergii, pomalé hojenie rán, spôsobuje tzv. jarnú únavu.
Pri prebytku vitamínu C (viac ako 1g na deň) sa môžu začať vytvárať obličkové kamene.

Denná dávka – 30 -75mg športovci podávajúci väčšie fyzické výkony však potrebujú vyššie dávky (150 mg). Pri úrazoch, pooperačných stavoch, infekciách a zápaloch je potrebne prijať až 1000 – 3000 mg, nie však dlhodobo. Najlepším zdrojom je čerstvé ovocie. Dávku je vhodne rozložiť na 4 samostatne dávky, keďže po šiestich hodinách sa veľká časť vitamínu C vylučuje močom.

150 mg sa nachádza v: 21g šípok (cca 700 mg/100g)
83g čiernych ríbezli (180 mg/100g)
107g papriky (140 mg/100g)
115g paradajok (130 mg/100g)128g chrenu (117 mg/100g)
135g ružičkového kelu (114 mg/100g)
137g kelu kučeravého/ brokolica (110 mg/100g)
187g Kiví (80 mg/100g)
250g jahôd (60 mg/100g)
272g červenej kapusty (55 mg/100g)
283g citrónov (53 mg/100g)
300g pomarančov/ špenátu (50 mg/100g)
330g bielej kapusty (45 mg/100g)
3000g jabĺk/ hrušiek (len 5 mg/100g)

Peter nie je fajčiar ani športovec vysoké dávky vitamínu C ho odvápňujú, preto sa mu pridružili aj bolesti kĺbov. Sama som to pred rokmi preskákala, keď som zbytočne užívala 1000mg C-čka denne. Tiež som mala mylnú predstavu, že svojmu organizmu robím dobre, chcela som sa vyhnúť chrípke, angíne a virózam, ktorých som sa nevedela zbaviť. Regenerácia kĺbov mi trvala pomerne dlho, musela som brať 100%tný kolagén.

Prepáč, zvieratá by som sem neťahala...

Lekár určite musí vidieť pacienta, pokiaľ nevie pracovať s energiami na diaľku, čo väčšina nevie. Dôležité sú krvné analýzy aj celkový klinický stav pacienta - čo musí lekár vidieť - či už alopat alebo homeopat. A potom sú "povolaný" liečitelia, ktorý sa snažia liečiť cez telefón, z médii vieme s akým výsledkom...

TrainingBoy

habbs skutocne? kde som pisal nieco o liekoch? mozes ma kludne citovat ak som aspon jeden jediny liek spomenul, ja som sa za lekara nikdy nepovazoval, ja som mu dal len odporucania, ktore moze zvazit, ty si sa vyjadril ako keby to bol jasny pripad, potom nechapem naco musia lekari osobne vysetrit pacienta, asi je to preto aby nas okradli o nase peniaze vsak? A mam pravo komentovat druhych prispevky pokial sa mi nezdaju adekvatne, mal by si davat odporucania, nie rovno navrhovat liecbu.
Jaja, to odporucanie mas odkial? Si si pozrela denne doporucene davkovanie? Problem je ze to davkovanie je zovseobecnene a aj tak je otazne ci je korektne. Sportovci potrebuju viac, muzi potrebuju viac, fajciari potrebuju viac, chori potrebuju viac, takze tych 100mg je dost kratkozrake odporucanie. Aj viac nez dvojnasobok ti lekarnik povie ze je to vpohode, takze o poskodeni obliciek by som tu nehovoril, naviac ziadne poskodenie, ked tak oblickove kamene, ktore sa len predpokladaju ze by mozno mohli byt, nie je to skutocne dokazane. Vsak pri chorobe sa bezne bere nad 1000mg. A boli robene testy kedy bolo podavanych niekolko desiatok gramov C vitaminu, samozrejme nie vo forme kyseliny askorbovej, takze ja pochybujem ze je naozaj taky skodlivy, ked este zvazime fakt ze ostatne zvierata si produkuju niekolkogramovu dennu davku C. Ospravedln ma ak sa mylim ale 90% vapniku sa nachadza v kostiach, takze vapniku by som v klboch az taku vysoku ulohu nepripisoval.
Peter toho C mas pomerne dost, ohladom C ti mozem uz len maximalne poradit cistu formu C vit. ako prasok(kyselina askorbova) alebo ak ta tu jajo vajo:) postrasila, tak si mozes zaobstarat inu formu C, taku ktora je neutralna, su aj take co obsahuju vapnik.
A nemohlo by sa jednat o nejaky zapal? Napriklad dutiny, ci mandle?

jaja jajovit

Milý Peter K.,

lekárka na základe krvných analýz zhodnotila, že si OK. Skús si to dostať do hlavy - si v poriadku! :) Ak bývaš často chorý, alergológ ti môže predpísať pre zlepšenie imunity Rymomunyl: www.adcc.sk.

Kĺby ťa môžu bolieť z vysokých dávok vitamínu C, on totiž vo vysokých dávkach pri dlhodobom užívaní odvápňuje. Ty berieš 3x denne 1000mg!!!! To si môžeš poškodiť aj obličky! Denne stačí 100mg.

Asi by som na tvojom mieste zmenila aj životosprávu - nedá sa dlhodobo spoliehať chemické preparáty. Siahni po sezónnom ovocí a zelenine z našich zemepisných šírok. Alebo kyslá kapusta - tam máš dosť vitamínu C. No a pohyb na čerstvom vzduchu. Nie žiadne ťažké výkony, stačí sa denne poprechádzať v parku, posedieť na lavičke a pokochať sa krásnou jeseňou... zimou... jarou... letom ;)

Habbs

Ty trening boy.Mal by si dat svoj nazor cloveku ktory sa tu nieco pyta a nie ludom,ktory tu tie nazory pisu.Ja nepotrebujem tvoje rady ani tvoje vyjadrenia namna.Vidim,ze si dalsi "lekar" ktory podporuje tuto skrytu genocidu liecenia chorob liekmy.

peter r

zdravím, beriem ho v tabletkovej forme a beriem 3 krát denné 1000 mg, aj ja som rozmýšlal už športovať, ale ked človek sa stále cíti ako pri viroze, tak ani moc nemá chuť.

TrainingBoy

tvoj prispevok som velmi necital, mas tam moc vela cisel a to sa mi nechce citat :)
ale poznam osobu ktora bola tiez dost casto chora. V takychto pripadoch je to tazko, pokial nechces skusat tie alternativne mediciny, ja ti mozem poradit co mne pomaha. Sice si pisal ze si po namahe unaveny, no bolo by mozno dobre ak by si sa vyhol celodennej namahe a namiesto toho skusil sportovat, ktratkodoba zataz by mala posobit skor pozitivne. No nezabudaj ze pri zatazi sa zvysuje potreba vit C(kedze sa samotnym pohybom spotrebuje). Pisal si ze ho beries, ale zaujimalo by ma kolko a v akej forme?

eshe

Ano, suhlasim s odporucanim na enzymy, kapucinku( najlepsie ako alkoholove kvapky) aj koloidne striebro(vysoka koncentracia, min. 120ppm), to su vsetko dobre veci na to, co spominas.
Ak by si mal zaujem vyskusat liecenie na dialku, mozme vyskusat ti pomoct. Metoda sa vola rekonektivne liecenie. Moj mejl je : almahdiamante@gmail.com

peter r

zdravím, dakujem aj za rady a odporúčania na rôzne prípravky a procedúry, ale toto cestou sa nechcem vidať, dopujem sa každy den cečkom, zinkom, alicínom, liek proti alergii atd. ale nič akoby nepomáhalo. Mám len strach aby to nebola nejaká vážnejšia choroba ako lymfom alebo leukémia a lekári mi ju ešte doteraz nezistili.

maciocicka

Toto je forum, takze tu sa pisu osobne nazory. Ludia ich mozu alebo nemusia akceptovat.
Tento stav vyzera ako postviralny unavovy syndrom. Urcite v orgsanizme ostala nevyliecena "horucost". Ta sa prejavuje ako zvysene CRP, pripadne pobolievanie- cervene hrdlo. Tradicna cinska medicina, taketo stavy riesi bylinnymi zmesami.
pozri www.tcmclinic.sk
Antiniotika tento stav iba zhorsuju...