obsedančno kompulzivna porucha

Príspevok v téme: obsedančno kompulzivna porucha
o.c.d.

Caute už roky stym bojujem a neviem ako sa toho zbaviť.Moj problem sa nazýva obsedančno kompulzivna porucha-O.C.D.Prejavuje sa u mna tak,že si musim za každym ked vídem z w.c aj z malej potreby musim si 4 razi umyť ruky.Ked sa sprchujem tak na imtimnych miestach sa musim tiaž 4 krat umyť.Musim 2 krat všetko zatvarať,napravovať.Stači ked sa dotknem handri,alebo zdvihnem dačo zo zeme tak si umyvam ruky.Ja to nechcem robiť ale musim,lebo sa bojim,že ked to nespravim tak sa niečo zle stane napr.niečo zle so mnou v chovani.Najčastejšie to robim ak sa mam s niekym stretnuť a vtedy musim robiť tieto veci,lebo sa bojim ,že ak ich nespravim tak budem ticha,budem sa čudne chovať.Bojim sa že stratim kamaratky a ludi na ktorich mi zaleži a mam ich velmi rada.Som dievča a to O.C.D.je otrava.Prosim poradte mi ako sa mam stoho dostať budem velmi vdačna za každu radu a ozvyte sa niekto kto ma tiež podobný problem.

o.c.d.

Ja som začala chodiť na skupinovu terapiu tak uvidim či mi to pomôže.Chodim k psychiatrovi,ale s inými problemami na ktore beriem lieky a neviem prečo mi na to nechce predpísať.Asi preto.lebo nemôžem brať tolko liekov.Za psychologom nebudem môcť ísť 6 mesiacov,lebo tak dlho budem chodiť na skupinovu terapiu a za ten čas nemôžem mať psychologa.Chcem sa stoho dostať.Dosť dlho stým bojujem tak preto som to vyskúšala tu o tom napísať či mi stým niekto nepomôže.

eli

davnejsie som aj ja tym trpela, ale vobec som sa nehanbila a isla som k psychiatrovi. predpisal mi lieky-paroxetin a uz roky-rokuce mam klud. ale ja som pritom robila aj jogu a vela meditovala podla silvu.

o.c.d.

ja chodim k psychologovi,ale s inymi tazkostami.v tom mi moc nepomohol.momentalne som za4ala chodit od dnes na skup.terapiu tak neviem,ale chcela by som aby tu niekto napisal kto ma tiez podobny problem.okrem psychologa by ste mi nevedeli poradit?presli ste niekto zniecim podobnym?zaujimalo by ma ye ako ste sa stoho dostali?budem vdacna za odpovede.momentalne tu par dni nebudem,lebo budem odcestovana.

buky

asi to nechceš počuť, ale nič iné ti neporadím len zájsť ku psychologovi. Nehanbi sa dnes tisíce ľudí navštevujú psychologa a psychiatra a potom môžu žiť plnohodnotný život. Takto sa len trápiš a ver, že bez pomoci sa to len zhorší.

samotqa

Mne to ide. Nekopiruj tu adresu. Len na nu klikni. A hned ti vyskoci dalsia stranka. Pripadne si tu najdi temu CHOROBNA KONTROLA.

o.c.d.

samotga
ja som išla na tu stranku ktoru si napisal a vypísalo mi,že stranku nemožno zobraziť.Skúšala som to viackrat a stale mi toto vypisovalo.