Ahojte.Prosim Vas poradte ako sa mam zmierit so stratou.Bol som v Prahe skusit pracovat.Necakal som ze sa ocitnem na ubytovni plnej asocialov to mi agentura nepovedala.Zazitky ktore odtial mam su len same negativa.Pracu som fyzicky nezvladal ale to vsetko je nepoctatne.Nezarobil som vobec nic.Na nadrazi mi ukradli mi penazenku s dokladmi,nasledne mojou neopatrnostou mi ukradli na rozhliadni drahy znackovy fotak a teraz ked vybalujem doma veci som zistil ze mi ukradli aj moj nahradny mobil ktory som mal u seba.Som uplne deprimovany na dne.nemam chut zit.Hrozne dlho som si setril a teraz nemam skoro nic.Mam chut sa zabit(preco ma tam rovno niekto nezastretil?) je mi uz vsetko jedno nic a nikto ma nezaujma.
zmierenie sa so stratou....
Ako sa zmierit so stratou.
Tak profici to robia tak, ze si to len zapisu ako chladny cerveny minus do riadku a idu dalej, nevnimaju stratu, nevnimaju zisk.
So stratou, financnou, je zmierit sa pomerne jednoduche. Pravdupovediac, myslel som si ze tento prispevok bude o zmiereni sa so stratou blizkej osoby.
Na stratu este existuje fraza:
Mozes zit v ziali, alebo mozes zit pre to co zostalo.
Ja som stratil takmer polovicu mojho majetku ked som mal 18 rokov.. A vies ako? haha, JEDNYM (no mozno dvomi) zlymi klikmi na intenrete.. Bol to divny pocit, ale po 3 tyzdnoch som to mal tak na haku ze az, po par dnoch som s tym bol uz ako tak zmiereny, (znovu som setril)..
Pointa je kaslat na to, oplati sa ti pre majetok plakat? NIE! Oplati sa ti tam vratit a zabit niekoho? NIE! Oplati sa ti to znovu usetrit? ANO! Jednoznacne ANO!
Mas teraz bohate skusenosti ako sa nedak oklamat. Vezmi si ze je to lepsie prist o par tisic eur, ako prist o par stoviek tisic eur, ked ta niekto okradne pri kupe nehnutelnosti, napriklad..
Je lepsie prist o fyzicke veci, ako o dusevne, alebo ludske straty, tie su najhorsie, neporovnatelne horsie..
Takze, ako sa zmierit?
Sprav ciaru
Ach, nešťastníku!.. to nič, brať si život kvôli veciam a nevidieť cestu vpred?.boli to len veci, peniaze nejako budú, musíš sa naštartovať a zase hľadať prácu..Vieš si predstaviť aj taký prípad, že chlapčisko ide samo do San Franciska, celú cestu sám a nehorázne unavený, stopne na letisku taxi a dá si do kufra veci...Pri hoteli ho taxikár vyhodí a ujde..aj so všetkými vecami..to je niečo podobné..Ešteže doklady ti neukradli..Bud rád, že si doma a tu to poznáš, tak treba začať odznova..a už sa nedaj nalákať agentúrami na prácu, lebo to sú všetko úžerníci a podvodníci a treba si stále dávať pozor na svoje veci, stále!
Tak tomu sa hovorí smola. Ale nie je dôvod sa zabíjať kvôli asociálom.
tomu sa hovorí naozaj SMOLA,ale máš o skúsenost viac. nebudeš už nikomu tak verit...
ja som teraz už tiež taká,ale mna neokradli,mna mnohí ludia sklamali a teraz málokomu uverím,že mi chce dobre...drž sa ! život ťa skúša
samozrejmostou je ze agentura nebude pracu ktoru ponuka opisovat ako nocnu moru.Penazenku mi ukradli na nadrazi a to dokonca vtedy ked som siel pomahat z nasej ubytovne jednej pani s taskami lebo cestovala spet na slovensko.Este aj ta mi dala peniaze za moju ochotu.vtedy mi ju niekto vybral s tasky ktoru som mal prevesenu cez plece.Netusim ako to dokazal.Je to uz jedno...fotak som zase nemal na krku ale polozeny vedla seba v zlomku sekundy a uz tam nebol.Mobil mi urcite ukradol spolubyvajuci ktory sa neustale nan pital ci mu ho nepredal.Len doma som zistil ze ho vlastne nemam.Mam na pamiatku len kopu papierov od policie a neskutocnu depresiu...
Tolko nestastia pokope no ak smola tak poriadna a vo vsetkom iba nechapem ak ti zmizla penazenka ze si nebola viac ostrazita pred zlodejmi a s tou pracou no tazko ak si tam zrejme sla aj sama je to tazke na zaciatok v cudzom prostredi a ludmi a ako pises ani pracu si nezvladla mala si sa pred vycestovanim oboznamit viac s pomienkami a tak.cloveks a uci na vlastnych chybach