Nadmerne ochlpenie u zeny

Príspevok v téme: Nadmerne ochlpenie u zeny
janaaaaa

mam pocit ze mam nadmerne ochlpenie na tele. vsimla som si ze neiktore zeny maju fuzy nad perou, no tie ja velmi vyrazne nemam. ale mam chlpy vyrazne cierne pod pupkom na podbrusku, predkolenia mam naozaj dost chlpate a stehna tiez , hlavne na vnutornej strane. chlpy mam cierne hrube,asi ako chlap. dost ma to trapi. aj ked sa dokladne oholim, tak mi vidno bodky po chlpoch a na druhy den uz vidno aj chlpy.
jedna sa o nejaku hormonalnu poruchu? alebo je to jednoducho geneticky dane? ake vysetrenia by som mala podstupit? mam 22 rokov..

ZuZiK 141

vitavi - to vážne ako?
väčšiu somarinu som ešte nepočula.....
Nadmerné ochlpenie to je jedno či sa nachádza na tvári, bruchu, nohách, rukách ..... nieje spôsobené jedlom.
V prvom rade by ste mali navštívit svojho gynekológa.Môže to byť len hormonálna porucha(nadbytok testosterónu) čo sa dá napraviť vhodnou antikoncepciou.Mal by vás poslať taktiež na ultrazvuk, pretože tento problém môžu spôsobovať aj cysty na vaječníkoch. Ak lekár vylúči gynekologický pôvod mali by ste navštíviť endokrinológa . Ale vo väčšine prípadov zaberie hormonálna liečba .Je to zdĺhavejší proces ale dá sa toho zbavit. :)

margotka88

Dobrý deň moja iba 12 ročná kamáratka ma zvyšene ochlpenie na rukach,nohach,bruchu a chrbte..dali by ste nejaku radu ? dakujem :)

serri77

dakujem za odpoved. uz som bola na vysetreni u endokrinologa v tom problem nieje vysledky boli dobre. moj gynekolog mi robil testy a mala som zvysenu hladinu testosteronu teda muzskeho hormonu brala som antikonepciu pol roka a potom som nahle odisla do inej krajiny momentalne zijem v anglicku a neviem ako to riesit tu. tento mesiac urcite pojdem domov aby som to dala do kopy.

serri77

dakujem za odpoved. uz som bola na vysetreni u endokrinologa v tom problem nieje vysledky boli dobre. moj gynekolog mi robil testy a mala som zvysenu hladinu testosteronu teda muzskeho hormonu brala som antikonepciu pol roka a potom som nahle odisla do inej krajiny momentalne zijem v anglicku a neviem ako to riesit tu. tento mesiac urcite pojdem domov aby som to dala do kopy.

joleen

Nechaj si vyšetriť štítu žľazu to ochlpenie bude kvôli tomu a keď keď už rok nemôžeš otehotnieť tak vám radím sa nechať vyšetriť. Tvoj by si mal nechať urobiť spermiogram a ty endokrinologickè vyšetrenia a ppriechodnosť vajickovodov

seri 77

Dobry vecer dost dlho som rozmyslala ci sem mam pisat ale odhodlala som sa prave dnes, mam problem s ochlpenim na brade pod bruskom! holim sa uz asi 5 rokov nikdy otom s nikym nehovorim proste sa tomu branim. mam priatela s ktorym uz byvam, snazim sa to skivat aj pred nim. mam 22 rokov a moj pritel tuzi po babatku ja mu ho neviem dat uz rok myslim si ze je to niejaka vazna choroba bojim sa ist k doktorovi. citim sa strasneeee

seri 77

Dobry vecer dost dlho som rozmyslala ci sem mam pisat ale odhodlala som sa prave dnes, mam problem s ochlpenim na brade pod bruskom! holim sa uz asi 5 rokov nikdy otom s nikym nehovorim proste sa tomu branim. mam priatela s ktorym uz byvam, snazim sa to skivat aj pred nim. mam 22 rokov a moj pritel tuzi po babatku ja mu ho neviem dat uz rok myslim si ze je to niejaka vazna choroba bojim sa ist k doktorovi. citim sa strasneeee

popka

dievcata skuste.jednu lyzicky medu jednu lyzucku.citronu a jednu lyzicku ivsene.vlocky ktore najprv uvarite na 5 minut.vsetko spolu zmiesat a naniet ta to mieto kde mate ichlpenie niakou vatickou ,nechat 10min apotom umyt opakujte to 3xdo tyzdna.naizaj to pomaha budete prekvapeny