Ako sa prejavuje cukrovka

barbora.k

Gitulik, toto sú najčastejšie príznaky diabetu, hlavne juvenilného. Nečakaj a over si stav u pediatra, urobí jednoduchý test z moču. Pri zanedbaní prvotných príznakov môže dôjsť k závažnému stavu, ketoacidóze. Držím však prsty, aby to nebol diabetes. Ozvi sa, ako ste dopadli.

gitulik

dobry den mam 21mesacnu dcerku a ta tiez zacala velmi vela piť aj v noci sa budi na to ze chce pit vodu zacala byt strasne nervozna malo spi v noci aj cez den kolko krat ani nespi neviem ci to mozu byt prejavi cukrovky alebo nie

Veľa zdravia a pekný deň.

RNG

katka, take priznaky ma hromada pricin, cez rozne nakazy az po zamorenie tela a alergicke reakcie.
Odber krve naznaci, o co sa pravdepodobne jedna.
Tam ti urcia aj zapalove znaky vc krvi, pecenove enzymi,hormonalne hladiny, nedostatky mineralov, rozne zamorenia, rozne nespravne hladiny, ci uz imunoglobulinov, ci bielych krviniek a inych materialov v krvi atd, Odtial moze lekar spekulovast , o co sa jedna a pripadne to potvrdit inymi testami a nasledovne adresovat liekmi alebo inym.

miskovamama

katka

Dobrý deň. Neviem Váš vek, ale moj syn dostal DM1 vo veku 13 rokov pár dní po povinnom očkovaní a príznaky boli nasledovné :

- začal neúmerne veľa piť, stále pociťoval smad - denne vypil 4-5 l tekutín a stále bol smadný

- stále potreboval chodiť na WC

- bol stále veľmi unavený, čo u neho nebolo zvykom, bol predtým veľmi aktívny a športoval, v čase príznakov chodil spať veľmi zavčasu, nič ho nebavilo, nikde nechcel chodiť, len by stále spal.

Skúste si od niekoho kto ma cukrovku dať odmerať glykemiu, prípadne aj moč. Ale také ťažkosti, ako popisujete, ide asi o niečo iné....

Veľa zdravia a pekný deň.

eng

Katka,

nešpekuluj a utekaj k lekárovi nech Ťa kompletne vyšetrí, urobí odber krvi a nechá ju tiež riadne vyšetriť. Niečo z toho čo popisuješ je aj typickým prejavom diabetu, niečo podľa môjho názoru zasa až tak nie (pozor nie som lekár)... Ale každopádne máš zdravotné probémy, ktoré musí posúdiť lekár a nie laici.

Držím palce aby si DM nemala.