Dobry den 2 roky nefajcim ,ale kazdy den mam trosku uzkost a nepokoj...
Raz za cas sa mi nepodari vyhnut zafajcenemu priestoru a vsimol som si na sebe ,ze potom som nejako podozrivo kludnyyy..ked priidem z takeho prostredia...
takze zavyslost asi ostaava...
nemate nejake rady ako bojovat ?
co pomaaha ?
alebo ake mate pocity vy , co sa vam uz podarilo prestat ..
Prestat fajcit
fajcenie je svinstvo !
ja som prestavala dvakrat. raz preto ze som chcela lebo vlastne aj ked som fajcila, bolo to proti mojmu vnutornemu presvedceniu. ale vsetci, vsetci fajcili tak bolo jednoduchsie sa prisposobit. postupne som znizila pocet cigariet za den a nefajcila som asi rok. snazila som sa primat aj frajera nech prestane ale toto nemalo uspech. a nadalej vsetci fajcili a ja som bola ta otravna, protivna...ako som aj teraz, znovu :) vtedy som to zabalila lebo vies co, mala som z toho stresy, a stres zabija viac ako decht v plucach. ale ked som otehotnela, jednoducho som s tym sekla. myslela som ze ked prestanem dojcit tak s tym zas zacnem ale nie...skusala som, fakt som skusala :)) nechuti mi to. asi som divna :) nie, urcite som :)
len sa drz :)
vynam to ma... zdravsi zivotny styl..
a ti co si utahuju, kasli na nich :)
vezmi to ako ze si "vsimli" ze bojujes, ze si na dobrej ceste :)
sice nepoznam tu chemicku stranku veci, ze ak telo vyzaduje nejaku latku a nepsuti.. (zas tam mudrovat nemozem), ale skusat treba :)
"netrafis 100% striel, ktore nevystrelis"
drzim palce nech to zvladnes cim dlhsie :) idealne donekocnecna, respektive zvyknes si, tj. uz ti ani nebude chutit fajcenie :) ale zivot ano...
lost- no a ja presne tak bojujem uz druhy rok ... suu aj taky co si utahujuu aj neviem co a zvladol som to aj ked mozem povedat ze 6 mesiacov som skoro ani nezil koli abstakom
to proste cloveka nebavii nic ...
ale treba si to porovnat s rokmy fajcenia
Zivot prinesie problem vzdy, ak ho vyriesime, tak pride s niecim novym, vzdy.. O tom je ten zivot, myslim. aspon toto som pocul od ludi a trosicku aj spozoroval.
Proste neexistuje absolutny, ale ani relativny "pokoj". Exisutje len pauza, ktoru si clovek moze dovolit, alebo ktoru si clovek "dovoli" ukrojit z casu.
Vzdy sa do zivota primota nejaka prekazka, niekomu zdravotne problemy, niekomu zavislost, niekomu financne problemy, niekedy vtahy, niekedy skola, niekedy psychika, a niekedy aj kombinacia tychto veci, a vzdy je to nieco nove..
Je to dost iny modeel sveta/zivota aky som si myslel ze bude, "ked budem velky", ked som si myslel ze - zivot je o tom ze vstanem, idem do roboty, porobim to (aj ma to bude zaujimat, toto je ale teraz nepodstatne), pridem domov, zrelaxujem sa, zaspim, a opakujem.. nienie.. NIC NIE JE ISTE.. absolutne vobec nic :)
dokonca ked som bol 8. na gymnaziu, tak sme mali povinne psycho/IQ testy.
mne tam vyslo priemer, myslim ze 108 alebo tak nejak (udajne je priemer 100, cize mam +0.5Smer.Odch. ale to je brutalne nepodstatny udaj, lebo IQ je hovadina) a mali sme tam jednu haluz, kde som mal opisat moj den v napr v 25.04.2029,ci tak nejak. a ja som rozmysla, ci uvolnim svoju fantaziu a napise mtam nieco co BY som chcel aby bolo, alebo napisam tam nieco co BY odomna ocakavali / chcel ipocut, tj hovadinu. rozhodol som sa pre to druhe :D
rad by som si to teraz skusil, co by mi povedali, ak by som napisal to co som napisat chcel, tj ako sa vidim (brutalne mi to inac vychadza zatial, zatial...)
a povedala mi ze som dobry akurat tak na manualnu pracu za pultom (ale trosku obkecom slusnejsie)..
no a ked ma/nas na takuto HOVADINU ucia, tak jasne ze ludia tazko prekonavaju problemy...
ja nechapem ako mozu takto odbit nejakeho mladeho cloveka ( no 18 uz nie je mlady, ale to je jedno)..
ked vidim na ulici nejake dieta, ako sa hra s niecim, aku ma slovnu skladbu, ake slova pouziva, ako sa sprava, vidim v nom neskutocny potencional :-O
a kolko ludi sa takto strati ?!
extremne vela...
ale oc neznasam je jedno:
rodic tlaci kocik..
ok zatial fajn, ze? :) idealne..
A FAJCI (!!!)
no kto mi dokaze vyvratit ze nie je retard ?
(ps: nikto!, lebo na toto neexistuje ospravedlnenie, nexistuje), aspon pri nich by sa mal clovek zdrzat fajcenia..
a tento priklad rodic+cigareta a dieta vedla neno nie je rarita, vobec nie je.. odhadujem ze ak by som stal na rusnej ulici, minimalne jedneho za hodinu by som nasiel, rusnu asi tak, ako povedzme namestie nejakeho mesta stredneho..
sice neviem preco som sa tak rozkecal, ale tak aspon :D :D
ale pointa je ze
IST TO IDE, len treba chciet, naozaj, vsetko sa da :)
len treba motivaciu, dostatocne silnu na to, aby clovek mal dovod bojovat..
z historie:
muzstvo velitela ktore nebolo dobre motivovane bojovalo slabo a prehralo.
muzstvo, respektive armada v oboch pripadoch, ktore bolo genialne motivovane zvycajne vyhralo, AJ napriek neuveritelnej presile oponenta, atd.. atd..
preco clovek dokaze niekedy aj "nemozne", lebo NIC nie je nemozne.. pretoze to naozaj chce (a teraz nemyslim karmu, alebo secret/tajomstvo, ani kozmicke ziarnie, ani nic), ale to ze clovek vie / ma limity vysoko.. (tie fyzicke, ale aj psychicke)
preco dokaze niekto prezit v bani, hlboko pod zemou, tak dlho? motivacia..
preco dokaze niekto prezit na Sahare, strateny, bez vody, chytajuc hadov, mociac do ich koze a nakoniec to pouzit ako nudzovu vodu? motivacia (prezit)
preco niekto prezije na sibire dni-tyzdne, kym ho niekto najde, v -30 az -60C zime..? motivacia
motivacia je dolezita... nazbierat sily, spravit ako taky plan aspon, a bojovat :) a nevzdavat sa nikdy, pretoze mame ciel... a pretoze.. pretoze ak sa vzdame, je po nas, mrtvy.. no jo, lenze ak sa niekto vzda v tak malom boji ako zavislosti, cigarety, alkohol, gamblerstvo, a hocico ine, tak ta je to lahke, tam mozeme zacat odznova, vsakze ? donekonecna.. ak by islo o zivot, tak tam by nam nebolo NIC jedno.
to je taky rozdiel medzy saharou a cigaretami..
preto sa aj hovori, ze vsetko zle je na nieco dobre, mozno tam je nejaka "ruka Bozia"? ale nechcem do toho miesat nadprirodzene z dovodu, aby neklesla hodnota toho vyroku "vsetko zle je na nieco dobre".. ale vela krat sa v tom zlom, skryva nieco "dobre" (niekedy, hold, vobec nie).. ale v konkretnom pripade.. ak niekto skusil fajcenie.. Ok skusil, dostal sa do zavislosti, a ak pretane, musi ho toznacne posilnit, poznacit, resp dat mu skusenosti, ktory nefajciar nema.. (teraz nehovorim aby sa to robilo tak ze vyvolat zlo a potom z toho profitovat, to je zase neviem ake, ale.. :D)
... len to som chcel povedat, tymto mega prispevkom, ze "nevzdavat to" ... :)
mozno je niekedy naozaj lepsie, ak je tam niekto, kto na toho bojovnika dohliada (general?), aby neurobil preslap, aby robil to co ma (to nie je nic zle! prec s hrdostou, teraz ide o nieco ine), dnes on pomoze jemu, a potom naopak..
lost :))))) dobry pribeh
Ja som rodicov pocul hovorit ze ked sa snazili prestat, chybalo im to uz len zo zvyku - fajcia ~22 rokov.. alebo ze su nervoznejsi, atd atd..
no je to podla mna dost mozne, ze niekto kto je na tenkom lade (tj, ma sakra vela povinnosti ktore v ziandom pripade nesmie dokaslat) a pochopitelne sa nieco zle stava - nedari sa v zivote, tak clovek je relativne "slaby", teda tak naproramovany, a teda siahne po niecom co ho ukludni, aj za cenu straty " x minut" zo zivota..
ale skoda ze nevymyslia cigarety co neskodia zraviu (absolutne neskodia), tj, aby si nezabijali zakaznikov :D
tj, ryzovali by viacej..
ale ktovie aka psychologia je do toho zakomponovana..
ale ak by som bol tuhy fajciar, a snazil by som sa prestat, tak by som "krvopotne" odopieral cigarety, nech sa deje HOCICO, ale tazko takto trdit ze by som to aj zvladol :D
ale proste, snazil by som sa aspon tak ze "no pod, ty osud jeden, no pod,kto z koho?" a jednoducho by som, hoci aj krv potil, aj keby to bolo bolestive, sialene, a co ja viem ako psychicky narocne, bojoval by som proti tej cigarete.. schvalne by som si balicek kupil a potom len tak rozdupal (napr na odhlacenie nervozity?), alebo cokolvek..
minule som mal problem nasrobovat luster, dve hodiny som sa s tym rucne trapil, ruky som uz necitil (nad hlavou stale drzat), tak som si isiel kupit srobovacku, a ani s tou to neslo !!! :D
uz som to chcel vyhodit, ale som si povedal ze "ahaaaa, ty buran jeden, tak ty ma chces skusat ?! "
samozrejme som to 5x krivo navrtal, nakoniec som to tak sikmo a vyzera to lepsie :)
eventualne som dosiel na to ze som robil chybu, nevrta sa do sadrokartonu, aby som s tym neskor niekoho prizabil, ale do toho plechu, co ten sadrokartom drzi, a nie s dlhym srobom, ktory sa tam nezachyti a zbytocne spravi krater v sadrokartone, ale mensim srobom, ktory sa tam lahko dostane..
cca 2-3 hodinny som s tym zabil, dost brutalna strata casu, ale isiel som stylom "kto z koho" az "tvrdohlavo" za svojim cielom, dostat to tam hore, kedze ten clovek co to dal dole, bol dost lenivy to tam dostat hore, alebo len zbaudol? :D
mala ukazka ako sa ja snazim riesit problem, niekedy to ale nie su hodiny, ale mesiace, ba az roky.. ale pointa je, nevzdavat to a vstat tak rychlo ako sa to len zda, ak uz padnem.. (zlomim sa)
neviem ci to funguje pre vsetko, takmer urcite nie.. ale u mna to funguje aspon pre udrzanie si zdraveho rozumu a svojich hodnot.. uvidim ako dlho mi to zostane :)
jajka001 ked som zaciinal fajcit .. fajcil som tiez 10 denne z fraeriny a ties som prestal aj na mesiac a som si hovoril , neveim co na tom ludia vidia , ved to nieje vobec tazkeee... a tak som fajcil dalej 8 rokov ,,, a som si povedal ze cchem prestat fajcit .. a zrazu to uz je tazkeeee... takze taaa 1000 cka nieje az takaaa hluupost
to je teda dobrá hlupost s tou tisickou :) jediné co potrebujes je presvedcenie, ze to fakt nechces, a pevna vola, aby si si toto presvedcenie presadil. som si vyratala kolko som zhruba vyfajcila za zivot. pri desiatich cigach denne za pat rokov je to neuveritelnych 18250 ks.