ahojte tak ak vas zaujala tato tema mohli by sme si sem pisat niake sto pro dietne recepty ale zaroven aj chutne lebo ja uz neviem co mam jest kazdy den losos pangas kuracinu a cloveku to uz ide hore krkom tak ak mate niake typy mozte hadzat receptiky napriklad aj tofu by som chcela skusit ale to ani neviem ako sa pripravuje :d a inak co si myslite o stravovani v restauraciach niake kuracie sote a taketo veci? ja uz som v podstate na tej vahe co som chcela byt len by som nechcela opat pribrat jem strasne vela ryb a zeleniny dakujem za rady :d a vsetkym drzim palce nech dosiahnu tu idealnu hmotnost :d
napady na dietne recepty
Tofu ak kúpiš ochutené, stačí len prihriať, prípadne podusiť so zeleninou, neochutené použiješ tam, kde sa bežne používa mäso, ochutíš ho prírodnou sojovkov, napr. do plnenej papriky, karbonátkov, polievok.
Nezabudni, že bohatým zdrojom bielkovín sú strukoviny, používaj všetky druhy. Obilnín je tiež dosť druhov - pšeno, kukurica, ryža natural, pohanka, jačmeň, pšenica, ovos, raž. Minerály z obalov zrna dodávajú obilninám zvláštne chute. Takto vytvoríš nespočet kombinácií, ktoré rôznymi úpravami vytvoria toľko chuťových variácií, že budeš spokojná. Tipy na šošovicové jedlá : makrobiotika.aspone.cz takto si vyhľadaj ďalšie.