Mame bytoveho psika a dnes rano som mu nasla blchy. Vlastne iba jednu blchu,viac som nenasla. Zato som vsak nasla take cierne,myslim ze su to vajicka. Prosim poradte co mam robit,psika som uz vykupala antiparazitnym samponom,ale co dalej?? :(
Pes v byte a blchy
Zdravím.
Minulý týždeň v noci z utorka na stredu si len tak ležím na pohovke, keď cítim, že mi niečo lezie po nohe. Myslela som, že nejaký mravec, zasvietim svetlo a všimla som si niečo na podlahe. Chcela som to odchytiť a zabiť, ale odskočilo to... Samozrejme hneď mi napadla blcha! Nejako som ju chytila a zabila. Išla som skontrolovať psíka a jemu som našla nejaké štípance na hlave a krku. V domnení, že to bola len jednorázová záležitosť som psíka išla ihneď vykúpať v antiparazitnom šampóne, pretože na hlavičke mal čierne bodky, čo som sa po googlení na nete dozvedela, že sú vlastne výkaly bĺch. V tú noc sa ale pre mňa začalo peklo! Hneď ráno som sa prebudila s minimálne dvomi štípancami a ďalšie noci znova a znova. Samozrejme u psíka sa to stupňovalo, stále sa škrabal a kňučal, čo som v piatok riešila veterinárkou, ktorá mi dala pipetu Advantix, ktorú som mu mohla aplikovať až včera - v nedeľu, nakoľko tam musela byť nejaká lehota odporúčaná veterinárkou medzi posledným kúpaním (vo štvrtok večer) a aplikovaním tejto pipety. Čiže v nedeľu sme mu to aplikovali podľa inštrukcií, no dnes sa ešte škriabal a pri vyčesávaní z neho spadla mŕtva blcha. Myslíte, že prípravok zaúčinkoval správne a psík sa môže ešte nejakú dobu škrabať? Celý byt, postele, sedačku, všetko sme opakovane vystriekali biolitom,veci pobalili do vriec, povysávali, každú jednu škáru, dokonca sme odmontovali aj lišty z plavačky, oprali, nakoľko ma blcha poštípala aj v posteli, aj na sedačke. Zámerne píšem mňa, lebo priateľ nemá ani jeden štipanec a to spí pri mne, čomu nechápem! Na podlahe zo začiatku bolo vidno aj tie čierne bodky, výkaly, teraz je ich pomenej, v podstate už žiadne, posledné 2 noci ma nič nepoštípalo. Od tej doby ako sa to všetko začalo som v neustálom strese, bojím sa, aby sa náš byt nestal trvalým aj pre tie svine, samozrejme sa aj hanbím, pretože sme čistá, klasická domácnosť, žiadni asociáli, neraz som si aj v zúfalosti poplakala. V práci, kdekoľvek neviem myslieť na nič iné ako na tie potvory. Z internetu som objednala sprej proti parazitom na použitie v miestnosti farnam adams plus, dúfam, že to pomôže, potom fakt neviem. Neviete akým štýlom prebieha profesionálna dezinsekcia v byte? Mám na mysli hlavne to, či sa to dá vykonať diskrétne, aby sa susedia nič nedozvedeli? Pretože je to veľká hanba, sme slušní, čistotní ľudia, napriek tomu netuším, kde to mohol psík chytiť, v priamom kontakte so psom nebol, tak asi možno z trávy alebo tak... Ospravedlňujem sa za tento dlhý román, ale píšem od srdca, čo ma napadne, tak hádam to dokážete prečítať dokonca a poradiť mi niečo, lebo pri pomyslení na túto pliagu sa celá trasiem a je mi do plaču :( Ďakujem
Su dva druhy - sprey je drahy (cca 12 euro), ale vydrzi Ti dlho - asi 3 roky. Ja som davala olejcek - da sa jednorazovo medzi lopatky - predava sa podla hmotnosti psa, moj mal 7kg a vyslo ma to 6 euro.
rena dakujem a kolko cca stoji ten frontline
A co je na Frontline super, ze ucinkuje 3-4 mesiace.
Antiparazitne sampony su slabe. My sme mali ten isty problem, ked sme si zobrali psika z utulku. Vtedy mi poradili pripravok Frontline - bola som prekvapena ako rychlo zabral. Nielenze okamzite zmizli vsetky blchy, ale ucinkuje aj proti kliestom. Odkedy som ho aplikovala, nasla som mnozstvo kliestov v srsti (mam dlhosrsteho psika) ale ani jedneho prisateho! To cierne nie su vajicka, ale vykaly. Blcha sa rozmnozuje mimo psa - az dospele jedince na nom parazituju. Vajicka a larvy su citlive na vlhko, takze staci poriadne poumyvat miesta, kde sa psik zdrziaval. Co sa neda umyt, poriadne povysavat/vyprasit a vystriekat napr. diffusilom alebo aj frontlinom.