Ahoj, často čítam túto stránku, a je potešujúce, ako sa všetci všetkým snažia pomôc. Teraz sa trápim aj ja, s chorobou Toxoplazmóza. Určili mi ju z krvných testov, hodnota bola 58,2. Bolia ma všetky kĺby, svaly, a už rok chodím k očnej lekárke, ktorá mi dávala všetlijaké kvapky proti nezistenej alergii. Na nete som sa dočítala, že táto choroba sa krvou roznesie do rôznych orgánov, vrátane pečene a aj očí. V poslednom čase som mala aj gyn. ochorenia a rôzne mykózy, čo vlastne tiež poukazuje na naštrbený imunit. systém. Lekárka mi dala len obyčajný KLACID, antibiotikum, neposiela ma ani infektológovi, ani na Kramáre na infekčné oddelenie. Zarážajúce je, že nikdy so žiadnym zvieraťom som neprišla do kontaktu, jemne povedané, nemám ich rada, srsti a peria sa normálne desím! Vraj som to mohla dostať aj z konzerv, párkov, paštét... Nevie niekto z Vás viac o tejto chorobe? Vyliečil sa už niekto z Vás z tohto svinstva? Poraďte, prosím, ak nie inak, podržte ma aspoň psychicky. Stokrát vďaka! Veľa zdravia Vám prajem!
Toxoplazmóza
giraldina, pre istotu chod.
A je tato choroba dedicna? Moja mama ju mala pocas tehotenstva so mnou. Nemala ziadne priznaky, len jej to zistili z vysetreni. Mala by som ist na testy, ci to nemam aj ja? Dakujem.
Mila Nori, mam pre Teba dobru spravu. Podla priznakov, ktore opisujes, urcite ide o toxoplazmozu, pred necelym rokom mal podobne priznaky moj brat a teraz priatel. Zda sa, ze sa nam to akosi zacalo mnozit. Liecba nie je tazka, neboj, antibiotika a antimalarika ju za tri tyzdne vyzenu. Ak chces, zavolaj mi, podrobnosti Ti rada dopoviem. Prajem Ti krasny den bez obav. mata 0911867510
Ešte ti odporúčam, aby si brala niečo prírodné na odolnosť organizmu-na imunitu, napríklad Aloe Vera, Echinaceové kvapky a pod.
K deťom Ti gratulujem, tie uzliny môžu byť kľudne z toxoplazmy, to má však presne zistiť lekár infektológ a nie tvoj závodný lekár. Bolia ťa určite kĺby, únava. možno aj depresie. Len sa nám pekne prelieč.
Samko, ahoj, ja už mám dve zdravé deti, myslím si, že sa to so mnou nevlečie od detstva, ale posledný rok som mávala rôzne zdravotné problémy,zdurené uzliny, náchylnosť k rôznym bakteriálnym ochoreniam, mykózam atď. Vedela som, že niečo nie je v poriadku, chodila som po lekároch, no až teraz po prekonaní angíny začali pomýšľať na toxoplazmózu. V utorok idem na kontrolu, zatiaľ mi nie je lepšie, ale všetci sa zhodujete na tom, že je toto dlhodobá liečba, tak sa snažím nestrácať nádej, že to zo mňa vyženú. Ďakujem za Vašu podporu.
Nemusela si prísť do styku so zvieratami, toto si mohla dostať na pieskovisku kde si sa hrávala a ide to s tebou celý život. Do piesku sa chodia vyšpiniť hlavne mačky, a psy, ktoré túto chorobu najviac rozširujú a prenášajú. Toxoplazma spôsobuje aj neplodnosť a potraty. treba sa pýtať na infekčnú ambulanciu,na vyšetrenie stačí odber krvi, nie hospitalizácia.
nori, liecba bude urcite trvat dlhsiu dobu, pretoze ide o vnutrobunkoveho parazita a preto sa nevzdavaj a vydrz. drzim palceky
tisch, Arweena, ďakujem Vám za povzbudivé slová,budem sa snažiť myslieť trochu pozitívnejšie, hoci je to ťažké... V utorok idem na kontrolu po dobratí Klacidu, skúsim navrhnúť doktorke, či neuvažuje o inej tabletkovej liečbe, a či by som nemala ísť na špeciálne vyšetrenie. V každom prípade, o 3 týždne mi zopakuje testy na toxo, to mi hovorila, že ma bude sledovať. Nakoniec, môžem dúfať ( aj na základe toho, že v poslednom čase je aj net preplnený otázkami, ktoré sa týkajú všelijakých infekčných ochorení), že nie som jej prvý prípad - určite, a bude vedieť si poradiť s mojou chorobou. Ak nie, samozrejme, vyhľadám iného lekára.Ahojte
toxoplazmou sa mozeš nakazit aj z nedostatoce tepelne osetreneho masa najma bravcoveho, je mozne aj surovym mliekom, urcite trusom maciek alebo z takto kontaminovaneho prostredia, prenosom z matky na plod. niektore choroby chytis ani nevies ako a kde. neboj, toxoplazmoza je liecitelna, ak ti nevyhovuje postup lekarky, tak ju zmen. drzim palce a neboj sa. vyliecis sa. treba posilnovat imunitu, ta hra velmi dolezitu ulohu pri takychto ochoreniach, v podsatte vsetkych.