choroby pri orale

AdamKrt

Ano, herpes chytit kludne mozes.

Zapal chytit nemozes, pretoze zapal neni choroba, ale len reakcia organizmu na nieco... A zalezi, co to je. Cokolvek bakterioveho, alebo viroveho povodu chytit mozes.

mifooos

Nemyslel som zrovna pohlavnú chorobu. Ale napr. pri orálnom sexe herpes alebo nejaký zápal.Neviem čo všetko sa klasifikuje do pohlavných chorôb ale toto asi nie.A viem, že ženy sú dosť náchylné na zápali v týchto oblastiach

AdamKrt

mifooos:

ako sa chces nakazit pohlavnou chorobou od zdraveho partnera ? Jedine, ze by ju mal. A ako sa ziska taka choroba ? Pohlavnym stykom. Alebo by musel mat ozaj smolu chytit to niekde krvou u zubara, alebo ozaj velkou nahodou. Tazko to potom dotycna osoba moze vysvetlit...

mifooos

Môže sa stať, že sa nakazím nejakou chorobou ak mám trvalého partnera a sme si verný? Vtedy by to riziko malo byť minimálne ak sme obaja zdraví,nie?

AdamKrt

Ak chces uz takto hazardovat, tak umytie takym pripravkom pred a aj po akte.

Ale pisem. Riziko to moze znizit, ale infikovanie sa nevylucuje....

AdamKrt

Mozes chytit v podstate vsetky infekcne choroby cez sliznice. Drobne ranky na slizniciach penisu, ci v ustach, mozes tam mat afty. Tak isto to mozes chytit aj obzkavanim - francuzakom.

Co chces umyvat po akte ? Muzovi sa zase nieco moze dostat dnu cez mocovu trubicu a ak mate niekto nejake male ranky, tak sa to dnu dostane. Po akte uz moze byt clovek infikovany. Ak chces mat aku taku ochranu, tak kondom...
------------------
Iste, mozete skusit aj nejaku dezinfekciu ustnej dutiny, moze to znizit riziko. Napr. olej z australskeho cajovnika, tea tree, ma velmi silne antisepticke ucinky. Postaci napr. trochu vody na dno pohar, dat tam 10 kvapiek, zamiesat, vykloktat. On si moze umyt penis takto pripravenou vodou. Ten olej aj trochu na chvilu znecitlivuje.

Alebo taktiez mozes kloktat JOXom, co je 97 percentny roztok jodu. Ten sa rozriedi vo vode a dezinfikuje hrdlo. On by si ho mohol tiez namocit, ale asi ho to bude mozno aj trochu stipat.

Tiez by nebola zla tinktura z Kapucinky vacsej. Ta nici cez 40 druhov bakterii a potlaca i rozsirovanie virov a plesni.

Alebo take najneutralnejsie - kloktat a umyv v koloidnej striebornej vode.