Problém so spolužiakmi.

Príspevok v téme: Problém so spolužiakmi.
Dorka_malá

Mám 15, som šiestačka na osemročnom gymnáziu a mám tam jeden problém so spolužiakmi.
Vždy som bola veselá, či v škole alebo doma. No nikdy som nemala som nemala v škole veľa kamarátom, iba jednu, najlepšiu kamarátku, ktorej som verila a verím aj dodnes, ale tá odišla na iné gymnázium, pretože chcela študovať iný jazyk. Minulý rok bez nej bol celkom v pohode, dalo sa to vydržať, vždy sa niekto so mnou bavil, no nemala som skutočných kamarátov (v triede). No tento rok je to ako na nevydržanie.. A asi jediný problém je.. Že naša triedna profesorka je moja rodina.. A všetci moji drahí spolužiaci si myslia, že keď ich za niečo vyhreší, alebo si proste urobia nejaký prúser, vždy som všetko vykecala ja.. Proste je pravda, že keď sa ma triedna niečo spýtala, tak som jej sem-tam niečo povedala, ale určite nie typu "vtedy, tam a tí sa ožali" to určite nie! No oni si myslia, že o nich tieto veci rozširujem.. Vraj len kvôli mne sú zlá trieda a keby som tam ja nebola, tak sú super trieda, ktorá by vždy držala spolu. Lebo vraj, keby niekto iný z našej triedy bol na mojom mieste, tak by určite nič nikdy nikomu nehovoril, ale ja keď som aj hovorila, nemyslela som to zle, hovorila som to len a len preto, lebo som chcela, aby taký neboli.. Aby nerobili to, čo by ich neskôr mohlo mrzieť.. Ja som síce nikdy v živote nepila ani kvapku alkoholu a nedržala v ruke cigaretu. A oni si preto myslia, že som "svätá" či čo.. Ale ja len nechcem, aby si kazili život.. Ja neviem, či pijú, to som ani nikdy nehovorila.. Ale viem, že zopár z nich fajčí.. No trieda ich videla SAMA..
..Teraz boli spolu skoro celá trieda niekde v reštike, alebo niekde si sadnúť, všetci boli pozvaní cez FaceBook, no ja som si pozvánku nenašla, iba jedna spolužiačka sa ma pýtala, či idem.. No ja som povedala, že nie.. Ja si jednoducho nemám, čo s nimi povedať.. A tak, keď som nebola oni to dokonale využili a ohovárali ma.. Vraj aké veci ja o nich rozširujem a už som si našla správu o jednej spolužiačky, že čo som o nej hovorila.. A to, čo bolo v tej správe pravda vôbec nebola!! Nikdy by som o nej nič také nehovorila, ona bola vždy jedna s tých, ku ktorým som mala najbližšie... Proste hrozne sa bojím ako do tej triedy vstúpim.. Nikto ma tam nepodrží.. Iba škaredé pohľady..
Ja naozaj neviem, čo mám robiť, je to naozaj hrozná predstava, byť v našej triede ešte skoro 3 roky a bez akého koľvek kamaráta.. Prosím Vás KOHOKOĽVEK, pomôžte mi, ako mám s nimi vychádzať, aby sa vťah medzi mnou a spolužiakmi aspoň o štipku zlepšil.. Ďakujem všetkým. :-*

Dorka-malá

Možno som pre nich istým spôsobom rizikový človek, ale pochop aj mňa, ja to nemám ľahké držať hubu (s prepáčením) na 100 % nikdy nepovedať ni slovíčko je dosť ťažké a navyše triedna je dosť zvedavá :D takže nie je to také ľahké.. Ale už kašlem na to ! Je to ich vec, čo si myslia o mne a čo robia so svojím život ! Vydržím to ! Musím a chcem ! Jednoducho sa budem hrať na flegmatika, nebudem si všímať blbé pohľady, otázky, ohováranie a ani ich konanie so svojím životom. Každý má svoj život a svoju slobodu.. A koniec.. A chcela som im len pomôcť, ale ke´d uznávam nie vždy dobrým spôsobom, ale ja som sa ospravedlnila - teda iba tým, ktorí o to stáli a vypočuli ma..

jajka001_

Proste je pravda, že keď sa ma triedna niečo spýtala, tak som jej sem-tam niečo povedala, ale určite nie typu "vtedy, tam a tí sa ožali" to určite nie!
ale ja keď som aj hovorila, nemyslela som to zle, hovorila som to len a len preto, lebo som chcela, aby taký neboli.. Aby nerobili to, čo by ich neskôr mohlo mrzieť..

tu si písala, že si na nich niečo hovorila. aj ked si to nemyslela v zlom. oni to vycítia, či klameš. a aj ked by si neklamala, tak si rizikovy clovek. mala by si prestupit. alebo to vydrz.

nepochopila si spravne, co som napisala, ze mas drzat s nimi. tam ze proti autoritam, vidis toho smajlika? tak je to myslene. neviem co si si pod tym predstavila. len tolko ze kolektiv nemáš podrážať. nikto nemá rád bonzákov.
ze si kazia zivot? to je ich problem. a naozaj si myslis ze si kazia zivot? tym ze fajcia a piju? to by skazeni zivot malo 80percent ludi.
je to ich vec.

Dorka-malá

Janab : Hej, súhlasím, je ťažké byť outsiderov v triede, ale pokiaľ má človek kamarátov mimo triedy je to celkom v pohode. A navyše mám výborných rodičov. Takže ja naozaj nemám byť prečo nešťastná, ja by som "nešťastie" definovala inak, napr : Nemať rodinu, nemať "bútľavú vŕbu", nemať strechu nad hlavou a rôzne iné existenčné alebo zdravotné problémy.. Môj problém je dočasný, on sa vyrieši sám, len tomu treba nechať čas.. Raz sa škola skončí a ja si nájdem iných ľudí, s ktorými budem tráviť čas.. Len treba mať pevnú vôlu a netreba sa vzdávať.. Jednoducho KEEP HOLDIN' ON. :-)
Ďakujem za príspevok. :-)

janab

Byť outsiderom v škole je ťažké na psychiku. Ale ako vidím, máš ju o.k. Fandím ti a veľa pevných nervov. Možno by si sa mohla nejako spriateliť s vodkynou triedy..aj to niekedy pomáha..lenže zas by to bolo o pretvárke, takže len vydržať!

Dorka-malá

Prepáč, chcem len dokončiť..
*..Podľa mňa nie je normálne kaziť si život hne´d od jeho začiatku.. A prečo by som mala íst PROTI Autoritá, ja nechcem, aby si profesori o mne mysleli, že som, to čo v skutočnosti nie som. Ja sa nebudem hrať na niekoho iného. A prečo si myslíš, že som to hovorila ?? Ja som to NEhovorila. Ja som povedala, len toľko, že neviem, čo všetko oni mimo školy robia.. Nič viac, nikdy som nehovorila, aký sú, že tí, tam a s tým a vtedy pijú, fajčia a podobne. Takže.. Nesúhlasím s Tvojím názorom, ale rešpektujem ho. ;-) Asi si v podobnom veku.. ;-)

Janab : No je dosť zlé, ale ja to vydržím, u nás je len jedna trieda z každého ročníka, pretože sme malé mesto a ja naozaj nemám chuť cestovať do mesta 30 km vzdialeného, proste rada bojujem a preto si vybojujem moju maturitu tu. Aj za cenu, že sa v škole nebudem mať zrovna najlepšie.. Čo už, človek si zvykne na všetko.. A navyše, rodičia by ma tak ďaleko nepustili.. Ale Ďakujem za radu, vážim si to.
..A len tak pre takú informáciu, napríklad dneska aj včera sa to celkom v tej mučiarni dalo vydržať. No už len dva roky 8 mesiacov. :D

Dorka-malá

jajka001_ : Podľa mňa, to normálne nie je. ;-) Totiž to, podľa mňa nie je normálne kaziť si život hneď

janab

Tvoje postavenie v triede je veľmi zlé. Už to, že triedna je rodina, to plodí zlo a bude zlo. tu nepomôže nič, spolužiaci ti veriť nebudú nikdy. Líšiš sa od nich aj prístupom k životu, takže vyčnievaš..si mimo hry..chodiť denne do školy a s nikým sa neporozprávať a tvoria sa určite skupinky..je to asi neštandardné riešenie, ale ja by som sa dala preložiť do inej triedy..iná pomoc nie je..máš to ťažké a je to blbá situácia.

jajka001_

nemala si to na nich hovorit, to bola velka hlupost. naopak, ked mas takuto znamu, mala by si to vyuzit vo svoj prospech - tak to chodi vo svete. v tomto veku mas drzat s rovesnikmi, proti autoritam :)ze piju a fajcia? no a co. vacsina to tak robi.

Dorka-malá

Zapriem, zapieram.. Zapieram všetko, čo som nikdy nepovedala. Jedna spolužiačka mi včera uverila, ale ona má svoju partiu a proste tiež chce držať s triedou, tak no neviem... Ja svoje kamarátky mám, mám kamarátky, ktorým verím, ale nechodia so mnou do školy a proste ja som introvertka neni. Ja som skôr bláznivejší, výbušnejší, ukecanejší a priateľskejší typ..
No je tu jedna vec, tu nejde len o to, čo som povedala, alebo nepovedala, ale aj o závisť.. Pretože ja vraj viem o všetkých písomkách a vyberám všetkým známky a podobne.. Čo nie je pravda.. O písomkách síce niekedy niečo viem, ale po tom ako ma už tisíce krát sklamali nemám chuť im niečo hovoriť a nechať sa zneužívať.. Lebo jediné, čo oni potrebujú je využiť ma vo svoj prospech !
Ďakujem za príspevok Bibi123. ;-)

bibi123

Dorka-malá-a ak uz Ti na nieco pridu, co si povedala triednej, tak treba zapierat, zapierat, zapierat:O))) casom pochopis, ze medzi ludmi sa vytvara dovera, ked si ju mozno trosku narusila tym, ze si niekomu povedala, co si nemala, tak si ju u niektorych mozno stratila a dovera sa nadobuda spat velmi tazko. Davaj si na to do buducna pozor a taktiez sa neoplati ostatnym ludom hovorit svoje tajomstva, lebo sa daju lahko zneuzit proti sebe.. Najdi si nejaku kamaratku(urcite sa tam najde nejaka introvertka, s ktorou sa nikto nerozprava, daj jej sancu a mozno sa stanete dobrymi kamaratkami):O))) drzim palce!!!