Spermie a ATB

janekMY33

Antibiotika mislim ze nie ale pirule na vysoky krvny tlak su take ucine viac ako zenska antikoncepcia.Pirule na vysoky krvny tlak su uz testovane ako nahrazka antikoncepcie ale tie budu uzivat iba muzi nie zeny

robin02

Dobry den chcela by som sa opitat priatel bere antibiotika ciprinol a snazime sa o babetko ma to nejaky vplyv na spermie aalebo jeho nekvalitu??ale treba radsej pockat stym snazenim tadsej mozu mat aj nejaky zly vplyv na tehotenstvo??vopred dakujem :))

lienka2912

ďakujem za radu, volala som aj svojej doktorke, tá povedala,že ATB nemajú žiadny vplyv na spermie,horšie by bolo, keby som ich užívala ja. No a info na internete sa rozchádzajú.

AdamKrt

To nevies nikdy, ci bude, alebo nebude problem s babatkom...

Kolko chorych zien, co robili vselico, co neni dobre pre dieta, sa im narodilo zdrave. A naopak, zdrave matky, maju chore.

Je tam vela faktorov, ktore to ovplyvnuju.

Pozri, maximalne mu mozu antibiotika ovplyvnit spermie. Ale ak sa spermii podari oplodnit, tak by som sa nejak nebal, ze uzival antibiotika.

Ono i tak, ak to nebude zivotaschopne, tak sa moze stat, ze do par tyzdnov sa stane mimovolny potrat, ze to telo odmietne.

lienka2912

ved ak neotehotniem do 3 mesiacov,nič sa nestane, len ak náhodou áno, tak aby nebol nejaký problém s bábätkom.

AdamKrt

Cital som u jedneho prirodneho antibiotika, ze dlhodobe DLHE uzivanie moze viest k neplodnosti.

Ale pokial Tvoj manzel doberie antibiotika, podpori si crevnu mikrofloru probiotikami, tak za par tyzdnov, alebo mesiac, musi by uz fit.

Na druhu stranu zase sa hovori, ze spermie sa tvoria cca 84 dni. Takze ak chcete maximalnu kvalitu, tak mozno po 3och mesiacoch ?

Ale ber to tak, ze ak sa nieco uchyti a prezije to, malo by to byt bez problemov. Netreba zas robit z toho vedu...