Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

pichlava bolest pri dychani

Karol90

Ahojte, tak táto téma je obšírna. Bolesť pri srdci, na hrudníku, v strede, naľavo, napravo. či je pichavá, tlaková, zvieravá, no čokoľvek z toho môže byť od srdca. Ale aj to, či je to pri pohybe, v určitej polohe, či sa to mení pri zaťažení. Alebo ak sa po námahe aj zle dýcha. Otázok je veľa a ťažkostí môže byť ešte viac. Od nevinne vyzerajúcej vertebroalgie, teda bolesti od stavcov, čiže chrbtice, cez zápal pohrudnice, perikarditídu, myokarditídu, či endokarditídu. Alebo zápal dolných dýchacích ciest. Zapálené môžu byť aj svaly a medzirebrové tkanivá. Telesná teplota, spomínané dýchanie, a viazanosť na ostatné pridružené príznaky. Viac je aj tu: zdravoteka.webnoviny.sk.
Treba si to všetko všímať a možno sa človek aj doma dopátra k nejakej ďaleko približnej diagnóze. Ale, najlepšie je, ak človek s bolesťami navštívi svojho lekára. Ten už bude vedieť ako ďalej postupovať. Prajem pekný večer

qwertzuiopas

Dobrý deň, mám hrozné bolesti ľavej časti chrbta pri nádychu odkedy som naň spadol. Bol som aj u lekára, ktorý mi predpísal rehabilitácie... bohužiaľ mi nepomohli. Známi mi vravia že to môže byť aj zo zaťaženia elektrickej gitary, ktorá je tažšia ako normálna a na ktorej hrávam tak hodinu denne. Trvá to už 2 mesiace. Prosím poraďte

Danka123456

Aj ja som si to už prežila asi pred 5 rokmi. Nemohla som sa poriadne nadychnut ani vydychnut cize som dychala minimalne trvalo to asi dva dni a potom na treti den to uz tak bolelo ze som poriadne ani nedychla tak som sla na pohotovost a zistili ze som mala posunuty stavec na chrbtici a ten mi pricvakol nejaky nerv co siel k srdcu a preto to bolelo.. dali mi lieky a za dva dni som bola ako rybka :)

Laura1

ahojte, ešte mi napadlo - bolesť viazaná na dýchanie - pohrudnica? Bolesť pri pohybe končatiny a s prítomnou citlivosťou v oblasti krčnej ,alebo hrudnej chrbtice a bolesť pri dýchaní - chrbtica ? Dievča666 zmeraj si teplotu.

Eliss2

Srdce ževraj neboli ani nepicha, je to pravda? Lebo mňa keď niekedy picha pri srdci, davam vždy vinu chrbtici.