co na nizky cukor?viac sladkeho?dnes som si merala u znamej a mam 4,6.dakujem
Co na nizky cukor?
Ja som vo svojej praxi videla veľa ľudí s cukrom nad 30, bolo im zle, zvracali, boli slabí, až dezorientovaní. Ale RNG sa s cukrom 35 mmol/l cítil ako rybička.
RNG, robte si ako myslíte.. Lieky na DM2 fungujú buď tak, že scitlivujú tkanivá na pôsobenie inzulínu alebo znižujú renálny prah, čo je ale dosť riskantné lebo hrozí strata vody a minerálov.
Pri DM2 sa inzulín dáva málokedy, väčšinou sa lieči dietami, liekmi a znížením hmotnosti, ale ľudia sú lenivý. Tie lieky by väčšina brať nemusela, keby sa o seba stará a zníži svoju hmotnosť a to mám priamo od lekára...
Hypoglykémia nehrozí, pokiaľ je pacient pozorný a sleduje si pravidelne svoju glykémiu, dodržiava predpísané diety..
Retinopatia, nefropatia, angiopatia a neuropatia sú pri DM definované ako neskoré následky, objavujú sa podstatne neskôr ako samotný DM. Nevieš, v akom stave je tvoja vasa efferens (odvodná cieva z glomerulu). Lúmen tejto cievy sa pri hyperglykémií znižuje a preto stúpa tlak v glomerule, čo spôsobuje jeho poškodenie. Takéto poškodenie nefrónu ucítiš až neskôr...
Phillips, mne to naozaj menusis vysvetlovat, ka bojujem s cukrovkou DM-2 us mnoho rokov, tj nielen s hladinou cukru, ale najma s glykeniou a jej nasledkami na degeneraciu tela celkove. Ja len hovorim, ze tie vyssie hladiny nie su az tak tragicke, ako ked sa ti nahodnym predavkovanim inzulinu znizi hladina pod 3, najma v spanku, ked sa uz vobec nemusis prebudit. Preto s inxulinom nreptascujem, ani s chemickymi liekami na znizovanie hladiny cukru v krvi, al;e riesim to vyberom potravin a doplnkov, co je ovela bezpecnejsie. Samozrejme mam povacsine hladiny glukozy podstatne vyssie, nez hovoria lekari dnes, ale zijem, nedegeneruju sa mi ziadne organy a tak to prilisne bububu okolo vyssich hladin , nez odporucaju lekari beriem s rezervou.
Odkedy som zistil, ze mam cukrovku a lekari mi odporucali na nu rozne tabletky, odvolali uz 6 roznych skodlivych liekov na cukrovku, co narobili hromady skod , vcitsne rakovin a poraziek, a keby som ich bral, asi by som tu uz nebol...
Hyperglykémia nie je škodlivá? Veľmi podarený vtip, len škoda, že je nebezpečný...
Keby hyperglykémia nebola nebezpečná, tak sa DM2 nemusí vôbec liečiť, nemyslíš?
RNG, v jednom laboratóriu sú hodnoti cukru ešte priškrtenejšie, ako píšeš, tam majú normu medzi 3.30-5.59. Ale to sa mi zdá už naozaj dosť nízko.
Normalne ma byt cukor niekde medzi 3.3mmol ml a 8.3( povedmze 60 az 150 mg na deciliter), po jedle moze byt kratkodobe o nieco vyssi.
Lekari to pritahuju ovela tesnejsie, v snahe "vyrobit" plno novych chorych(j na 60 az 120mg na deciliter, tj 3.3 do 6.6 mmol/ml co je a teda "vyrobenie" viac "chorych" a odoberatelov liekov.
Nizke hladiny, tj pod urcene mozu znamenat poskodenie mozgu, bezvedomia a dokonca smrt.
Vyssie hladiny nie su natolko skodlive, ale privela cukru v krvi znamena zvysenu glykaciu a teda tym znizenu cirkulaciu lymfy a postupnu degeneraciu najma nervov ale aj inych tkaniv. Samozrejme to nie je vec okamzita, ale dlhodobo sa akumulujuca. Lekarmi popisovany sok z vysokej hladiny cukru v krvi(nametral som sikratkodobo az 35!!!) sa mi osobne nedostavil tj mam podozrenie, ze je to viacmenej mytus sireny na podporu vyssej spotreby liekov.
Pri hypoglykémii by mohlo pomôcť:
DHEA je hormón, ktorý zvyšuje rezistenciu na inzulín. Ale zároveň aj znižuje hladinu HDL (dobrého cholesterolu).
Vitamín B3 vo vyšších dávkach (s DM2 i v menopauze). Dokáže znížiť LDL a triglyceridy. Pri dlhodobom užívaní zvyšuje inzulínovú rezistenciu. Aj keď u zdravých ľudí jeho rezistencia nepôsobí na hladinu glukózy.
Vitamín C vo vyšších dávkach
Kofeín dokáže znížiť elimináciu glukózy vo svaloch a tým zvýši hladinu cukru v krvi. Ale tento efekt vzniká iba pri absencii fyzickej aktivity. Na zvýšení sa môže podieľať i ďalším spôsobom. Kofeín zvyšuje hladinu adrenalínu a ďalších stresových hormónov (kortisol, noradrenalín, DHEA), ktoré následne zvýšia aj glykémiu.
A prečo vlastne chceš zvýšiť svoju hladinu cukru v krvi? Robí ti to nejaké problémy? A aký máš cukor? Veľmi nízky? A zisťovali ti príčinu? Pretože to nemusí byť len DM. Ale i hypotyreóza, deficit enzýmu podieľajúceho sa na metabolizme glukózy, intolerancia fruktózy, ochorenia pečene, anorexia (hladovanie alebo inak vyvolaná glykogenéza), zväčšené bunky produkujúce inzulín alebo dokonca nádor. Niekedy hypoglykémia vzniká krátko po jedle. To sa stáva kvôli zvýšenému vylučovaniu inzulínu.
Aj niektoré lieky dokážu vyvolať hypoglykémiu: antihistaminiká, beta-blokátory, cysteín, acylpyrín (vyššie dávky), niektoré ATB.
vie niekto poradit??
Dobry den.
Mam dost nizky cukor cca 3 na lacno, ale aj menej. Uz niekolko tyzdnov sa stravujem podstatne zdravsie (viac zeleniny, biele maso a celozrnny chlieb), ale dost casto sa mi stava, ze po najedeni mi byva zle (nerovnomerne mi busi srdce, potim sa, mam triasku a mdloby). Neviete mi poradit co s tym?
Dakujem
Ahoj!
Včera mi susedka merala cukor ja som mala 3,6...mala by si jest vela hrozna a ine ovocie,pritom vela pit sladkeho pitia alebo cisti vodu denne 2 litre kazdych 2 hodin pol litra.
Mám 17 rokov a od 12 augusta mam nizky cukor vela spim som unavena stale a teraz ma uz bolia aj svaly.
A normalne cukor by si mala keby si mala 6 az 7 takze mas velmi nizky cukor davaj si velmi pozor.
maj sa pekne :)