Chodíte do práce, zarábate, staráte sa o chod domácnosti atď...
Stíhate mať popri povinnostiach aj nejaké koníčky? Alebo prídete domov unavený z práce, osprchujete sa, niečo zbaštíte a až do večera pozeráte telku prípadne si idete na chvíľu pospať? Alebo prídete z práce domov a začnete sa venovať niečomu čo vás bavý? Nejaké koníčky a pod.? Pýtam sa preto lebo moji rodičia žiadne koníčky nemajú. a chcem vedieť či je to takto v každej rodine alebo len u nás :/
Samozrejme môžu odpovedať aj mladší ako 30 ale keďže majú moji rodičia nad 30 tak aby to bolo čo najbližšie k odpovediam na porovnanie.
Otázka na starších dospelých (30+)
A ako to bolo ked si bol mensi,tiez s tebou vobec nekomunikovali? mozno oni si zasa myslia ze ty nechces hovorit s nimi,preto len tak malo rozpravaju a nechcu ta otravovat.Skus zacat ty komunikaciu a spytaj sa ich -AKO BOLO V PRACI-
Tak ešte tento rok budem mať 19 rokov a nemám žiadne záluby a chodím do školy. Zobudím sa idem do školy, prídem zo školy otrávený lebo bola nuda doma sa chvilku učím a inak presedím pri PC. Rodičia prídu domov unavený a ani sa nejako extra nerozprávame. Mama sa prípadne opýta ako bolo v škole na čo odpovedám rovnako - "Nič nové" Tato sa to opýta tiež a to je asi celá konverzácia. Tak preto sa pýtam či sa rodičia o mňa nezaujímajú alebo sú proste unavený z tej práce a už sa im nechce ani konverzovať.
Na prípadnú otázku prečo som doma a nemám koníčky vám odpoviem " Som silný introvert a strašne sa bojím nových vecí" Ja neviem ako budem fungovať keď dokončím školu (ak ju vôbec dokončím) a budem si musieť zháňať prácu ja.
To je fakt, cas nezastavis... :-)
rena aj mna :) ale tak 16 plus 18 je 34, to sa dá :)
Zaskocilo ma, ze v mojom veku ma niekto dieta, ktore uz riesi taketo veci. Myslim, ze to je individualne, niekto ma kopec konickov aj po 70-ke a niekto ani v 18-ke. Ale ked sa zamyslim nad ludmi, ktorych poznam, ti co ziju aktivne su v lepsej psychickej aj fyzickej kondicii do neskoreho veku.
U mna to byvalo dlhe roky takto:
Prisiel som s prace, pohadal som sa so zenou, kvoli nejakej picovi.e, posurfoval internet, pozrel telku a siel spat. Teraz je ale vsetko inak. Pridem z prace, napapkam sa v klude, poriadne si odgrgnem, idem von na pivo, alebo sa chvilu niekde flakam a potom este robim nieco duchaplne.
U mna je to praca, domov, praca, domov,.... :) Na konicky moc casu neostava, lebo volny cas mam takpovediac potrhany na male kusky. Na druhu stranu je moja praca mojim konickom... :)
častokrat ked prideme z prace si jednoducho musime chvilu pospat aby sme mohli dalej fungovat
napr, moj otec sa zvykol venovat behu a cyklistike, čítaniu. moja mama, okrem prace, domacnosti a deti - otec sa rodine az tak nevenoval - cez tyzden nejake tie konicky nemala, ved prace bolo dost, okrem čítania, krížovky, cez vikendy sme chodievali vzdy niekam, bud vylet alebo navsteva u pribuznych. mama mala pohybu dost, okolo rodiny a domacnosti :)
toto bolo ale za komunizmu, teraz ludia aj viac pracuju, aj v tv sem tam niečo dávajú :)
No ked niekto pride z prace o 17 alebo aj neskor, tak je rad, ze sa naje, sadne pred telku, nieco poupratuje a uz treba ist spat, lebo rano zas vstavat do prace. Cize konicky len cez vikend.