Mám priateľku po 50-je,ja som tiež v jej veku.V poslednom čase úplne odmieta sex,vraj ju to už vôbec nebaví,nič z toho nemá(čo cítim pri príležitostnom občasnom sexe i ja).Existuje nejaký spoľahlivý medicínsky či prírodný prípravok na zvýšenie ženskej žiadostivosti a chuti na sex?
Afrodiziakum pre ženu
Ak by si to chcel brat cisto, zvysenim pohlavnej chute na sex, tak ten je tak u muzov, ako u zien ovplyvnovany napr. mineralmi a vitaminmi.
- Vitamin C - pomaha na regeneraciu a vyssie davky pri dlhsom uzivani, tiez stimuluju chutky...
- Vitamin E - detto.
- Vitamin A - pozor na predavkovanie
- taktiez enzymy a dalsie latky - ananas, papaja, banan.
- selen a zinok
- horcik - ten ovplyvnuje i nervove vzruchy.
- rybi olej pre Omega 3,6,9 kyseliny.
- lecitin
Toto je vseobecne dobre mat zastupene v strave. Samozrejmost je pestra strava. Pri prechode dochadza casto u zien napr. k osteoporoze. Tam je dobre doplnat si napr. prirodny vapnik z maku.
Ked sa spravnou vyzivou potlacia symtomy, moze sa telo dostat do normalu, takze negativny vplyv prechodu by sa mohol minimalizovat. Lenze to nezabera hned, ale moze to trvat aj pol roka, kym to vsetko zacne posobit. A to pri pravidelnom uzivani.
Ale znovu opakujem, riesit to najprv musi chciet Tvoja partnerka...
----------------------
Inak je tiez mozne, ze si sex vobec neuziva. Co skusit nejake nove polohy, techniky, zmenu prostredia, viac sa uvolnit ? Napr. na uvolnenie dobre robia caje - z medovky, materina duska...
Plus skusit dlhsiu predohru. Ak je slabo vzrusena, iste z toho nebude nadsena. Tak isto moze dochadzat k tomu, ze bude suchsia. Treba to preverit a na to je lubrikant...
Skus si precitat napr.
ten jej stav neni diagnostikovany ako choroba. I ked niektore symptomy sa daju liecit podavanim hormonov, zvacsa estrogenu. Treba sa poradit s gynekologickou a samozrejme partnerka musi sama chciet. Nemozes ju davkovat hormonmi, je to jej telo. Vsetko nesie rizika.
---------------------------
Co sa tyka regulacie hormonov, na to najviac vplyva stitna zlaza. Pre nu je hlavnym palivom jod, ktoreho je v strave nedostatok. Na jeho zaklade potom zacne vytvarat hormony a riadi procesy v tele. Jod sa da doplnat napr. v doplnkoch vyzivy, ako su specialny tekvicovy olej obohateny o jod, alebo pripravok KELP - vytazok z morskych riad a biologicky aktivnym jodom.
Toto vo vsetobecnosti neni zle si doplnat u kazdeho cloveka v Europe, ktory nema na jedalnicku dary mora... Ale ci jej to nejak viac pomoze, tazko povedat. Keby nebola v prechode, aj by to mohl zabrat, ale takto tazko hadat...
Urcite je na mieste, ked sa na to pozrie lekar...
To by trebalo riešiť...No jo,ale ako?Samozrejme,že je v prechode a v tomto veku už sex mnohým nič nehovorí,len čo s tým,aby to tak nebolo?
Skor to bude nehormonalna rovnovaha sposobena tym, ze moze byt v prechode... To by trebalo riesit, nech to ma na nu co najmensi dopad. Od toho sa bude odvijat aj jej ziadostivost. Ale posilovat len tak ziadostivost - ktovie ake by to malo na nu teraz ucinky...