.. Každý hovorí niečo iné :( Nieosm panna a mama chce isť somnoú kú gynekologičke.. nemože sa to dozvedieť :( prosím píšte :(
Može gynekológ povedať mame či som panna ked mam 17 ?!
poznám jednu babu ktorá mala medzi 16-17 rokov a matka išla s nou gynekologovi pretože ju podozrievala že už jej dcéra začala sexualny život... samozrejme že matka nesmie isť do ambulancie.. pretože všetko čo povie pacientka ostane medzi lekarom a lekár musí dodržiať lekárske tajomstvo a tak tá baba povedala lekarovi že ak sa bude pýtať jej mama či je panna nech odpovie že ešte je.. a ked sa mamička po vyšetrení svojej dcéry pýtala či je ešte panna lekár odpovedal veľmi múdro mna zaväzuje lekárske tajomstvo vaša dcéra je už dopelá spýtajte sa jej.. a samozrejme že dcéra povedala že lekár jej povedal že je panna...
ja si zase myslím, že čo matku do toho, či a s kým jej dcéra spáva...
17 rokov je dosť na to aby o svojej šuške rozhodovala bez matky, samozrejme, nech zvažuje všetky dôsledky a riziká, ale už má fakt vlastný rozum...
takze mama tam chce ist vyslovene za ucelom zistit,ci je jej dcera panna...inak lost suhlasim s tebou ked je dospela spat s frajerom tak by bolo fer byt dospela aj na to povedat mame pravdu...
tato baba uz zakladala aj inu temu..
www.zdravie.sk
Moja pointa skor bola, naco veci komplikovat ?
Teraz bude Pindolinka zit "v strese" ci sa to nahodou nedozvie jej mama az do opustenia domu, ci do 18, alebo do kedy?
Staci jedna klebetna kamaratka a mama sa to dozvie..
jedine co ma napada je ze ten pocit ktory si mysli ze bude pocitovat, ak sa na nu mama pozrie ze "aha, uz nie si panna"..
tak ale Pindolinka by mala od takeho myslenia v jej vlastnom zaujme upustit, pretoze je velmi vela ludi co budu vzdy pozerat "krivo" len preto lebo niekto robi to co si oni myslia ze "nie je OK" a len pre tychto ludi, Aj ked su to vlastny rodicia pokrivat svoju osobnost - to nie vzdy musi dobre skoncit.. mozno, a mozno nie :)
ja som pokojny :D
len sa snazim zistit, ze preco nemoze jej mama vediet ze uz nie je panna, coho sa boji ?
teda pokial jej mama nie je nejaka extremne zla a chce jej robit napriek..
ved ked maju mlade baby "vek" na odpanenie, preco nemaju "vek" na jednanie dospelo a nie zatajovanie a klamanie rodicom ? bol by so mzvedavy ako dlho to chce tajit, taketo tajnosti maju tendenciu tahat sa s vekom az do nekonecna, cize to by bola sranda..
vela krat tu bolo spominane ze "rodicov neoklames, nie su tak blbi ako si ty myslis", tak len pouzivam tuto frazu (respektive niekedy az fakt) na aj tuto situaciu..
To je uplne jedno ci ma 13, alebo 17, alebo 22.. Sice nemam po ruke vsetky informacie, tak nemozem jednoznacne "odsudzovat".. ide o spravanie sa, nemoze byt normalne ze robim nieco a na druhej strane sa hram ze "ja nic ja muzikant", je to take.. proste priliz detske, neferove, a skor by som povedal ze "primitivne" - ale ako som uz pisal, neviem viac faktov, cize len "zgeneralizovane" hodnotim...
Viem ze sa s nou tam tlaci jej mama a nie naopak, to ci jej vek rozhoduje ci ju tam mama moze legalne "aj za usi" dotiahnut neviem.
A ak by mala viac taktickeho dovtipu, isla by ku gyn. sama, respektive PRED stratou panenstva, pretoze je to celkom logicke:
- nechce sa jej tam ist (da sa to pochopit) [i ked je to zrejme nezodpovedne?], {nevadi},
ale:
Ak chce zatajit ze uz nie je panna, tak by mohla predpokladat ze jej mama navrhne navstevu gyn. a tym padom, tuto navstevu absolhovat sama a cim skor, a potom sa tym pochvalit a popripade o tom porozpravat mame.. (cize ci je panna alebo nie - to mama nezisti). teoreticky jej mama za to nic spravit nemoze, alebo hej? (neviem, ale skor si myslim ze nie, teda z "legalneho" hladiska)
Alebo by bola mama taka, ze by s nou isla na gyn prehliadku aj na druhy den?
Podla mna sa ustne da s takmer kazdym clovek dohodnut na istom kompromise, a ak nie v tomto pripade, tak moze predsa poziadat gynekologa aby dal vyprazdnit miestnost ?
lenze ak je ten gynekolog kamarat s mamou, tak mozu tahat za jeden povraz..
hej lost.. upokoj sa..
ona sa tam netlaci s mamou ak ti nedoslo. ale matka s nou. !
a co ju tu kritizujes, pytala sa na celkom nieco ine..
Pindolinka,
som sa davno tak nezasmial nad tupostou individui co maju gule robit "dospelacke" veci, ale nemaju na to aby znasali aj "nasledky".
Dalej, je krasne ako klames svoju mamu, ktora ta zrejme miluje viac ako vlastny zivot.
...
Alebo si myslis ze tvoja minimalne dva krat starsia mama si TAK STRASNE BLBA, ze ju okabatis v tejto teme ?!
Aspon by si mohla mat trochu viac guraze a povedat jej to sama:
"Mami, vies, ja uz som dospela zena, a tak nemam problem ist na gyn. sama"
alebo podobne..
liones
psia povinnost? asi vela filmov pozeras moja. ak tam pride s mamickou, nemoze vediet ci mamicka tam ide dobrovolne alebo sa tam nanominovala :D
a ja som vyjadrila iba svoj nazor, ze pokial by sa mamicka opytala , tak sa pravdu dozvie. nikto netvrdi, ze jej to povie len tak, ze mamicka a viete ze vasa dcera nie je panna? to urcite nie.. ale ak tam s nou pojde, dozvie sa to. to je moj nazor, tak zbytocne sa tu do mna pustate
to nie je zásadovosť lekára - to je jeho psia povinnosť vyhodiť z ambulancie pri vyšetrení cudziu osobu...
a slečna keby chcela, tak sa zariadi inak...aj bez matky...
to neni o šťastí či nešťastí to je o samostatnosti a bojovnosti človeka... ak si niekto nevie presadiť svoje práva, nech sa nesťažuje... mne by sa takýto problém iste nemohol stať...