pozna niekto nejakeho dobreho psychologa/psychoterapeuta či psychiatria v nových zámkoch? potrebujem sa zbaviť uzkosti a strachu a už neviem ako dalej :-(
psycholog/psychiater v NZ
mimls
psychoterapia je u teba dobry sposob, ktory by mohol zabrat. A KBT psychoterapia je tiez dobry napad. Skus vydrzat a pockat za tou psychoterapeutkou, aj ked je to dlha doba. Cim lepsi odbornik, tym dlhsie sa u neho caka...
Denny stacionar sluzi pre psychiatrickych pacientov bud po hospitalizacii na psychiatrii alebo tych, ktori su z dovodu tazsej dusevnej choroby na invalidnom dochodku. Sluzi im na to, aby neboli izolovani, aby mali kontakt so svetom, s inymi ludmi s podobnymi tazkostami. Chodi sa tam na cely den, na noc sa chodi domov. Pracuju tam pomocou arteterapie, muzikoterapie, chodia do prirody a tak. Moze tam byt aj psycholog a robit psychoterapie, ale aj nemusi. (zvecsa tam psychologovia zacinaju a su teda menej skuseni, alebo tam nemusia ani byt a cinnosti riadi specialny pedagog, zavisi od zariadenia).
ahojko palenka, a čo konkretne je ten denny stacionar, čo sa tam robi a ako to funguje (ešte som o tom nepočula nič), no moj psychiater ma o tom neinformoval, ak ked som sa pytala na psychoterapeutku len sa pousmial :-( no a tam k to pracuje s ludmi, lekari či psychologovia?
ahoj,nevzdavaj to skus si vybavit alebo zistit v tvojom okoli či nefunguje denný stacionar,ja som bola v L.Mikukaši a možem povedat že na nastavili na liečbu,3týždne som bola hospitalizovana,navštevovala som denný stacionar a možem povedat že mi to na velmi pomohlo,odporučanie by ti mal dat tvoj psychiater...
takže nikto nič?? už neviem čo mam robiť, beriem AD 5 rokov a teraz ako keby sa to všetko vracalo, moj psych. povedal že mi pomocť nevie lebo že uzkosť sa neda vyliečiť že to vie len liekmi potlačiť a vyrovnať hladinu serotoninu a noradrenalinu z čoho som bola velmi sklamana pretože takyto pristup zo strany lekara som nečakala a to ešte ked som tam prišla tak sa ma pytal načo som chodila, ako keby ho len zdržujem pri praci, našla som si teda psychologičku ktora mi povedala že tiež mi nevie pomocť a že mala by som si najsť ineho psychiatra a odporučila ma ku svojej kolegyni psychologičke ktora robi KBT, lenže tam som objednana až o 3 tyždne aj to ked som ju videla nebola som nadšena, jednoducho neviem či už nezaberaju lieky AD čo beriem, som len na tom svinstve Lexaurine, už som zufala, len chudnem a premyšlam že sa na vyšku vykašlem lebo nevladzem, naozaj by mi pomohli nejake seriozne rady, budem len a len vdačna