Ahojte myslíte si že môže existovať niečo také ako fobia zo vzťahu? Povedal mi to jeden muž. Poznáme sa už dlhšie má 31 rokov a stále je sám a doteraz ani nemal dlhší vzťah, stretávame sa tak potajne lebo ja mám 22 a nevedela som či s ním chcem mať vzťah ale postupne ako sme sa stretávali sme začali k sebe cítiť asi niečo viac...začalo sa to rozvíjať a ja som ho požiadala že by som chcela mať normálne rande ako každý pár :) on s tým v podstate aj súhlasil ale potom sa to zmenilo stále to nijako neriešil a ked sme sa mali stretnúť tak sa ani neozval...tak som si myslela že tým stratil záujem o mňa. No aj tak som sa mu nakoniec ozvala ja a spýtala som sa prečo neprišiel a prečo sa neozval a že ma riadne nahneval tým! :D on sa mi ozval až na druhý deň a napísal mi hrozne dlhý mail o tom ako sa do mňa zamiloval ale vraj mi nechce dalej ubližovať a musí mi povedať pravdu. Bolo toho veľa čo napísal ale v podstate napísal že má strašný strach vlastne fobiu zo vzťahu, aj ked túži tiež hrozne po láske a chce ma ale vraj sa predtým schováva ako zbabelec ...vraj mal už veľa takýchto vzťahov ktoré ukončil skôr než sa začali. Vraj sa to raz pokušal liečiť aj u psychologa ale nepomohlo,tak som mu vysvetlila že to s ním chcem skúsiť a že pôjdeme na to pomaly. Ale vôbec neviem čo mám od toho očakávať. Stretol sa už niekto z vás s niečím podobním???? Prosím aspon o nejakú radu :))) díky
Fobia zo vzťahu?
No tak on mi vravel že mal iba pár krátkych vzťahov( veľmi krátkych) ktoré ukončil vždy on... :( on sám nevie z čoho má strach a to je asi najhoršie lebo nevie ako to má riešiť..v intímnej oblasti si myslím že to nebude síce sme spolu styk nemali ale vravel mi že by chcel aj sme to plánovali len potom sa do toho už naplno zamotal ten jeho problém...on mi to vysvetlil tak že on čím viac ma chcel tým väčší strach pociťoval ako by sa to v nom bylo doslova!Ako rozdvojená osobnosť mi to príde...ja som chcela aspon aby sme to skúsili..ale on mi povedal že už to skúšal viackrát a vždy to dopadlo len bolestne a rozchodom :( vraj to povedal zatial iba jednej babe s ktorou to naozaj skúšal a navštevoval aj psychologa ale vraj mu nevedela pomôcť lebo on nevedel presne opísať ten problém a ona mu dávala otázky na jeho detstvo a jemu to pripadalo zbytočné tak tam prestal chodiť...čo si myslím že bola veľká chyba...ale najhoršie je že ja viem teraz čo ku mne cíti a ja to cítim tiež a chcela by som byť s ním ale on ma chce chrániť sám pred sebou :( tak prečo to nedokážem pochopiť! :((((
ta3 a za akeho si sa vydala? Bola si donho zalubena? Balil ta, ci ty jeho? Zaujimalo by ma totiz, ako moze zacat a pokracovat realny vztah ludi, ktori mali tendencie sa zalubovat neopatovane.
Emka, je iste, ze Tvoj priatel ma nejake psychicke zabrany, ci ich casom prekona, zalezi coho sa tie zabrany tykaju, ak sexu, tak to asi nepojde, poviem Ti moje osobne skusenosti, kedy som sa dvakrat sialene zamilovala do dvoch slobodnych muzov, bola som trpezliva, lebo som bola velmi zamilovana a velmi som obidvoch chcela, ale nikde som sa nedopracovala, iba som zabila par rokov cakanim na nieco, co neprislo
s prvym sme sa stretavali iba v spolocnosti nasich spolocnych priatelov, nechodili sme spolu, iba sme boli dobri kamarati, no ja som sa casom do neho zamilovala, raz, ked sme sa ocitli sami na izbe a on ostal na noc, kazdy sme si lahli zvlast do posteli, ja som to ale nevydrzala a po chvili som sa mu naladovala do postele, nic sa vsak nestalo, az neskor mi povedal, ze vtedy som urobila velku chybu, muselo mu byt katastrofalne trapne, lebo ja som ocakavala intimnosti a on mi ich nebol schopny dat, postupne som prichadzala na to, aj mi to nepriamo naznacoval, ze pre malu fyzicku pricinu nie je schopny telesnej lasky, no ale ja som ho lubila ako kona a bola som ochotna cakat, on ma varoval, ze si moju lasku nezasluzi a ze nechce, aby som bola koli nemu nestastna, no cim viac mi taketo hovoril, tym viac som ho chcela, tahalo sa to asi 3 roky, nakoniec som to vzdala a vydala som sa, on medzitym podstupil maly zakrok, jeho sebavedomie dospeleho muza bez sexualnych skusenosti bolo mizerne, nasiel si ohodne starsiu s detmi, ozenil sa s nou a dokonca mal s nou aj syna, ja napriek tomu, ze som robila vsetko preto, aby som si ziskala jeho plnu doveru, sa mi to nepodarilo, hoci tiez ma mal rad, nielenze mi to povedal, ale som to aj citila
s druhym som sa velmi nepravidelne a zriedka stretavala sluzobne, ako som travievala viac casu s nim, postupne som sa zamilovala, parkrat sme sa stretli aj nesluzobne, ale iba ako kammarati, nikdy medzi nami nepadla ani pusa, bolo to pre mna velmi tazke, cakat a nevediet, ci ho zase uvidim o pol roka alebo az o rok, myslim, ze musel citit, ze som zamilovana a ked aj potom sa nic nedialo, napisala som mu otvoreny list, odvtedy sme sa stretavali iba sluzobne a vzdy bol nervozny, bal sa zostat so mnou osamote, tiez ubehli asi 4 roky, kym som pochopila, ze moj nikdy nebude, chlapec je doteraz slobodny a nepocula som o tom, ze by vobec s nejakou chodil, tento bol asi homosexual, tiez aj u neho som mala pocit, ze sa citi v mojej spolocnosti dobre, len mal panicky strach z intimneho zblizenia
Emka, asi som Ta velmi nepotesila, ale toto su moje skusenosti, o ktore si ziadala, spravanie Tvojho priatela mi pripomina spravanie tychto mojich dvoch priatelov, porozmyslaj, ak je to nieco podobne, nikdy ho neziskas, len sa budes trapit a zabijat drahocenny cas, ak by bol pristupny na otvoreny rozhovor (ani jeden z mojich kamaratov nebol), porozpravaj sa s nim co je vo veci a ci Vas vztah by mohol sa casom posunut niekde vyssie, citim s Tebou, lebo viem co je neopatovana laska a co prezivas
A predtym bol ako na tom so vztahmi? Je to skor typ, ktory si uziva s inymi zenami nezavazne? Lebo podobneho som poznala aj ja. Mava kratke vztahy so zenami, ktore po priblizne 3 mesiacoch skoncia alebo s nimi len flirtuje.
Ahojte ludia tak musím otvoriť túto tému zase :( ten chlap ma stále trápi! Ja by som si s ním vedela predstaviť vzťah stále!!! Stále si píšeme on sa mi ozýva teda len ne nete ale zujíma ho ako sa mám čo mám nové atd...bože a chce sa stále hrať na kamaráta! Keby ste vedeli ako ma to zabíja :((( som hrozne smutná keby som vedela že ma naozaj nechce! ale takto on mi aj píše že vie že by ten vzťah mohol byť pekný a mohlo by nám to výjsť ale to nedokáže!!! Chápete to??? Prečo je to také ťažké pre neho??? Keby som vedela ako ho presvedčiť aby to skúsil...možno pomocou liečby u psychologa ale on sa o tom nechce už ani baviť lebo potom sa vraj strašne nadtým trápi...ale ja sa trápim tiež a stále :(((
:(((
Emka, je mi to luto, ale tento pan je pre teba strata casu.
Alebo to ma v hlave posunute a mala by si to snim v zivote tazke (aj ev. deti) alebo caka na krajsiu, lepsiu, bohatsiu ...:-).
Prosim ta, vytriezvej z peknych predstav s nim a zi svoj zivot.
Fobia = utkvelá predstava strachu u neuropatov, chorobná bojazlivosť,..takže bud je blázon a nech sa dá liečiť, alebo skús čakať, ale neviem dokedy, kedy sa z toho blúznenia chlap preberie...strácaš čas moja a mala by si sa upriamiť inde..na iného muža..z tohoto kukajú v budúcnosti len problémy...
a čo si myslíte o tomto (napísal mi toto najprv a potom o tej fobii zo vzťahu) citujem:
Po dlhej dobe, keď som ja už aj prestal veriť, že by to bolo možné som sa opäť zamiloval. ANO, zamiloval som sa do tvojich očí, do tvojich pier, do tvojich bozkov, zamiloval som sa do teba. Tak rád ťa počúvam, tak rád mám tvoje objatia, tak rád mám tvoje dotyky. Byt s tebou je ako rozprávka, ako sen z ktorého sa človek nechce nikdy prebudiť. Myslím že teraz my veľmi neveríš, pretože moje činy, moje skutky sú iné, pre teba nepochopiteľné.
Vážny vzťah je pre 999999 ľudí z milióna úplné normálny priebeh, keď dvaja ľudia k sebe cítia lásku. Keď sa z ich duši stáva jedna, ked si navzájom dokážu dôverovať, keď jeden bez druhého nedokážu existovať. Pre mňa je to však problém. Problém ma názov strach. Človek ma rôzne problémy, ten môj je, že ja mám fóbiu zo vzťahu.
takže týmto mi všetci chcete povedať že neexistuje žiadna fobia zo vzťahu ! :D že si to len vymyslel len aby sa ma zbavil...lebo všetci hladáte iné dôvody :D