VS-prezentacie, seminarky, cervenanie, trema, stres

Príspevok v téme: VS-prezentacie, seminarky, cervenanie, trema, stres
Didi-help

Prosím ako toto zvládať?? Mam hrozný stres ked mam niečo prezentovať ,uplne mi búši srdce,červenám sa..A aj ked mam prejavit svoj nazor pred osotatnými , ked ma niekto vyzve aby som sa vyjadrila..
Veľmi pekne Vás prosím o radu ako s týmto bojovať? Mám dosť nizke sebavedomie, ale nemam SF , nemám problem stretávat sa , komunikovat niekde mimo školy , ist niekde.. To je úplne v pohode. Len nie som rada stredobodom pozornosti.. Lenže tuším nemám na výber! :(( Má niekto podobný problém???? je to strašne nepríjemne...

emka212

no tak na to nexistuje nijaká rada ani nič :D som tiež na Vš už 4 rok a tiež mi to zo začiatku robilo problémy ale ako píšeš nemáš inú možnosť len si zvyknúť, ved o tom je vysoká škola aby nás pripravila na to že raz budeme stredobodom pozornosti my :D ale je fakt že si na to zvykneš a bude to lahšie po čase , mne to už potom prišlo normálne ked som spoznala všetkých spolužiakov bližšie a nevadilo mi pred nimi hovoriť... je to proste súčasť študentského života :) Tak držím palce!!! :)