Prosim Vas poradte mi co mam robit. Akonahle mam nejakeho partnera ktoreho naozaj lubim tak mam strasne vycitky z hrozne vela veci. Napr ideme sa bavit niekam s kamaratmi, spoluziakmi a na druhy den vstanem s kamenom v bruchu ze ci som nerobila nieco co by sa nahodou nepacilo mojmu priatelovi. Aj ked som nic take nerobila tak si to akoby zacnem vsugerovavat a obvinovat sa. Je to naozaj hrozne pretoze sa takto nemozem ani normalne zabavit bez toho aby som sa na druhy den necitila na nic...uz neviem co mam robit. Preco mavam take strasne vycitky...niekedy uz mam pocit ze to je daka psychicka porucha alebo ja neviem...je tu niekto kto zaziva nieco podobne? ako proti tomu bojovat?
Vycitky...ale preco?
usiko: dakujem za tvoje slova...myslim ze si to celkom dost vystihla...az na to ze moj priatel za to nemoze on je uzasny a pokusa sa mi dvihat sebavedomie kazdy den peknymi slovami...problem je v tom ze s tymto priatelom som zatial kratko a tieto moje vycitky zacali pri predchadzajucom priatelovi s ktorym som mala dost dlhy vztah a on naopak moje sebavedomie svojimi recami este znizoval a castokrat som si vypocula rozne nie moc prijemne poznamky ked som sa niekam sla zabavat aj ked som sa spravala vzdy hadam az nezdravo slusne a verne na 120% a asi potom vo mne ten pocit toho ze robim nieco zle ostal aj ked to tak nebolo a sama som si to zacala vsugerovavat ze sa spravam zle...ja len dufam ze pri tomto priatelovi to pomalicky prejde lebo je naozaj uzasny :)
Nevieš sa v spoločnosti odviazať, pretože máš brzdu čo na to tí druhí, či tvoj partner? Čo sa týka alkoholu, tak úplne stačí ak budeš piť veľa vody k vínu, či ostremu, t.zn. na 1 dcl vína asi 1 dcl vody, resp. každé poldeci dobre zapíjaj celý večer vodou..je dobré aj zajedať tvrdý syr, to ti zaručujem, že sa neopiješ vôbec..niekedy sa opečený syr podával v reštauráciách a baroch k vínu a alkoholu..dnes to nevidieť nikde.
zmrka,
ja som mala to iste...je to nedostatok sebavedomia, podla mna....a druha vec, ze ho nechces stratit. Teda sio si neista sama sebou, ci sa vhpdne spravas, ci nieco nepokazis, si nepokazila a ci ta neopusti.....chce to len pracovat na svojom sebavedomi, a proste si povedat, ze spravala si sa tak, ako si sa spravala abolo to podla tvojicjh moralnych zasad, podla toho, aky si charakter...a ak sa mu nepaci, bud ti to povie alebo ta opusti...no a co? a ked si toto povies a uveris tomu, malo by to prejst...mne to trvalo cca 3 roky.....
Dalsia vec je ze sa z nejakeho dovodu asi podcenujes a podvedome si myslis, a veris tomu, ze tvoj priatel je nieco viac ako ty....takz e: ste si rovni, toto si stale hovor....
KHA dakujem ti velmi pekne za rady, toto som naozaj nevedela ze to moze byt sposobene alkoholom. Tie vitaminy urcite vyskusam alebo najblizsie radsej nebudem nic pit :)
Áno, tieto stavy sú vyrobené alkoholom, presnejšie vyplavovaním sa alkoholu z krvi. Niekto ma vtedy depresiu, niekto pocity strachu, niekto nič :) niekto výčitky. Je to spôsobené zníšením hladín niektorých minerálov v dôsledku pôsobenia alkoholu. Presnejšie B komplex, Horčik, Vápnik, Magnézium. Zabrániť sa dá tomu jedine tak, že si nakúpiš vitamínové tablety a v deň pitia dodáš telu zvýšené dávky.
KHA: ucinky alkoholu? o tom som nepocula ze z toho moze mat clovek take stavy. Vies o tom nieco viac? Da sa tomu nejak zabranit? ci iba tak ze jednoducho nic nepit?
:) Zmurka to nie je psychicka porucha, to su len ucinky alkoholu. Niekto tieto stavy mava a niekto nie.
Opytaj sa na to priatela. Ten Ti povie, ze to neni problem, pobozka Ta a ukludnis sa.