soja

sweet_lolitta

Ja som z Ba, robi kupujem vo vegetarianskom obchode na grosslingovej alebo v Slnecnici obcas na Dullovom namesti. Da sa neoficialne objednat aj na berkana.sk.

Odporucam ti este naozaj okrem tofu aj ten tempeh. Soju ako taku som ja napr este v zivote nejedla :)

Ano obs. rastlinne hormony podobne tym zenskym. Zeny by ju mali preto jest viac ako muzi. Ale ak ju (opakujem) jes sfermentovanu (tempeh, tofu, sojovka...atd) v mnozstve 2x tyzdenne ti nemoze uskodit.

Seitan si mozes strasne lahko vyrobit aj doma :) Alebo kupit v bioobchode za predrazenu cenu. Ja som ho robila vcera vecer a 600g seitanu ma vyslo na cc 70 centov.

katinkkaa

Robi som sa už pokúšala zohnať, neúspešne. Nevieš poradiť kde by ho mohli mať?? Seitan v polotovarovej verzii zrejme nenájdem že? zo sóje mám rada tofu a sóju ako takú. Ide mi o to že čím ďalej tým viac sa vraví o tom že sója obsahuje isté hormóny. A ryby nejem. Strašne mi smrdia

sweet_lolitta

Soju 2x tyzdenne jest mozes. Najzdravsia je, ked prebehla fermentacnym prirodzenym procesom- vyrobky: tempeh, tofu, natto, sojova omacka...
Ak nahradzas maso, odporucam ti jest aj seitan (psenicna bielkovina, je to vyborne!!) alebo napr Robi platky, zmes rastlinnych bielkovin, velmi dobre pre veganov. A samozrejme mozes jest ryby, ak k nim nemas vyhrady.

K nazoru, ze vegetarianstvo "moze mat vplyv na psychiku cloveka" dodam len jedno- VSETKO co davame do ust a prijmame do vnutra nasho tela ZAKONITE MA ZA NASLEDOK PSYCHICKE ZMENY. Ci maso, ci ovocie, ci zelenina. Bodka.

- mira

2x týždenne je primeraná dávka. Vo väčšom množstve by ťa zahlieňovala. Striedaj ju s ostatnými strukovinami a s rybím mäsom. Jedz ju prevarenú, aby si zničila inhibítory proteáz.
Veľmi dobrá je formou tofu, tempehu a ochutených výrobkov, ktoré ti uspokoja chuť na mäso.

house

Vsetkeho vela skodi ja nie som zastancom
vegetarianstva, pretoze si myslim, ze to moze mat vplyv na psychiku cloveka.Osobne jem vsetko co mi chuti, organizmus sam napovie co mu chyba.
Ked som bol maly jedol som kazdu nedelu
makovniky, dnes ich nemozem ani citit.
Takze jedzte to, na co mate chut ale s mierou...