Stale viac citam o soji ako o nezdravej. Co si o nej myslite v akom mnozstve je nezdrava ak je nezdrava. Ja som ju sice pred casom jest prestala no predtym som ju jedla tak 2 krat do tyzdna lebo maso nejem
soja
Problem je ten, original soja je velmi velmi zdrava, original myslim prirodne pestovana a spracovana ako pozname v cine,ci japonsko, nezdrava je soja vyrabana mimo azijske oblasti, lebo tunak sa upravuje vselijako chemicky a tak, cize je dost znecistena,radsej by som nasiel inu nahradu masa,domacu, ak sa ti nechce kupovat original drahy z azijskych krajin...
sweet lolita..s tymy hormonami nemas pravdu..ano su podobne zenskym (estrogenom) preto by ju zeny nemali jest tak ako muzi..preco??pretoze tieto rastlinne sojove maju silnjesiu vazbu na receptor ako vlastne telu a blokuju tak receptor pre tie prirozdene, takze zeny (ked funguju hormony tak ako maju ) by to s nou nemali prehanat..naopak zeny v menopazue, ked uz sa hormony neprodukuju v takom mnozstve akoby mali, mali by si ich doplnat sojou..
je pravda,že sója varením stráca bielkoviny?
daj si aj do googlu "seitan" a najdi si videa, nech to vidis aj "nazivo" :) napr toto sa paci mne www.youtube.com (vidiet ako to vymyva)
Sweet lolittka, ešte som sa zabudla spýtať - tá múka musí byť biela pšeničná, alebo ju môžem nahradiť celozrnnou, grahamovou, pohánkovou atď...?
Ďakujem
Ahoj Sweet-lolitta, ďakujem za recept, vyskúšm ho hneď zajtra...myslím že aj ostatní ho ocenia:-) ešte raz ďakujem.
Recept na seitan:
1kg hladkej vyberovej muky
0,55 l vody
vytvorime hladke cesto, ktore uhladime do gulicky a nechame 30 minut odpocinut v chlade.
Potom dame do misky a pod malym prudom vody hnietime cesto (vymyvame tym z neho skrob)- voda je ihned velmi biela. Toto robime 10 minut- alebo kym nieje voda co najviac cira. Vznikne nam lepok. Tento si mozeme nakrajat na platky, rezance atd- dame do vriacej silne osolenej vody kludne aj s koreninami. Varime 50 minut.
Seitan je hotovy a krasne stavnaty :)
Habbs> ty co pises?? :D to co su za bludy? poprosim zdroj, lebo toto by si asi sam nevymyslel.
Sojove vyrobky mrtve??? a co sojova pasta MISO??? To je mrtve podla teba?
Chemikalie na spracovanie soje?? Pocul si o vyrobe tofu, tempehu ci sojovky PRIRODZENYM FERMENTOVANIM??
boze, dezinformacie su horsie ako neinformovanost.
zdrava: 0 gramov tyzdenne.
nezdrava: viac ako 0 gramov tyzdenne.