Ahojte ..
Mam taky prooblem ..Moj brat je alkoholik..nezamestnany..
On si to uvedomuje..
On tvrdi ze chce prestat..no ja si myslim ze nechce...
Odmieta razne liecenie..
Ze on to zvladne sam..On nikoho nepotrebuje...Odmieta nasu pomoc...
Ten stav uz trva velmi dlho.. par dni sa drzi a potom zas v tom lieta...
jeho kamarati su tiez pijaci...
stale pyta peniaze na alkohol....
ja mu nedam ani cent...ale mamka ked nie som doma radsej da...lebo sa boji ci jej ten neublizi...
no teraz mal taky stav... ze chcel rozbit televizor lebo sme mu nechceli dat cigaretu... prosim o radu..
podotykam ze nas nenapadol...len zvykne byt agresivny... krici a bucha...do dveri..
a odmieta sa liecit...
co mam robit ??? uz nevladzemm ani ja ani mamka...
prosim o radu
Alkohol - ako pomoct ked nechce
Bola tam 1 mesia... Ked prisla domov tak sa zabila.. Pila od 15 nastich a skoncila sa to ked mala 23. 8 rokov sa s nou rodicia trapili a ja ked som bola mala som zazivala hadky a bytky, ked videla rodicov a ju... este teraz chodim ku psychologicke a to mam 24... ale je to v pohode....
Zjednoťte sa s mamou, že ak odmieta liečbu, môže sa rovno zbaliť a odísť. S agresívnym alkoholikom žiť v jednej domácnosti nechcete! Bodka. Jasne a stručne mu to oznámte, nech sa chlapec zariadi ako vie. Chce to zvládnuť sám? Prosím, ale nech je vidieť aj nejaké výsledky! Ako dlho už dokázal nepiť? 8 hodín? Potrebuje aj nejako vyplniť čas, nejaké aktivačné práce na úrade práce, okolo domu.. aby sa držal ďalej od zlej partie. Tiež skús zavolať na nejaké krízové linky, možno tam by ti vedeli poradiť lepšie AKO dokopať človeka k liečeniu.
a ďalej?
Mala som sestru ktora robila to iste. Bola agresivna a vecne opita chodievala domov, zavolala som policiu a zobrali ju na psychiatriu........
nasilu sa nedá dať nikoho liečiť. iba ak to bude nariadené súdom kvoli trestnému činu. to su nase zakony.
povedz mame, nech mu povie, ze ak sa nepojde liecit dobrovolne, moze sa zbalit a odist. mamina urcite nebude chciet ale casom pridete na to ze to je jedine riesenie.
Pokiaľ bude nebezpečný a opitý, tak si ho tam nechajú niekoľko dní... Treba samozrejme uviesť, že je nebezpečný a závislý... Niektorých ak neposlúchajú, tak aj nasilu uviažu k posteli. Ale to treba, sestričky nemajú na to, aby tam zápasili s alkoholikom.
Komu niet rady, tomu niet pomoci... :(
Bud ho tam dotiahnut nasilu, zavriet, preliecit, vyliecit, a potom vam bude dakovat, ale moze i nenavidiet, ale ked to bude uspesne, preco by nedakoval?
Mozno len ticho krici o pomoc, to vies - muzske ego nepusti... Ale neviem no, kazdy pripad je poriadne unikatny a ma vela faktorov atd atd....
ja som s nim hovorila..vtedy ked bol triezvy..a nie jedinykrat..odmieta to...bo majster sveta on sam...to zvladne...
teraz ani nebol uplne namol..ale mal uz vypite... a bol nervny...to s tym televizorom... to je akokeby chvilkovi vybuch nervov... po nejakej chvili sa vyjadril ze on by ho nerozbil len chcel cigaretu...
ak aj zavolam sanitku ... na druhy den ho pustia domov ??? ked tam nebude chciet byt??
inak on uz v noci nespi...
S pijanom je ťažko. Moja rada je asi takáto: ak nepôjde s tebou, alebo tvojou mamou na psychiatriu sa liečiť (musí to podpísať, že súhlasí s liečbou), tam by mu vyčistili organizmus a zbavili absťákov, po mesiaci ide domov s tým, že nesmie piť.Bude v pohode, nebude mať žiadne problémy, mal by brať potom lieky, aby piť nemohol, upraví sa celkovo zdrav. stav a psychika. On už teraz má postihnutú psychiku, verím, že ráno má problémy a trasie sa (organizmu chýba alkohol) a ked ho nemá, tak ho jasné chytia nervy a už sa nevie ovládať. U pijanov je známe, že sa tam striedajú nálady a môže byť aj nebezpečný neskôr. Posledné štádium je, ked má už vidiny, alebo nemôže spať, lebo má nočné mory..organizmus si navykol a pýta si svoju dan...ak na psychiatriu dobrovoľne nepôjde, tak ked zase najbližšie bude robiť doma cirkus (kričať, búchať, rozbíjať, ...),tak zavolajte záchranku , a kedže neexistujú záchytky, tak ho hned pichnú na psychiatriu. Tam už sa o neho postarajú. Ked je triezvy a prístupný na dohovor, skúste ho presvedčiť, že sa vylieči a bude mať pokoj...ved ani jemu nemôže byť jedno, či sa cíti dobre každý den, alebo má problém...ked začne krívať na nohy, alebo chodiť ako po chodúloch, vtedy už mu odumierajú periférne nervy a to je začiatok konca..veľa zdaru.