otočená maternica

ariela

Ja mam tiez otocenu maternicu ku chrbtici, doktorka mi povedala, ze je to uplne normalne a ani sa nemam stresovat s otehotnenim,ze to bude uplne v pohode.

mimica

áno moja doktorka mi vravela, že to treba skúšať najlepšie od zadu, ale veď sme to robili aj pred tým a nedarilo sa..tak uvidíme, ešte aj manžel musí dať spermie na spermogram, ale veľmi sa mu tam osobne nechce a ani sa mu nečudujem pre mňa by to bolo tiež flustrujúce, tak neviem či by som vôbec niečo odovzdala..aj doktorka mi povedala, že stačí do hodiny odniesť vzorku, ale neviem v čom, či to musím ísť po nádobku na urológiu? viete to niekto?čaute

lienka z

A čo sa týka pôrodu, tak dcérka sa v mojom brušku otáčala presne tak, ako sa dieťatko pri maternicovom vývoji má otáčať. A aj pôrod som mala fantastický a prirodzený. Takže je to asi individuálna záležitosť.
Lenka

lienka z

Môj problém je taký istý. Mám otočenú do ľava maternicu a ešte dokonca mám ju potlačenú viacej vzadu (laicky povedané na chrbát). No s otehotnením nejako nebol problém. Mám doma 3 ročnú dcérku, aj keď môj gynekológ mi povedal, že je to také šťastie, pretože naozaj pri otočenej maternici tie cesty k vajíčku sú pre spermie viacej kľukaté a náročnejšie, ale myslím si, že ak je chlap a aj žena inak po zdravotnej stránke v poriadku, tak by to malo výjsť. My teraz uvažujeme nad druhým bábätkom, tak som zvedavá, či sa nám to podarí. Prajem pekný deň. Lenka

mimakro

Je pravda, ze po pohlavnom styku by mala zena zostatlezat na bruchu. Ja mam tiez otocenu maternicu. Rodila som dvakrat normalne, aj deti boli otocene tak, ako treba. Otehotniet bol problem, ale ten nesuvisel s poziciou maternice, ale mojou hormonalnou poruchou. Treba sa poradit s gynekologom a po pricinach nezdaru patrat. Drzim palce. Mima

je to pravda?

pred par dnami som bola u gynekologa a povedal mi, ze mam otocenu maternicu. ale ze to nie je problem. viac nepovedal. potom som pocula, ze takto nemozem otehotniet, alebo len velmi tazko, ale ze sa to da operacne napravit. je to pravda? to s tym problemovym otehotnenim? dakujem za odpovede

samko r.

Vtedy sa rodí cisárskym rezom, ale to neviem či vždy, lebo dieťa by išlo von zadočkom. Ženy poradte jej hlavne Vy. Ja som nerodil!