Jodova tinktura - kde kupit?

JodovaSol

Jodova tinktura sa da kupit v USA cez internet. Ale nebudem sem davat adresu, pretoze to povazujem z anezmysel. Pokial nepovies na co ti je jod, tak sa nemame o com bavit.

babča

tak to je hrubý omyl,ze jódovú tinktúru kúpiš hocikde,ja ju zháňam už mesiac a bezvýsledne,dokonca cestou do Žiliny,úmyselne som nešla po dialnici ale cez mestá som sa zastavovala v lekárňach a nikde ju nemali,všade ti ponúknu iba Betadin,že je výborný,že neštípe pri dezinfikovaní rany a nevysušuje pokožku,veď hej,ale ja práve potrebujem to vysušovanie,že niekde v Tomašove riedia jód,ale neviem to nájsť.
Poradte mi prosím niekto,veľmi ho potrebujem,kedysy ho mali naozaj v každej lekárni,dnes zmizol z trhu a nahrádza sa všetkým možným aj nemožným.

hmmmmmmmmmmm

na co potrebujes jodovu tinkturu?skus univerzitnu lekaren farmaceutickej fakulty pri zimaku-tehelne pole.tam by to logicky mohli mat.
jodisol obsahuje povidon-co je vlastne organicky viazany jod-zlepsuje jeho rozpustnost vo vode, preto sa vyraba aj ako vodny roztok-betadine/jodisol je alkoholicky/a organicky viazany jod/teda povidon jod-betadine/aj zabezpecuje znizenu rezorpciu kozou a teda mensiu toxicitu jodoveho pripravku!

Plus

dada4: Precitala si si vobec co som napisal?

Keby ju mali "hocikde", tak by som sa nepytal, KDE KONKRETNE ju maju.

"Jodisol" nie je jodova tinktura - je to jodovany POVIDON (molekula plastu).

Jodova tinktura je 2% jod + 2.5% jodid draselny v 50 % alkohole.